Γιατί η Alfa Romeo Giulietta άλλαξε… πρόσωπο

Με τη Giulia να μονοπωλει το ενδιαφερον, η Alfa Romeo δεν θα μπορουσε να μη δημιουργησει εστω και εναν \”δεσμο\” με τη Giulietta. Ετσι, προσπαθωντας να δωσει πιο \”οικογενειακους δεσμους\” με τη Giulia που ερχεται, αλλαζει τη Giulietta στα σημεια. Ενω, μιας και το Quadrifoglio Verde θα το συνανταμε πια μονο στη μεγαλη αδελφη της, η Giulietta με τον ισχυροτερο κινητηρα, θα ονομαζεται \”Veloce\”.

Η νεα Giulietta ερχεται με σημαντικες καινοτομιες, οπως το νεο κινητηρα 1.6 JTDM 120 HP turbo diesel σε συνδυασμο με το Alfa TCT και τις εξαιρετικα χρησιμες υπηρεσιες Live του συστηματος Uconnect, που ειναι διαθεσιμο σε ολοκληρη την γκαμα. Επιπλεον, η σειρα εκδοσεων εχει εξορθολογιστει και πλεον διαθετει τρια επιπεδα εξοπλισμου (Giulietta, Giulietta Super και Giulietta Veloce), ενα πακετο προσθετου εξοπλισμου (Veloce) και εξι εκδοσεις κινητηρων (βενζινη, ντιζελ), ετσι ωστε οι καταναλωτες να μπορουν να διαλεξουν την καταλληλοτερη εκδοση απλα και γρηγορα, αναλογα με τις προτιμησεις και τις αναγκες τους και στη συνεχεια να την εξατομικευσουν με προαιρετικο εξοπλισμο και αξεσουαρ.

Ετοιμη να αντιμετωπισει τις μελλοντικες προκλησεις, η νεα Giulietta ενσωματωνει το απαραμιλλο \”Alfa Spirit\”, το οποιο χαρακτηριζει τα αυτοκινητα που κατασκευαζονται απο την Alfa Romeo για πανω απο εναν αιωνα. Ειναι ελαφρια και αποδοτικα, ως αποτελεσμα της προσεκτικης επιλογης των υλικων και της σωστης αναλογιας βαρους-ισχυος, αποτελωντας την τελεια εκφραση της φροντιδας για τη λεπτομερεια που χαρακτηριζει μονο τα καλυτερα ιταλικα σχεδια. Επιπλεον, ειναι ευελικτα στο δρομο, με αμεσο συστημα διευθυνσης, εξελιγμενες αναρτησεις και ισορροπημενη κατανομη βαρους.
Η νεα Giulietta εφοδιαζεται με ενα πληθος συστηματων που αναπτυχθηκαν απο τη Magneti Marelli (απο συσκευες φωτισμου μεχρι συστηματα μεταδοσης κινησης, αναρτησεις και συστηματα εξατμισης) γεγονος που επιβεβαιωνει την ενοποιημενη και αμοιβαιως επικερδη συνεργασια μεταξυ της Alfa Romeo και της διεθνως αναγνωρισμενης εταιρειας, που κατεχει ηγετικη θεση στο σχεδιασμο και την κατασκευη υψηλης τεχνολογιας συστηματων και εξαρτηματων αυτοκινητων.

Ανανεωμενη εμφανιση

Οι δεσμοι συγγενειας της νεας Giulietta με την Giulia, που ειναι το νεο προτυπο της Alfa Romeo, ενισχυονται απο διαφορα εξωτερικα στυλιστικα στοιχεια. Μερικα απο αυτα ειναι η ξεχωριστη κυψελοειδης μασκα και ο νεος εμπρος προφυλακτηρας, που θυμιζει το σχημα του θρυλικου τριφυλλιου, αναμφισβητητα ενα απο τα πιο γνωστα και αναγνωρισιμα συμβολα στον κοσμο του αυτοκινητου. Ομοιως, τα γραμματα του ονοματος \”Giulietta\” και η θεση του ονοματος της στο πισω μερος, θυμιζει εκεινο της Giulia. Επισης, το νεο μοντελo φερει το ανανεωμενο λογοτυπο, το οποιο εχει εκσυγχρονιστει διατηρωντας τα ξεχωριστα στυλιστικα στοιχεια που το εχουν αναγαγει σε διασημο και αγαπημενο εμβλημα παγκοσμιως. Δεν ειναι τυχαιο οτι μονο εκεινος που εχει μεγαλο και ενδοξο παρελθον μπορει να αντιμετωπισει τις προκλησεις του μελλοντος.

Σκουροχρωμοι προβολεις, νεα στοιχεια στον προφυλακτηρα, μοναδικες ζαντες αλουμινιου και νεες αποληξεις εξατμισης ολοκληρωνουν τη νεα εμφανιση. Η Giulietta στην εκδοση Veloce, την πιο σπορ της σειρας, ειναι ακομα πιο τολμηρη διαθετοντας νεους σπορ προφυλακτηρες με λεπτομερειες σε κοκκινο Alfa, νεους προβολεις με “carbon look”, γυαλιστερους ανθρακι τονους στους καθρεπτες, στα πομολα θυρων, στη γριλια αλλα και στα πλαισια των προβολεων ομιχλης.
Η ξεχωριστη σπορ εμφανιση ταιριαζει με την επισης ξεχωριστη εσωτερικη ατμοσφαιρα, που ειναι γεματη απο υψηλης ποιοτητας υλικα και λεπτομερειες που εχουν επιλεγει με προσοχη. Η νεα Giulietta ειναι η πιο ανεπτυγμενη εκφραση του ιταλικου στυλ. Στο εσωτερικο, η πιο σπορ εκδοση Giulietta Veloce εχει νεα σπορ καθισματα με δερμα και Alcantara, ενσωματωμενα προσκεφαλα διακοσμημενα με κοκκινες ραφες που δημιουργουν αντιθεση και το λογοτυπο της Alfa Romeo γραμμενο στα προσκεφαλα. Επισης, στο βασικο εξοπλισμο βρισκεται το δερματινο τιμονι με πεπλατυσμενη βαση και κοκκινες ραφες, ενω το “carbon look” του ταμπλο και τα πανελ θυρων, συμπληρωνονται απο ειδικες πινελιες σε ματ γκρι.

Τα σπορ χαρακτηριστικα ειναι εξισου ισχυρα στις εκδοσεις Giulietta και Giulietta Super. Η πρωτη διαθετει γκρι και μαυρα υφασματινα καθισματα, ενα μοναδικο ματ μαυρο ταμπλο, δερματινο τιμονι και νεα μαυρα στοιχεια στο τουνελ της κεντρικης κονσολας και στις λαβες των θυρων. Ακομα πιο τολμηρο ειναι το επιπεδο εξοπλισμου Super με τα νεα χαρακτηριστικα Alfa Romeo καθισματα “cannelloni” σε γκρι και μαυρο υφασμα. Επισης, προαιρετικα, υπαρχουν διαθεσιμα και δερματινα καθισματα premium.

Νεος κινητηρας 1.6 JTDM 120 HP TCT

Ο κινητηρας 1.6 JTDM 120 HP κανει την πρωτη του εμφανιση στη νεα Giulietta μαζι με το Alfa TCT, συνδυαζοντας τα γνωστα, τυπικα πλεονεκτηματα ενος κινητηρα turbo diesel με την ανεση που μονο ενα αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων μπορει να προσφερει αλλα και την αμεση αλλαγη ταχυτητων ενος κιβωτιου διπλου συμπλεκτη, για κορυφαια αποδοση και οδηγικη απολαυση. Με αυτον τον κινητηρα, η νεα Giulietta προσφερει εξαιρετικη αποδοση: η τελικη της ταχυτητα φτανει τα 195 χλμ./ωρα, επιταχυνει απο το 0 στα 100 χλμ./ωρα σε 10,2’’ και ταυτοχρονα ειναι φιλικη προς το περιβαλλον με εκπομπες CO² μολις 103 γρ./χλμ. και προσφερει οικονομικη καταναλωση καυσιμου, με μολις 3,9 λ./100 χλμ. σε μικτο κυκλο.

