H Honda και η FCA ανακαλούν 4,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα για τους αερόσακους

Σε ανακληση- μαμουθ, 4,5 εκατομμυριων αυτοκινητων σε ολο τον πλανητη (1,2 εκατομμυρια απο αυτα αφορουν την Ευρωπη), θα προχωρησουν η Honda και η Fiat Chrysler. Η ανακληση, θα γινει απο την Continental Automotive Systems, θυγατρικη της Continental AG στη Γερμανια, λογω πιθανων προβληματων στους αεροσακους που κατασκευαζει. Η ανακληση θα επηρρεασει τα μοντελα που κατασκευαστηκαν απο το 2007 ως το 2015.

Προς το παρον δεν εχουν γινει γνωστα τα μοντελα της FCA που θα επηρρεαστουν απο την ανακληση, ενω για τη Honda, στην Ευρωπη, φαινεται πως οδευουν προς ανακληση:

    CR-V (2007-2011 MY)
    CR-Z (2011-2015 MY)
    Jazz (2009-2014 MY)
    Insight (2010-2014 MY)

Η ανακληση αφορα το μηχανισμο ανοιγματος του αεροσακου οδηγου, ο οποιος, μετα απο καιρο, ειναι πιθανο να παρουσιασει αλλοιωσεις που οδηγουν σε ανοιγμα του αεροσακου με μεγαλυτερη πιεση απο την προγραμματισμενη. Προς το παρον, δεν εχουν αναφερθει ατυχηματα και τραυματισμοι.
Η ανακληση της Continental ερχεται… κολλητα σε αυτη της ιαπωνικης -και ανταγωνιστριας της- Takata, η οποια ανακαλεσε 6,5 εκατομμυρια αυτοκινητα, λογω ακουσιας ενεργοποιησης του αεροσακου.

Ηδη, η Honda διαρρεει οτι εχει αρχισει να συντασσει τις επιστολες ανακλησης προς τους ιδιοκτητες, επισημαινοντας ωστοσο, πως θα αλλαχθουν οι μηχανισμοι που ειναι ελαττωματικοι. 

 
Σου αρεσε το ρεπορταζ μας; Μην ξεχασεις να κανεις like
στη σελιδα μας στο Facebook, για να στηριξεις την προσπαθεια μας και να ενημερωνεσαι καθημερινα. Αλλωστε και αυτο, οπως και τα ονειρα, ειναι δωρεαν…

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!