H Skoda ετοιμάζει νέο RS!

Οι Τσεχοι εχουν κεφια και η Skoda εχει… τρελανει κοσμο τα τελευταια χρονια, επελαυνοντας σε ολες τις κατηγοριες με τα μοντελα της. Και αφου εχει αρκετες κατακτησεις παντου, η εταιρεια ετοιμαζεται να σκορπισει χαμογελα στους φαν των επιδοσεων και των σπορ αυτοκινητων, καθως φαινεται πως διευρυνει τη γκαμα των RS. Μαζι με την γρηγορη εκδοση του Kodiaq, η Skoda ετοιμαζει το εδαφος για ενα ακομα πενταθυρο, compact μοντελο που σχεδιαζει να φερει στο αμεσο μελλον. 


Σε περιπου εναν μηνα, στο Σαλονι Αυτοκινητου στο Παρισι, η Skoda θα παρουσιασει -μεταξυ πολλων αλλων- ενα concept, με το ονομα VISION RS. Μεχρι τοτε, εδωσε στη δημοσιοτητα δυο σχεδιαστικα σκιτσα που προσφερουν μια προγευση του design concept που θα παρουσιασει η μαρκα. Το VISION RS προϊδεαζει για ενα μελλοντικο σπορ compact μοντελο και ταυτοχρονα δειχνει που θα κινηθει σχεδιαστικα η γκαμα RS, που περιλαμβανει τις πιο σπορ εκδοσεις της Skoda. 



Η οπτικη εντυπωση που δινουν τα σκιτσα περιγραφεται απο μια λεξη: Αεροδυναμικη! Λεπτα φωτιστικα σωματα LED, σφηνοειδης φορμα, διαχυτες και σποϊλερ συνθετουν ενα compact μοντελο που φερει περηφανα την ενδειξη RS. Ενας συνδυασμος γραμματων που παρουσιαστηκε για πρωτη φορα στο 130 RS, για να ακολουθησουν το 1974 τα 180 RS και 200 RS, μοντελα που συμμετειχαν σε αγωνες ραλλυ. Απο το 2000, η ενδειξη RS πλεον χρησιμοποιειται για να ξεχωριζουν ολες οι εκδοσεις επιδοσεων των μοντελων της SKODA.

Το design studio της SKODA, με διευθυντη τον Ολιβερ Στεφανι, εχει εδρα μια διατηρητεα βιλα του 19ου αιωνα, σε ενα ειδυλιακο περιβαλλον στις οχθες του ποταμου Γιζερα, στην κεντρικη Βοημια. Απασχολει περισσοτερους απο 150 σχεδιαστες και βοηθητικο προσωπικο, απο 26 χωρες. Αυτη η πολυσχιδης ομαδα, που συνδυαζει κουλτουρες απ’ ολο τον κοσμο, βρισκεται πισω απο το συγχρονο design της SKODA και ειναι υπεϋθυνη και για το VISION RS. Η πληρης αποκαλυψη του, στο Σαλονι Αυτοκινητου στο Παρισι, 4-14 Οκτωβριου 2018.

Παραλληλα με τα σκιτσα, η Skoda παρουσιασε και ενα video το οποιο δειχνει τη δουλεια που γινεται στα studio της εταιρειας, εκει που τα RS ξεκινουν απο απλες γραμμες σε χαρτι μεχρι να καταληξουν στις σπορ δημιουργιες της νεας εποχης της μαρκας. Δες το video εδω

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!