Αυτη η νεα προσθηκη στην οικογενεια δευτερης γενιας MultiJet turbo diesel κινητηρων, ο κινητηρας 1.6 λιτρων της Νεας Giulietta, προσφερει κορυφαια ισχυ 120 HP στις 3750 σ.α.λ. και εφοδιαζεται με εναν υπερσυμπιεστη μικρου μεγεθους που εξασφαλιζει κορυφαια ροπη στην κατηγορια (320 Nm στις 1750 σ.α.λ.) για μεγιστη ευελιξια. Μια ιδιαιτεροτητα του 1.6 JTDM ειναι η τριτη γενια συστηματος ψεκασμου Common Rail, που χρησιμοποιει καινοτομα μπεκ και ισορροπημενες υδραυλικες βαλβιδες σερβο για τον καλυτερο και ακριβη ελεγχο της ποσοτητας του καυσιμου που ψεκαζεται στο θαλαμο καυσης, σε μια ιδιαιτερα γρηγορη και ευελικτη ακολουθια ψεκασμου.

Το Alfa TCT, τωρα διαθεσιμο και με τον 1.6 JTDM 120 HP, μπορει να λειτουργησει σε πληρως αυτοματη η σειριακη λειτουργια. Η κινηση του ακριβους η και εργονομικου μοχλου ταχυτητων προς τα επανω και κατω ελεγχεται χειροκινητα απο τον οδηγο. Εναλλακτικα, μπορουν να χρησιμοποιηθουν τα “paddles’’ αλλαγης ταχυτητων στο τιμονι. Επισης, για την επιλογη της δυναμικης αποδοσης του αυτοκινητου, μπορει να χρησιμοποιηθει ο επιλογεας Alfa DNA, που ελεγχει τη ροπη του κινητηρα, τα φρενα, χρησιμοποιωντας τη λειτουργια Pre-Fill, τη λογικη αλλαγης ταχυτητων του TCT, την αποκριση του γκαζιου, το συστημα ελεγχου ESC, το ηλεκτρονικα ελεγχομενο διαφορικο Alfa Q2 και το συστημα ελεγχου προσφυσης ASR. Ο οδηγος μπορει να ενεργοποιησει τρεις ρυθμισεις οδηγησης, αναλογα με τις οδικες συνθηκες και το στυλ οδηγησης.

Εν συντομια, οι εκδοσεις κινητηρων Euro 6 της νεας Giulietta διαθετει πλεον τεσσερις κινητηρες turbo βενζινης: 1.4 Turbo βενζινης 120 HP (τελικη ταχυτητα 195 χλμ./ωρα, επιταχυνση 0 – 100 χλμ./ωρα σε 9,4’’, μικτη καταναλωση 6,2 λ./100 χλμ., ροπη 215 Nm στις 2.500 σ.α.λ.), 1.4 Turbo Multiair 150 HP (τελικη ταχυτητα 210 χλμ./ωρα, επιταχυνση 0 – 100 χλμ./ωρα σε 8,2’’, μικτη καταναλωση 5,5 λ./100 χλμ., ροπη 250 Nm στις 2.500 σ.α.λ.), 1.4 Turbo Multiair 170 HP TCT (τελικη ταχυτητα 218 χλμ./ωρα, επιταχυνση 0 – 100 χλμ./ωρα σε 7,7’’, μικτη καταναλωση 4,9 λ./100 χλμ., ροπη 250 Nm στις 2.500 σ.α.λ.), και 1750 Turbo βενζινης 240 HP TCT (τελικη ταχυτητα 244 χλμ./ωρα, επιταχυνση 0 – 100 χλμ./ωρα σε 6’’, μικτη καταναλωση 6,8 λ./100 χλμ., ροπη 340 Nm στις 2.000 σ.α.λ) αλλα και τρεις κινητηρες turbo diesel: 1.6 JTDM 120 HP με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων (τελικη ταχυτητα 195 χλμ./ωρα, επιταχυνση 0 – 100 χλμ./ωρα σε 10’’, μικτη καταναλωση 3,9 λ./100 χλμ., ροπη 320 Nm στις 1.750 σ.α.λ) η TCT, και 2.0 JTDM 175 HP TCT (τελικη ταχυτητα 219 χλμ./ωρα, επιταχυνση 0 – 100 χλμ./ωρα σε 7,8’’, μικτη καταναλωση 4,3 λ./100 χλμ., ροπη 350 Nm στις 1.750 σ.α.λ).

Συστημα Uconnect
Το καινοτομο Uconnect με οθονη αφης 5\” η 6.5\” βρισκεται περηφανα στη μεση του ταμπλο της νεας Giulietta. Η συσκευη πολυμεσων διαθετει συνδεση Bluetooth για τη hands-free χρηση του τηλεφωνου και το audio streaming, υποδοχη Aux-in, θυρα USB, φωνητικες εντολες, SMS Reader . Και τα δυο συστηματα Uconnect 6.5\” και 5\” εχουν εξελιχθει σε μαζι με εξαιρετικους συνεργατες, οπως η Harman και η Here Auto (για το πρωτο) και η Continental (για το τελευταιο). Επισης, πρεμιερα στη νεα Giulietta κανουν και οι νεες Uconnect™ LIVE υπηρεσιες για να παραμενετε ενημερωμενοι κατα την οδηγηση χρησιμοποιωντας ενα smartphone.
Με τη ληψη της δωρεαν εφαρμογης απο το App Store του Google Play Store σε ενα smartphone, το Uconnect LIVE προσφερει streaming μουσικη με τις εφαρμογες Deezer και TuneIn, ειδησεις μεσω Reuters, πλοηγηση με το TomTom LIVE και την ευκαιρια να κρατησετε επαφη με τους φιλους σας στο Facebook Check-In και στο Twitter. Εξοικονομηση, φιλικοτητα προς το περιβαλλον και ελεγχος ειναι επισης εγγυημενοι παντου με το eco: Drive και το my:Car.

Ενα επισης νεο συστημα που ενσωματωνεται στη νεα Giulietta ειναι το Alfa Performance, η αποκλειστικη υπηρεσια που δημιουργηθηκε για να ενισχυσει την οδηγικη εμπειρια. Χρησιμοποιωντας μια σειρα απο ψηφιακους μετρητες και οργανα, οι οδηγοι μπορουν να ελεγχουν τις βασικες παραμετρους του αυτοκινητου, να μετρουν τις επιδοσεις τους χρησιμοποιωντας ειδικα χρονομετρα, να βλεπουν στατιστικα στοιχεια για την οδηγηση τους στο smartphone τους, αλλα και να λαμβανουν συμβουλες οδηγησης σε πραγματικο χρονο. Η υπηρεσια ειναι διαθεσιμη στο Uconnect 6.5\” Radio Nav LIVE.

Αλλα χαρακτηριστικα του συστηματος 6.5\” Uconnect LIVE περιλαμβανουν δορυφορικη λειτουργια πλοηγησης με προβολη χαρτη σε 3D bird\’s-eye view, διαδοχικες οδηγιες για τη διαδρομη και φωνητικη εισαγωγη προορισμου σε ενα βημα.

Σειρα εκδοσεων

Στην Ευρωπη, η νεα Giulietta διαθετει τρια επιπεδα εξοπλισμου (Giulietta, Giulietta Super και Giulietta Veloce), ενα νεο πακετο προαιρετικου εξοπλισμου (Veloce) και επτα εκδοσεις κινητηρων, συμπεριλαμβανομενου του νεου 1.6 JTDM 120 HP TCT turbo diesel, που θα εκτιμηθει ιδιαιτερα απο τις επιχειρησεις. Η χρωματικη παλετα περιλαμβανει εντεκα χρωματα αμαξωματος, μεταξυ των οποιων το νεο λευκο Alfa και το γκρι Lipari, δωδεκα διαφορετικες ζαντες αλουμινιου (καθε μεγεθους με ενα νεο σχεδιο) και δυο πακετα εξοπλισμου (Comfort και Visibility) για να ικανοποιησει ολες τις αναγκες των καταναλωτων.

