H Nissan συνδέει τα αυτοκίνητα με τα… σπίτια


Στις -σημαντικες, ειναι η αληθεια- ερωτησεις που προκυπτουν απο την διαδοση της ηλεκτροκινησης, οπως τι θα γινεται με τις χρησιμοποιημενες μπαταριες των αυτοκινητων, η Nissan δεν ετοιμαζει απαντησεις. Τις εχει ηδη ετοιμες, καθως σχεδιαζει τη συνδεση των ηλεκτροκινητων αυτοκινητων με τα σπιτια, τις επιχειρησεις και τα ηλεκτρικα δικτυα, αναπτυσσοντας, με αυτο τον τροπο, νεους τροπους επαναχρησιμοποιησης των μπαταριων.

Nissan Energy Vision. Κρατα αυτες τις λεξεις. Ειναι το ενεργειακο οραμα της Nissan για το μελλον που ερχεται ταχυτατα. Τι περιλαμβανει ομως αυτο; Η ιαπωνικη μαρκα οραματιζεται να καταστησει τα ηλεκτροκινητα οχηματα ακομη πιο χρησιμα  για τους ιδιοκτητες τους, εισαγοντας νεους βολικους τροπους αξιοποιησης της ικανοτητας των μπαταριων τους, στην αποθηκευση και τη διανομη της ενεργειας.

Συμφωνα με το σχεδιο που ονομαζεται Nissan Energy, οι ιδιοκτητες των ηλεκτροκινητων οχηματων της Nissan, θα μπορουν ευκολα να συνδεουν τα αυτοκινητα τους με ενεργειακα συστηματα για να φορτιζουν τις μπαταριες τους, να ηλεκτροδοτουν τις κατοικιες τους και τις επιχειρησεις,  η για να επιστρεφουν ενεργεια στα ηλεκτρικα δικτυα. Η Nissan θα αναπτυξει παραλληλα νεους τροπους επαναχρησιμοποιησης των μπαταριων των ηλεκτροκινητων αυτοκινητων.

Η Nissan εχει ηδη ξεκινησει αντιστοιχα προγραμματα στις Η.Π.Α., την Ιαπωνια και την Ευρωπη με στοχο τη δημιουργια ενος \”οικοσυστηματος\” γυρω απο την γκαμα των ηλεκτροκινητων οχηματων της, συμπεριλαμβανομενου του Nissan LEAF, του αμιγως ηλεκτροκινητου αυτοκινητου με τις περισσοτερες πωλησεις  παγκοσμιως. Το  Nissan Energy ερχεται να συγκεντρωσει αυτες τις πρωτοβουλιες,  ως μερος της στρατηγικης του  Nissan Intelligent Mobility.

\”Το Nissan Energy θα επιτρεψει στους πελατες μας να χρησιμοποιουν τα ηλεκτροκινητα  αυτοκινητα τους,  για κατι παραπανω απο την οδηγηση. Τωρα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σχεδον σε καθε πτυχη της ζωης τους\”, δηλωσε ο εκτελεστικος αντιπροεδρος Daniele Schillaci, παγκοσμιος επικεφαλης μαρκετινγκ για τα ηλεκτροκινητα οχηματα. \”Το οραμα Nissan Intelligent Mobility απαιτει την αλλαγη του τροπου ενσωματωσης των αυτοκινητων στην κοινωνια και το Nissan Energy μετατρεπει αυτο το οραμα σε πραγματικοτητα\”.

Το Nissan Energy θα δημιουργησει νεα προτυπα για τη συνδεση των οχηματων με τα ενεργειακα συστηματα, μεσω τριων βασικων πρωτοβουλιων:

Nissan Energy Supply,  Nissan Energy Share και Nissan Energy Storage

Οι πρωτοποριακες πρωτοβουλιες του Nissan Energy εκτεινονται σε διαφορες τοποθεσιες, συμπεριλαμβανομενων των κεντρικων γραφειων της Nissan στη Βορεια Αμερικη:

Franklin, Tennessee: Η Nissan North America θα δοκιμασει τη χρηση οχηματων LEAF  για την τροφοδοσια των εγκαταστασεων της με ηλεκτρικο ρευμα, κατα τη διαρκεια των ωρων αιχμης στη ζητηση, προσβλεποντας σε μια σημαντικη εξοικονομηση κοστους.

