To Abarth 595 κερδίζει γερμανικό βραβείο, ενόψει γενεθλίων

Στις 31 Μαρτιου 1949, ο Carlo Abarth, θα ξεκινουσε τον θρυλο της Abarth, συνδυαζοντας το παθος για τους αγωνες με τις επιδοσεις και την οδηγικη ευχαριστηση για ολους τους οδηγους. Εβδομηντα χρονια αργοτερα και ενω οι φιλοι της μαρκας ετοιμαζονται να γιορτασουν τα γενεθλια του θρυλικου σκορπιου στο Μιλανο, ενα απο τα ανανεωμενα μοντελα της εταιριας παιρνει ενα ιδιαιτερα σημαντικο βραβειο.


Ο λογος για τη σειρα Abarth 595, η οποια ειναι ανανεωμενη με αφορμη και την 70η επετειο της μαρκας και διαθεσιμη σε πεντε εκδοσεις αποδοσης απο 145, εως 180 ιππους. Το Abarth 595, λοιπον, κατεκτησε το διαγωνισμο \”Autonis\” του γερμανικου περιοδικου Auto, Motor und Sport, συγκεντρωνοντας το 59% των ψηφων των αναγνωστων στην κατηγορια του. Μετα την ανακηρυξη του, τον περασμενο Ιανουαριο ως \”Best Car\”, ο μικρος \”πυραυλος\” της Abarth χτυπα και παλι.

Ο Luca Napolitano μπροστα σε ενα Abarth 595 Esseesse


«Ειμαστε πολυ περηφανοι που το Abarth 595 κατεκτησε αυτη την πολυ σημαντικη διακριση», λεει ο Επικεφαλης των Fiat και Abarth για την περιοχη ΕΜΕΑ, Luca Napolitano. «Επιβεβαιωνεται οτι ο μικρος μας «πυραυλος» ειναι ενα χαρακτηριστικο δειγμα της ιταλικης ευρηματικοτητας, του παθους για την ταχυτητα, αλλα και της προσοχης στη λεπτομερεια. Το παθος για την Abarth ξεπερνα τα συνορα οπως δειχνει ο μεγαλος αριθμος των φιλων της μαρκας σε ολο τον κοσμο, οι οποιοι θα εχουν την ευκαιρια να συναντηθουν στα Abarth Days 2019 (5-6 Οκτωβριου στο Μιλανο), οπου θα γιορτασουμε ολοι μαζι τα 70α γενεθλια της μαρκας».


Η σειρα 595 διαθετει συνολικα 5 εκδοσεις με κινητηρες Euro 6D-Temp αποδοσης απο 145 εως 180 ιππους. Οι εκδοσεις Competizione και Turismo εκφραζουν τις δυο πλευρες του μοντελου, με την πρωτη να εστιαζει στις επιδοσεις και στην απολυτη οδηγικη αισθηση, ενω τη δευτερη στις επιδοσεις και στο στιλ. Η εφαρμογη κορυφαιων περιφερειακων, οπως τα αμορτισερ τεχνολογιας FDS της Koni, οι στροβιλοσυμπιεστες της Garrett και βεβαια το θρυλικο συστημα εξαγωγης Record Monza Active συνθετουν κατασκευες που συνεχιζουν περηφανα την ιστορια που ξεκινησε ο Carlo Abarth το 1949.

Θρυλοι της Abarth με τα συγχρονα μοντελα της μαρκας σε πρωτο πλανο

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!