Η αρχικη εκδοση της Giulietta εχει ενα νεο εμπρος μερος, που ενσωματωνει μια νεα κυψελοειδη μασκα και νεα στοιχεια στον προφυλακτηρα, σκουροχρωμους προβολεις, σατεν λαβες και νεες αποληξεις εξατμισης. Στο εσωτερικο, κυριαρχουν τα νεα γκρι και μαυρα υφασματινα καθισματα με το λογοτυπο της Alfa Romeo στα προσκεφαλα, το νεο ματ μαυρο ταμπλο με μαυρο ματ φινιρισμα και τα βελουδινα πατακια. Τα ανανεωμενα στοιχεια στυλ συνοδευονται απο ενα ολοκληρωμενο βασικο εξοπλισμο που περιλαμβανει δερματινο τιμονι, air condition , Uconnect 5\” με Uconnect υπηρεσιες Live, επιλογεα Alfa DNA (με το ηλεκτρονικα ελεγχομενο διαφορικο Q2 και DST), καινοτομο ESC (με ASR και Hill Holder), εξι αεροσακους και ηλεκτρικα παραθυρα εμπρος και πισω και ζαντες αλουμινιου 16’’. Η γκαμα κινητηρων, απο την οποια μπορουν να επιλεξουν οι καταναλωτες, ειναι: 1.4 Turbo βενζινης 120 HP, 1.6 JTDM 120 HP με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων η TCT.

Διαθεσιμο σε ολες τις εκδοσεις κινητηρων (εκτος απο την εκδοση 1.4 Turbo βενζινης 120 HP, 1.75 Turbo βενζινης 240 HP TCT), το επιπεδο εξοπλισμου Giulietta Super προσθετει μια σειρα απο πολυ ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα στην αρχικη εκδοση, οπως συστημα αυτοματου διζωνικου κλιματισμου, cruise control και μπροστινο υποβραχιονιο. Εξωτερικα, ξεχωριζει απο τις 17\” ζαντες αλουμινιου, τα φωτα ομιχλης, τις χρωμιωμενες λεπτομερειες και τα μοναδικα υφασματινα καθισματα σε γκρι και μαυρο με το λογοτυπο της Alfa Romeo στα προσκεφαλα. Οι καταναλωτες μπορουν επισης να εξατομικευσουν περισσοτερο τη νεα Giulietta Super, επιλεγοντας το πακετο εξοπλισμου Veloce για να ενισχυσουν την κομψη η τη σπορ συμπεριφορα του αυτοκινητου.

Η Giulietta Veloce – η καλυτερη εκφραση του σπορ χαρακτηρα της νεας Giulietta – ολοκληρωνει τη σειρα εκδοσεων. Εφοδιασμενη με ενα πλουσιο βασικο εξοπλισμο και ειδικα στοιχεια για ακομα πιο τολμηρη εμφανιση και τεχνικα-αγωνιστικα χαρακτηριστικα διαθετει ενα ξεχωριστο χαρακτηρα χωρις συμβιβασμους. Ο βασικος εξοπλισμος της περιλαμβανει σπορ αναρτησεις με ειδικες ρυθμισεις, πλαϊνες ποδιες, σπορ προφυλακτηρες με ενθετα σε κοκκινο Alfa, 18\’\’ ζαντες αλουμινιου, μεγαλου μεγεθους συστημα φρενων Brembo με κοκκινες δαγκανες , καθως και υπερμεγεθεις αποληξεις εξατμισης. Αλλα ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα περιλαμβανουν το αποκλειστικο σημα \”Veloce\”, φιμε τζαμια, προβολεις με “carbon look’’, γυαλιστερο ανθρακι φινιρισμα στα καλυμματα των καθρεπτων, τα πομολα στις πορτες, τη μασκα και τα πλαισια των προβολεων ομιχλης. Στο εσωτερικο, ο σπορ χαρακτηρας της νεας Giulietta Veloce τονιζεται απο τα νεα καθισματα με δερμα και Alcantara με ραφες που δημιουργουν αντιθεση και απο τις λεξεις \”Alfa Romeo\”, που ειναι γραμμενες στα ενσωματωμενα προσκεφαλα, τα αλουμινενια πενταλ, τα ματ γκρι στοιχεια, το σπορ τιμονι με την πεπλατυσμενη βαση και τις κοκκινες ραφες. Επιπλεον σπορ στυλ προσθετει και το “carbon look” εφε στο ταμπλο και τα πανελ θυρων. Οπως ειναι ανεμενομενο, αυτη η εκδοση υψηλων επιδοσεων της νεας Giulietta εφοδιαζεται αποκλειστικα με τον ισχυρο κινητηρα 1750 Turbo βενζινης με αμεσο ψεκασμο και αλουμινενιο στροφαλοθαλαμο που αποδιδει 240 HP στις 5750 στροφες ανα λεπτο.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!