Hagen, Γερμανια: Τα οχηματα LEAF θα χρησιμοποιηθουν ως “αποθεματικο” για το γερμανικο δικτυο ηλεκτροδοτησης, σε ενα πρωτοποριακο πιλοτικο εργο με τη συμμετοχη της Nissan, της τεχνολογικης εταιρειας The Mobility House, του προμηθευτη ενεργειας ENERVIE και του διαχειριστη του συστηματος μεταφορας ενεργειας Amprion.

Ιαπωνια: Η Nissan συνεργαζεται με εταιρους οπως οι εταιρειες ηλεκτρισμου και τηλεπικοινωνιων, διεξαγοντας δοκιμες σε πραγματικο περιβαλλον για τα συστηματα οχηματος – δικτυου (V2G) και εικονικων σταθμων ηλεκτροπαραγωγης (virtual power plant), προκειμενου να επιβεβαιωσουν και να προωθησουν ευκαιριες διαχειρισης της ενεργειας με τα ηλεκτροκινητα οχηματα.
Nissan Energy Supply: Παροχη των συνδεδεμενων λυσεων φορτισης που χρειαζονται οι χρηστες στο σπιτι, στο δρομο και στον προορισμο τους

Οι χρηστες των ηλεκτροκινητων οχηματων, θελουν να τα φορτιζουν  με την ανεση τους και συνηθως στο σπιτι. Οι προσπαθειες της Nissan για την υποστηριξη των πελατων της,  συμπεριλαμβανουν την επαληθευση των  εξαρτηματων φορτισης, οπως οι ηλεκτρικες πριζες η τα συστηματα wallbox που μπορουν να συνδεθουν με τα ηλεκτροκινητα οχηματα της (αναλογα με τις ιδιαιτεροτητες της τοπικης αγορας).

Μακρια απο το σπιτι, οι χρηστες  μπορουν να χρησιμοποιησουν το ταχεως αναπτυσσομενο δικτυο φορτισης CHAdeMO,  ενα απο τα μεγαλυτερα παγκοσμιως, με περισσοτερα απο 22.000 σημεια ταχειας φορτισης.

Η ευρεση θεσεων φορτισης και η συνδεση στο δικτυο, ειναι εφικτη και πανευκολη, μεσω του αναθεωρημενου συστηματος πλοηγησης NissanConnect του LEAF.

Nissan Energy Share
: Συνεργασια με τους εταιρους, για την αξιοποιηση της δυναμικης στην ενεργειακη ολοκληρωση.

Οι μπαταριες σε ενα ηλεκτροκινητο αυτοκινητο μπορουν να κανουν περισσοτερα απο το να τροφοδοτουν απλως το οχημα. Μπορουν επισης να χρησιμευσουν ως κινητες συσκευες αποθηκευσης ενεργειας. Τα οχηματα της Nissan που βρισκονται ηδη στο δρομο, περιεχουν περισσοτερα απο 10 GWh συνδυασμενου και “αποθηκευμενου” ενεργειακου δυναμικου.

Το Nissan Energy Share συνδεει τα οχηματα με τις κοινωνικες υποδομες, επιτρεποντας τους να μοιραζονται την ισχυ της μπαταριας υψηλης χωρητικοτητας με ενα συνδεδεμενο σπιτι η κτιριο. Επιτρεπουν επισης στα αυτοκινητα να συνδεονται με το τοπικο ενεργειακο δικτυο για να λειτουργουν ως εικονικοι σταθμοι ηλεκτροπαραγωγης, παρεχοντας την ισχυ του οχηματος στο δικτυο και συμβαλλοντας στην αποτελεσματικη διαχειριση της ενεργειας. Χαρη σε αυτες τις δυνατοτητες, οι χρηστες θα μπορουν να μοιραζονται την εφεδρικη  χωρητικοτητα της μπαταριας,  χωρις να στερουνται ενεργεια για την κινητικοτητα τους.

