H Hyundai έκλεισε 40 χρόνια εξαγωγικής ανάπτυξης

Απο το Pony στο IONIQ – οι επενδυσεις στην τεχνολογια αυτοκινητων αναδεικνυουν τη Hyundai Motor εκτη μεγαλυτερη μαρκα αυτοκινητων στον κοσμο

H Hyundai Motor γιορταζει τη συμπληρωση 40 ετων εξαγωγικης αναπτυξης στις διεθνεις αγορες, μετα απο μια περιοδο σημαντικης αναπτυξης, που την εχει αναδειξει σε μια απο τις ταχυτερα αναπτυσσομενες μαρκες στον κοσμο. Απο το πρωτο μοντελο μαζικης παραγωγης της Νοτιας Κορεας στην τελευταια γενια των οικολογικων αυτοκινητων, εχουν εξαχθει απο το 1976 περισσοτερα απο 23 εκατομμυρια οχηματα της Hyundai Motor σε ολο τον κοσμο.

Το πρωτοποριακο «Pony» τετραθυρο sedan της εταιρειας ειχε ξεκινησει να εξαγεται στη Νοτια Αμερικη, με 1.042 οχηματα που παραδοθηκαν σε 13 χωρες. Τεσσερις δεκαετιες αργοτερα, η Hyundai Motor εξαγει σημερα περισσοτερα απο 1,15 εκατομμυρια οχηματα ετησιως απο τις μοναδες παραγωγης της εταιρειας στη Ν. Κορεα και μονο, που αποστελλονται σε 184 χωρες. Υπολογιζεται οτι εξαγονται περιπου 3.150 οχηματα την ημερα, τρεις φορες οι συνολικες εξαγωγες του πρωτου ετους.

Σε μια εκδηλωση για τον εορτασμο της συμπληρωσης της τεταρτης δεκαετιας οροσημο στην πολη Guayaquil της Δημοκρατιας του Ισημερινου (Εκουαδορ) – η χωρα που πραγματοποιηθηκε η πρωτη εξαγωγη της Hyundai Motor – ο κ. Zayong Koo, Vice President, Head of Global Corporate Communications της Hyundai Motor Company, δηλωσε: «Δεδομενου οτι οι εξαγωγες ξεκινησαν πριν απο 40 χρονια, ο πρωτοποριακος τροπος σκεψης της Hyundai Motor την ανεδειξε σε μια απο τις μεγαλυτερες και ταχυτερα αναπτυσσομενες μαρκες στον κοσμο. Με τετοια σταθερη αναπτυξη, αναμενουμε οτι θα εξελιχθουμε απο μια εταιρεια παραγωγης αυτοκινητων, σε εναν παροχο υπηρεσιων αυτοκινησης. \”

Με αφορμη την ιστορικη αυτη στιγμη, η Hyundai Motor κατα τη διαρκεια της εκδηλωσης παρουσιασε μια σειρα απο 26 ιστορικα και συγχρονα οχηματα. Με σκοπο να αναδειχθει η εξαγωγικη ιστορια της Hyundai στη γκαμα των αυτοκινητων που παρουσιαστηκε, περιλαμβανονταν δυο μοντελα Pony, τα νεα SUVs Tucson και Santa Fe, καθως και τα πρωτοποριακα οχηματα IONIQ (υβριδικο, plug-in υβριδικο και πληρως ηλεκτρικο). Μετα το περας της εκδηλωσης, οι συμμετεχοντες ελαβαν μερος σε εκδηλωση test drive με οχηματα IONIQ στα ομορφα νησια Γκαλαπαγκος, ωστε να βιωσουν τοσο τις υβριδικες οσο και τις πληρως ηλεκτρικες εκδοσεις του οχηματος.

Βασιζομενη στη διεθνη εξαγωγικη επιτυχια της, η Hyundai Motor αποτελει την εκτη ισχυροτερη μαρκα αυτοκινητων στον κοσμο και την 35η ισχυροτερη μαρκα συνολικα σε παγκοσμιο επιπεδο, συμφωνα με τις τελευταιες βαθμολογιες της Interbrand. Διανυοντας μια ακομη δυσκολη χρονια για την αυτοκινητοβιομηχανια, η συνολικη αξια της μαρκας Hyundai Motor αυξηθηκε κατα 11,1% σε σχεση με το 2015, φθανοντας τα $ 12.6bn και καθιερωνοντας τη θεση της αναμεσα στις ισχυροτερες μαρκες στον πλανητη. 

Η μαρκα Hyundai εχει προσανατολισθει για να επιτυχει ακομη υψηλοτερους στοχους με το λανσαρισμα του IONIQ – το πρωτο αυτοκινητο στον κοσμο που προσφερει τρια εναλλακτικα συστηματα κινησης : υβριδικο, plug-in και πληρως ηλεκτρικο σε εναν ενιαιο τυπο αμαξωματος, δινοντας τη δυνατοτητα στο ευρυ κοινο για πιο προσιτη και απολαυστικη οδηγηση με χαμηλες εως μηδενικες εκπομπες ρυπων.
Το 2017, τα υψηλης αποδοσης Hyundai Ν αυτοκινητα θα ερθουν στην αγορα και το μελλον της αυτοκινησης επικεντρωνεται στο «IONIQ Project» που θα συνεχισει να πιεζει τα ορια της αυτοκινητοβιομηχανιας, κινωντας τη Hyundai Motor σε νεους οριζοντες της αυτοκινητοβιομηχανιας.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!