H Hyundai εγκαινιάζει σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Γερμανία

Με τη συνεργασια της Clean Energy Partnership, τοσο η  Hyundai Motor οσο και αλλες εταιρειες καθιερωνουν την υδρογονοκινηση.

Η Hyundai Motor με τη συνεργασια της Air Liquide εγκαινιασε ενα σταθμο ανεφοδιασμου υδρογονου δημοσιας χρησης στα κεντρικα γραφεια της στο Offenbach της Γερμανιας. Χαρη στην τεχνολογια που αναπτυχθηκε απο την Air Liquide, οι οδηγοι των ηλεκτρικων οχηματων κυψελων καυσιμου, οπως το Hyundai ix35 κυψελων καυσιμου, μπορουν να ανεφοδιασουν με καυσιμα τα αυτοκινητα τους στη μεγιστη χωρητικοτητα σε μονο τρια εως πεντε λεπτα. Το ανοιγμα του νεου σταθμου ανεφοδιασμου υδρογονου συνεχιζει τη συνεργασια μεταξυ κορυφαιων συνεργατων της βιομηχανιας κατω απο την ομπρελα της Clean Energy Partnership (CEP). Ο σταθμος κατασκευαστηκε απο την Air Liquide και αποτελει ενα περαιτερω βημα προς τη δημιουργια μιας εθνικης υποδομης υδρογονου.
Ο νεος σταθμος καυσιμου υδρογονου εχει εγκατασταθει απο την Air Liquide και εντασσεται στο δικτυο CEP, μια κοινη πρωτοβουλια της κυβερνησης και της βιομηχανιας, που ιδρυθηκε το 2002 και τη διαχειριση εχει αναλαβει το Υπουργειο Μεταφορων και Ψηφιακης Υποδομης της Γερμανιας. Η κατασκευη και η συντηρηση του σταθμου χρηματοδοτειται απο το Υπουργειο με 1 εκατομμυριο ευρω.

\”Με την εναρξη λειτουργιας του σταθμου, ειμαστε ο πρωτος κατασκευαστης αυτοκινητων που παρεχει ενα σταθμο ανεφοδιασμου υδρογονου ανοικτο για το κοινο στις εγκαταστασεις του στη Γερμανια», δηλωσε ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. \”Ο νεος σταθμος εγκατασταθηκε και τον διαχειριζεται ο συνεργατη μας, η Air Liquide, και υπογραμμιζει τη δεσμευση μας για χρηση απο το ευρυ κοινο αυτοκινητων κυψελων καυσιμου με μηδενικες εκπομπες ρυπων, καθιστωντας αυτη τη μελλοντικη τεχνολογια προσιτη σε οσο το δυνατον περισσοτερους ανθρωπους. Η Hyundai Motor ηταν η πρωτη εταιρια αυτοκινητων στον κοσμο που προσεφερε ενα μαζικης παραγωγης ηλεκτρικο οχημα κυψελων καυσιμου για το ευρυ κοινο με το ix35 Fuel Cell».


Δυνατοτητα εφοδιασμου 30 οχηματων την ημερα
Λογω των τελευταιας τεχνολογιας προτυπων, ο σταθμος υδρογονου Air Liquide ειναι σε θεση να μειωσει το χρονο ανεφοδιασμου στο ελαχιστο παρεχοντας μεγιστη χρηση της χωρητικοτητας του ρεζερβουαρ του οχηματος. Η ημερησια δυνατοτητα εφοδιασμους του νεου σταθμου ειναι 200 κιλα υδρογονου και ειναι αρκετη για να τροφοδοτησει περισσοτερα απο 30 οχηματα την ημερα.

Μειωση των αεριων του θερμοκηπιου κατα 80%
Η Clean Energy Partnership (CEP) ιδρυθηκε το 2002 με σκοπο την καθιερωση του υδρογονου ως φιλικο προς το περιβαλλον καυσιμο και παραλληλα να βοηθησει την Ευρωπαϊκη Ενωση να επιτυχει το στοχο της μειωσης των εκπομπων αεριων του θερμοκηπιου κατα 80% μεχρι το 2050. Εικοσι εταιρειες που δραστηριοποιουνται στην παραγωγη οχηματων κυψελων καυσιμου, υδρογονου, υποδομων και τα Μεσα Μαζικης Μεταφορας ενωσαν τις δυναμεις τους για την προωθηση της υδρογονοκινησης και των υποδομων της, μεταξυ των οποιων βρισκονται η Air Liquide και η Hyundai Motor.

\”Ειμαστε στην ευχαριστη θεση ενεργα να προωθησουμε περαιτερω την αντιμετωπιση των εκπομπων ρυπων και παραλληλα να προσφερουμε στην Air Liquide ενα site για το νεο σταθμο ανεφοδιασμου υδρογονου», δηλωσε ο κ Schmid. \”Το εργο αυτο σε συνδυασμο με τη νεοτερη γκαμα προϊοντων καταδεικνυει τη δεσμευση της Hyundai Motor στην καινοτομια. Με την οικογενεια IONIQ και ix35 κυψελων καυσιμου, η Hyundai ειναι ο μοναδικος κατασκευαστης παγκοσμιως που προσφερει τεσσερεις διαφορετικους ηλεκτροκινητηρες. \”

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!