Απο το 2017 η Volvo θα αντικαταστήσει το κλειδί με μια εφαρμογή στο κινητό

Η Volvo Cars παρουσιαζει αυτοκινητα που δεν χρειαζονται το παραδοσιακο κλειδι για να ανοιξουν οι πορτες η να εκκινησει ο κινητηρας
Το κλειδι οπως το γνωριζουμε αντικαθισταται απο μια εφαρμογη στο κινητο τηλεφωνο του πελατη, ενα «ψηφιακο κλειδι» που χαρακτηριζεται απο μεγαλυτερη λειτουργικοτητα
Η νεα καινοτομια παρουσιαστηκε στην εκθεση Mobile World Congress 2016

Για μια ακομη φορα η Volvo πρωτοπορει και δειχνει το μελλον της αυτοκινησης. Η σουηδικη μαρκα παρουσιασε στο Mobile World Congress 2016, μια απο τις μεγαλυτερες εκθεσεις στον κοσμο στο χωρο της τεχνολογιας κινητης τηλεφωνιας, μια πρωτοποριακη εφαρμογη. Προκειται για ενα «ψηφιακο κλειδι», ενα «app» για κινητα τηλεφωνα, η οποια αντικαθιστα το φυσικο κλειδι με ενα ψηφιακο. Το καινοτομο αυτο ψηφιακο κλειδι θα λειτουργει με τεχνολογια Bluetooth και θα προσφερει στους πελατες της Volvo πολυ μεγαλυτερη ευελιξια, επιτρεποντας τους να επωφεληθουν απο εντελως νεους τροπους χρησης και διαμοιρασμου των αυτοκινητων τους.


Για πολλες δεκαετιες, οι οδηγοι ηταν συνηθισμενοι να χρησιμοποιουν φυσικα κλειδια για να μπαινουν στα αυτοκινητα τους και να εκκινουν τον κινητηρα. Σε μια επαναστατικη κινηση για την αυτοκινητοβιομηχανια, η Volvo Cars σχεδιαζει να γινει ο πρωτος κατασκευαστης στον κοσμο που θα παρεχει αυτοκινητα χωρις κλειδι, απο το 2017.

Η νεα εφαρμογη της Volvo εγκαθιστα ενα ψηφιακο κλειδι στο κινητο τηλεφωνο των πελατων και το εξουσιοδοτει να κανει οτιδηποτε κανει σημερα ενα φυσικο κλειδι, οπως το να κλειδωνει και να ξεκλειδωνει τις πορτες η το πορτμπαγκαζ και να ενεργοποιει τον κινητηρα.

Επιπλεον, η νεα τεχνολογια θα προσφερει στους πελατες τη δυνατοτητα να εχουν περισσοτερα απο ενα ψηφιακα κλειδια, επιτρεποντας τους προσβαση σε διαφορετικα αυτοκινητα της Volvo σε διαφορετικες τοποθεσιες, αναλογα με τις μεταβαλλομενες αναγκες μετακινησης τους.

Μεσω της εφαρμογης, ο πελατης θα εχει τη δυνατοτητα να κανει κρατηση και να πληρωσει για ενα ενοικιαζομενο αυτοκινητο οπουδηποτε στον κοσμο και να παραλαβει αμεσως το ψηφιακο κλειδι στο τηλεφωνο του. Κατα την αφιξη του, απλα θα εντοπιζει το ενοικιαζομενο αυτοκινητο μεσω GPS, θα το ξεκλειδωνει και θα φευγει, αποφευγοντας τις ενοχλητικες ουρες των γραφειων ενοικιασης αυτοκινητων στο αεροδρομιο η στο σταθμο του τρενου.


«Στη Volvo δεν μας ενδιαφερει η τεχνολογια για την τεχνολογια αλλα το πως η καθε νεα τεχνολογια θα κανει τη ζωη των πελατων μας ευκολοτερη και θα τους εξοικονομει χρονο. Οι αναγκες μετακινησης εξελισσονται και το ιδιο συμβαινει με τις προσδοκιες των πελατων μας για προσβαση στα αυτοκινητα τους με εναν απλουστερο τροπο», ειπε ο Χενρικ Γκριν (Henrik Green) Αντιπροεδρος Προϊοντικης Στρατηγικης και Γραμμης Οχηματων στη Volvo Cars. 

«Το πρωτοποριακο μας ψηφιακο κλειδι μπορει να αλλαξει εντελως τον τροπο προσβασης και κοινης χρησης ενος Volvo. Αντι να μενουν σταθμευμενα σε ενα χωρο σταθμευσης για μια ολοκληρη μερα, τα αυτοκινητα θα μπορουν να χρησιμοποιουνται πιο συχνα και αποτελεσματικα απο οποιονδηποτε επιθυμει ο ιδιοκτητης», τονισε ολοκληρωνοντας.

Το ψηφιακο κλειδι της Volvo κανει την κοινη χρηση ενος αυτοκινητου απλη και βολικη. Οι ιδιοκτητες Volvo θα εχουν τη δυνατοτητα να στελνουν το ψηφιακο τους κλειδι σε αλλους ανθρωπους μεσω των κινητων τους τηλεφωνων, ετσι ωστε οι παραληπτες να μπορουν επισης να χρησιμοποιησουν το αυτοκινητο. Ειτε προκειται για μελη της οικογενειας τους, ειτε φιλους η συνεργατες τους σε μια εταιρεια.


Η Volvo θα εφαρμοσει πιλοτικα αυτην την τεχνολογια σε μερικες εβδομαδες, μεσω της εταιρειας ενοικιασης Sunfleet, που εδρευει στο αεροδρομιο του Γκετεμποργκ στη Σουηδια. Περιορισμενος αριθμος εμπορικα διαθεσιμων αυτοκινητων θα εξοπλιστει με τη νεα τεχνολογια το 2017.

Η Volvo ειναι πρωτοπορος στις νεες λυσεις που περιλαμβανουν τεχνολογιες οπως το ψηφιακο κλειδι. Λιγο πριν τα περασμενα Χριστουγεννα, η Volvo λανσαρισε την πρωτη παγκοσμιως καινοτομια για online αγορες που παραδιδονται απευθειας στο αυτοκινητο, χωρις τη φυσικη παρουσια του κατοχου, παρεχοντας τη δυνατοτητα απαξ προσβασης μεσω ψηφιακου κλειδιου σε μια εταιρεια διανομης. Πλεον η τεχνολογια ψηφιακου κλειδιου θα ειναι διαθεσιμη και για τους πελατες. Να σημειωθει οτι τα συμβατικα κλειδια θα συνεχισουν να προσφερονται σε ανθρωπους που το επιθυμουν.

Η διεθνης εκθεση τεχνολογιας κινητης τηλεφωνιας Mobile World Congress 2016 διεξηχθη στη Βαρκελωνη, απο τις 22 εως τις 25 Φεβρουαριου. Η Volvo παρουσιασε το ψηφιακο κλειδι στο περιπτερο της – επισης σουηδικης – Ericsson.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9Fl8NAI_6jk]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!