Πριν ερθει το μωρο στον κοσμο υπαρχουν πολλα πραγματα που πρεπει να γινουν και μεγαλη προετοιμασια.
Παρ’ ολα αυτα πολλες μητερες κατα τη διαρκεια των εννεα μηνων της εγκυμοσυνης επικεντρωνονται σε θεματα ασφαλειας για το μωρο – απο τον εξοπλισμο μεχρι τη θωρακιση του σπιτιου – και παραβλεπουν βασικα στοιχεια που πρεπει να γνωριζουν για τη δικη τους ασφαλεια κατα την οδηγηση. Κατανοουμε οτι προτεραιοτητα ειναι το μωρο, και γι’ αυτο τον λογο πρεπει να οδηγειτε με ακομη μεγαλυτερη προσοχη, για τον «θησαυρο» που εχετε μεσα σας! Οι παρακατω συμβουλες θα σας φανουν ιδιαιτερα χρησιμες.
Ειναι ασφαλες να οδηγω κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης;
Ναι. Εφ \’οσον εχετε μια υγιη εγκυμοσυνη, ειναι ενταξει να συνεχισει την οδηγηση, κατα την περιοδο της εγκυμοσυνης.
Ωστοσο, τους τελευταιους μηνες, και λογω της κοιλιας που θα εχει μεγαλωσει, θα σας ειναι δυσκολο να μπειτε και να βγειτε απο το αυτοκινητο. Μπορει να σας δυσκολευει ακομα και το τιμονι να πιασετε. Για τους λογους αυτους, ειναι προτιμοτερο να σταματησετε την οδηγηση προς το τελος της εγκυμοσυνης.
Αξιζει επισης να σημειωθει οτι η κουραση και η ναυτια που συνηθως εμφανιζεται στο πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης, μπορει να σας δυσκολεψει στη συγκεντρωση. Να κανετε συχνες στασεις και μονο οταν αισθανεστε καλα και ξεκουραστη να οδηγειτε.
Πρεπει να φοραω ζωνη ασφαλειας τωρα που ειμαι εγκυος;
Παντα πρεπει να φορατε ζωνη ασφαλειας στο αυτοκινητο, ειτε ειστε εγκυος , ειτε οχι. Ειναι κατι που πρεπει να κανουμε ολοι μας για την ασφαλεια μας και το οριζει μαλιστα ο νομος. Αυτο ισχυει τοσο για τα μπροστινα καθισματα, οσο και για τα πισω. Εαν φορατε τη ζωνη σωστα, αυτο θα προστατεψει εσας και το μωρο σας σε περιπτωση αποτομου φρεναρισματος η ατυχηματος.
Πως πρεπει να φοραω τη ζωνη ασφαλειας κατα την περιοδο της εγκυμοσυνης;
Το Αμερικανικο Κολεγιο Μαιευτηρων και Γυναικολογων (ACOG) συνιστα οι εγκυες που επιβαινουν σε μηχανοκινητα οχηματα να φορουν ζωνες ασφαλειας και δεν θα πρεπει να απενεργοποιουν τους αεροσακους. Οι εγκυες γυναικες θα πρεπει να συνεχισoυν να φορανε τις ζωνες ασφαλειας τριων σημειων κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης τους.
Ειδικοτερα, ο ιμαντας υπογαστριου τοποθετειται απεναντι απο τους γοφους και κατω απο το σωμα της μητρας. Η ζωνη ωμου πηγαινει μεταξυ των μαστων και πλευρικα προς τη μητρα. Αν και υπαρχουν αναφορες για τραυματισμους της μητερας και του εμβρυου που προκαλουνται απο τη χρηση της ζωνης ασφαλειας, το συνολικο αποτελεσμα ειναι οτι οι ζωνες ασφαλειας παρεχουν σημαντικα περισσοτερα οφελη απο οτι κινδυνο για τη μητερα και το εμβρυο σε περιπτωση συγκρουσης. Δεν υπαρχουν πολλες ενδειξεις σχετικα με τις επιδρασεις των αεροσακων.
Σε μελετη παντως που πραγματοποιηθηκε και αξιολογηθηκε η επιδραση της διαθεσιμοτητας και της αναπτυξης των αεροσακων σχετικα με τον κινδυνο δυσμενους εκβασης της κυησης σε πανω απο 3000 εγκυες, οι συγγραφεις δεν βρηκαν στατιστικα σημαντικη συσχετιση μεταξυ της παρουσιας αεροσακου και του κινδυνου της μητερας η της αρνητικης περιγεννητικης εκβασης σε περιπτωση συγκρουσης.
Τι πρεπει να κανω αν εμπλακω σε αυτοκινητιστικο ατυχημα;
Ακομα κι αν αισθανεστε απολυτως καλα μετα απο ενα ατυχημα, ειναι απαραιτητο να σας δει ο γιατρος σας ωστε να ειστε απολυτως βεβαιη οτι ολα ειναι ενταξει. Ενα ισχυρο τρανταγμα μπορει να προκαλεσει επιπλοκες στην εγκυμοσυνη. Αν εχετε πονο, συσπασεις η αιμορραγια μετα απο ενα ατυχημα, επισκεφτειτε εναν γιατρο το συντομοτερο δυνατον.
Σε περιπτωση σοβαρου ατυχηματος, θα πρεπει να μεταφερθειτε κατ’ ευθειαν στο νοσοκομειο. Πειτε αμεσως στους τραυματιοφορεις του ασθενοφορου οτι ειστε εγκυος καθως και σε ποιο μηνα εγκυμοσυνης βρισκεστε.
http://www.baby.gr
Εγκυμοσύνη & Οδήγηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Home
- Blog
- Χωρίς κατηγορία
- Εγκυμοσύνη & Οδήγηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε