H De Tomaso επιστρέφει από τον… τάφο!

Ειμαστε στο 2003. Ο Αργεντινος οδηγος αγωνων Alejandro De Tomaso, ο οποιος ειχε γινει διασημος κυριως απο το κεντρομηχανο supercar Pantera, το οποιο παρηγαγε η εταιρεια του μεταξυ 1971 και 1992, εχει πεθανει λιγο πριν. Η μαρκα που εφερε το ονομα του, η De Tomaso, χρεοκοπει. Ολοι πιστευουν, οτι εχει ερθει το τελος. Και, οι εγκαταστασεις της De Tomaso, στη Modena, ερημωνουν.


Fast Forward στο 2014. Η Apollo Automobil αγοραζει τα δικαιωματα του ονοματος De Tomaso. Διαρρεει οτι ξεκινα την εξελιξη ενος υπεραυτοκινητου, που θα ειναι ανταξιο της θρυλικης αργεντινο-ιταλικης μαρκας. Τιποτα δε συμβαινει για περιπου 5 χρονια. Και φτανουμε στο 2019, οποτε και η De Tomaso Automobili εκδιδει ενα δελτιο Τυπου, ανακοινωνοντας οτι στις 4 Ιουλιου, στη διαρκεια του Goodwood Festival of Speed, θα παρουσιασει ενα νεο μοντελο!



Το νεο μοντελο, το οποιο θα σηματοδοτησει τα 60α γενεθλια της μαρκας, ονομαζεται Project P. Φυσικα, προκειται για μια σαφη παραπομπη στην Pantera, καθως, οπως εξηγει το στελεχος της εταιρειας Ryan Berris, ο ιδρυτης της φιρμας Alejandro de Tomaso ειναι στο ιδιο επιπεδο με μεγαλα ονοματα της αυτοκινησης οπως οι Enzo Ferrari και Ferruccio Lamborghini, εξηγωντας πως το επερχομενο Project P θα αφηγηθει την ιστορια του.


Η De Tomaso ιδρυθηκε το 1959 απο τον Alejandro De Tomaso, και, εκτος απο τα αυτοκινητα δρομου, οπως τα Pantera, Mangusta, Guara, Bigua, κατασκευασε και μονοθεσια της Formula 1. Yπο την ιδιοκτησια της περασαν κατα καιρους γνωστες εταιρειες οπως η Maserati (λανσαρωντας τις Biturbo, Kyalami, Quattroporte III, Karif κ.α.), η Ghia και η Vignale.


Tip: Στην πρωτη φωτογραφια βλεπουμε το Apollo Intensa Emozione. Η ομαδα εξελιξης του ειναι κοινη με του Project P

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!