Η Nissan εχει ηδη πραγματοποιησει πιλοτικα προγραμματα Energy Share στην Ιαπωνια, τις Η.Π.Α., την Ευρωπη και σε αλλες αγορες, σε συνεργασια  με διαφορες εταιρειες και οργανισμους. Μολις ολοκληρωθουν οι πιλοτικες δοκιμες, η Nissan θα ειναι ετοιμη να διαθεσει εμπορικα τα συγκεκριμενα συστηματα.

Vehicle-to-home (V2H): Η Nissan συνεργαζεται με εταιρους για να προσφερει προσιτο, ως προς το κοστος, εξοπλισμο στην αγορα και ετσι να διαδωσει το V2H. Χρησιμοποιωντας το V2H, οι ιδιοκτητες των ηλεκτροκινητων οχηματων της Nissan μπορουν να χρησιμοποιησουν τα αυτοκινητα τους ως πηγη ενεργειας για το νοικοκυριο και να εξοικονομησουν χρηματα στον λογαριασμο του ηλεκτρικου ρευματος,  η να αποτελεσουν εφεδρικη ενεργεια κατα τη διαρκεια διακοπων ρευματος η καταστασεων εκτακτης αναγκης.

Vehicle-to-building (V2B)
: Οπως και στο V2H, το V2B χρησιμοποιει τις μπαταριες των ηλεκτροκινητων οχηματων, αποθηκευοντας ενεργεια για κτιρια και επιχειρησεις. Ωστοσο, ενα συστημα V2B μπορει να περιλαμβανει εκατονταδες οχηματα, προκειμενου να πραγματοποιησει σημαντικη εξοικονομηση κοστους για μια εταιρεια. Οι δοκιμες πληρους κλιμακας των συστηματων V2B εχουν ηδη ξεκινησει σε πολλες χωρες και η Nissan συνεργαζεται με εταιρους, με σκοπο να φερουν απο κοινου τα συστηματα αυτα στην αγορα, το 2019.

Vehicle-to-grid (V2G): Η Nissan εχει συναψει συνεργασιες  με εταιρειες κοινης ωφελειας και κυβερνησεις για να αξιοποιησει τις δυνατοτητες του V2G. Σε δοκιμες στην Ευρωπη, τα αυτοκινητα της Nissan παρεχουν πολλαπλες υπηρεσιες στο ηλεκτρικο δικτυο, συμβαλλοντας στην εξισορροπηση των ενεργειακων δικτυων και στην ενσωματωση της ενεργειας απο ανανεωσιμες πηγες. Σε συνεργασια με τους εταιρους, η Nissan επιχειρει πιλοτικα τροπους με τους οποιους οι πελατες της θα κερδιζουν προσθετο εισοδημα, διανεμοντας ενεργεια απο τα οχηματα τους οταν δεν χρησιμοποιουνται, χωρις να επηρεαζονται οι αναγκες κινητικοτητας τους.

Nissan Energy Storage
: Παροχη \”δευτερης ζωης\” σε μια μπαταρια ηλεκτροκινητου οχηματος.

Η ζωη της μπαταριας ενος ηλεκτροκινητου οχηματος της Nissan,  δεν τελειωνει μετα την ολοκληρωση του κυκλου τροφοδοσιας του αυτοκινητου. Η μπαταρια μπορει να ανακυκλωθει και να ανανεωθει για διαφορες χρησεις :  Απο την τροφοδοσια ηλεκτρικων περονοφορων και γεννητριων, μεχρι  για την παροχη ενεργειας σε ενα σταδιο. Καθως ολο και περισσοτεροι οδηγοι επιλεγουν τα ηλεκτροκινητα οχηματα,  η διαθεσιμοτητα των χρησιμοποιημενων μπαταριων ιοντων λιθιου αναμενεται να αυξηθει σημαντικα, οταν  οι ιδιοκτητες τους θα τα αντικαθιστουν με νεα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!