H Ford μας δείχνει το νέο ηλεκτρικό Focus!

Βλεπουμε, οσο περνα ο καιρος, ολο και περισσοτερο τον κοσμο της αυτοκινησης να στρεφεται στον ηλεκτρισμο. Οσο ειναι σε εξελιξη ο… πολεμος του diesel και της βενζινης, αλλα και ο πολεμος των μετρησεων ρυπων, τα αυτοκινητα με ηλεκτρικο κινητηρα κερδιζουν εδαφος. 

Απο αυτη την \”επανασταση\” δεν θα μπορουσε να απεχει και η Ford, η οποια μολις παρουσιασε το νεο της Focus με ηλεκτροκινητηρα. Η εταιρεια υποσχεται ταχυτατη φορτιση και τεραστια αυτονομια με μηδενικους ρυπους. 

Η προηγμενη τεχνολογια του νεου Focus Electric, επιτρεπει το 80% της φορτισης να γινεται σε μολις 30 λεπτα, οσο χρονο χρειαζεσαι δηλαδη για να πιεις το καφεδακι σου πριν ξεκινησεις. Το χαρακτηριστικο αυτο και η κατα 50% επιπλεον αυτονομια του, μεταμορφωνουν το νεο ηλεκτρικο Focus σε ενα οχημα μηδενικων ρυπων χωρις περιορισμους.

Το Focus Electric εχει νεα μπαταρια η οποια διαθετει σχεδον 50% περισσοτερη χωρητικοτητα. Γεγονος που σημαινει οτι μπορεις, με μια φορτιση, να διανυσεις 225 χιλιομετρα.  

Το Focus Electric ειναι ηδη διαθεσιμο για τους Ευρωπαιους πελατες που ενδιαφερονται να το παραγγειλουν. 


«Οι οδηγοι μπορουν να επαναφορτιζουν το νεο Ford Focus Electric οση ωρα χρειαζεται για να κανουν μια σταση και να απολαυσουν ενα φλυτζανι καφε και καποιο σνακ», εξηγει ο αντιπροεδρος και επικεφαλης εξελιξης προϊοντων της Ford Ευρωπης,  Joe Bakaj και συνεχιζει: «Με νεα δυνατοτητα ταχειας φορτισης και βελτιωμενη μπαταρια, το νεο Focus Electric ειναι ενα οικογενειακο αυτοκινητο μηδενικων ρυπων με αξιοσημειωτη αυτονομια και χρηστικοτητα σε πραγματικες συνθηκες».

Το νεο Focus Electric ειναι ενα απο τα 13 νεα ηλεκτρικα οχηματα που θα λανσαρει η Ford την επομενη πενταετια, μεταξυ των οποιων:

Ενα νεο, ηλεκτρικο SUV με εκτιμωμενη αυτονομια τουλαχιστον 480 km που θα κυκλοφορησει μεχρι το 2020

Ενα νεο, plug-in hybrid Transit Custom van που προγραμματιζεται για μαζικη παραγωγη το 2019, και αυτη τη στιγμη δοκιμαζεται σε ενα project πολλων εκατομμυριων ευρω με σκοπο να συμβαλλει στη βελτιωση της ποιοτητας του ατμοσφαιρικου αερα στο Λονδινο


Μια υβριδικη εκδοση της Ford Mustang

Μαζι με το νεο Focus Electric, η Ford προσφερει επισης το μοντελο Mondeo Hybrid για τους Ευρωπαιους πελατες της. Η Ford επικεντρωνει το «ηλεκτρικο» σχεδιο της στα δυνατα της σημεια – μετατρεποντας σε ηλεκτρικα τα πιο δημοφιλη, μαζικης παραγωγης επαγγελματικα οχηματα, φορτηγα, SUV και οχηματα υψηλων επιδοσεων ωστε να τα κανει ακομα πιο αποδοτικα, παραγωγικα και απολαυστικα στην οδηγηση.


Τα τεχνικα χαρακτηριστικα του

Το νεο 5θυρο Ford Focus Electric χρησιμοποιει ενα ηλεκτρικο μοτερ 145 ιππων (107 kW) και μια μπαταρια 33,5 kilowatt-hour – σχεδον 50% περισσοτερη χωρητικοτητα απο του προηγουμενου μοντελου. Τοσο η μπαταρια οσο και το ηλεκτρικο μοτερ ειναι ψυχονται και θερμαινονται μεσω υγρου, κατι που βοηθα το νεο Ford Focus Electric να ειναι πιο αποδοτικο στην καταναλωση ενεργειας και παραλληλα επεκτεινει τη διαρκεια ζωης της μπαταριας.

Ενα νεο συστημα ταχειας φορτισης Combined Charging System (CCS) επιτρεπει στους οδηγους να συνδεουν το ηλεκτρικο Focus τους σε σημεια ταχειας φορτισης DC σε σταθμους εξυπηρετησης και ξεκουρασης σε ολη την Ευρωπη, προσφεροντας το 80% της φορτισης σε 30 μολις λεπτα.

Χρησιμοποιωντας την ιδια φισα φορτισης σε εναν οικιακο φορτιστη 32 amp AC, οι πελατες μπορουν να φορτιζουν το Focus Electric για αυτονομια περιπου 225 km σε 5 ωρες, και 150 km αντιστοιχα σε 3-4 ωρες. Συμφωνα με ερευνες, το 90% των οδηγων διανυει λιγοτερο απο 100 km την ημερα με το αυτοκινητο του και η μεση αποσταση που καλυπτει καθημερινα ειναι 46 km.

Η Ford εχει υπογραψει μνημονιο συνεργασια με αρκετους αλλους κατασκευαστες αυτοκινητων με σκοπο τη δημιουργια του ισχυροτερου δικτυου φορτισης στην Ευρωπη – με αρχικο στοχο 400 σημεια εξαιρετικα ταχειας φορτισης σε ολη την περιοχη.

Εκτος απο τη μεγαλυτερη αυτονομια και την ταχυτερη φορτιση, το νεο Focus Electric προσφερει το τελευταιο συστημα συνδεσιμοτητας SYNC 3 με το οποιο οι οδηγοι μπορουν να ελεγχουν τα συστηματα ηχου, πλοηγησης και συνδεμενα smartphones χρησιμοποιωντας απλες φωνητικες εντολες στην καθομιλουμενη, και ειναι συμβατο με Apple CarPlay και Android Auto.

Οι οδηγοι του ηλεκτρικου Focus με smartwatches μπορουν απλα να κοιταζουν τον καρπο τους για να ελεγχουν την κατασταση της μπαταριας του αυτοκινητου τους, χρησιμοποιωντας την εφαρμογη MyFord Mobile smartwatch app. Με την εφαρμογη αυτη, οι ιδιοκτητες μπορουν επισης να βρισκουν που εχουν παρκαρει το αυτοκινητο τους, να το κλειδωνουν και να το ξεκλειδωνουν απο αποσταση και να ελεγχουν την αυτονομια, ακομα και να λαμβανουν βασικες πληροφοριες για το πιο προσφατο ταξιδι τους.

Το νεο Ford Focus Electric ειναι διαθεσιμο για παραγγελια ηδη σε Βελγιο, Φινλανδια Γερμανια, Ουγγαρια, Νορβηγια, Ελβετια και Ηνωμενο Βασιλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!