Ειναι το van σου ασφαλες; Η Ford θα σε ειδοποιησει

   Οι κλοπες van οχηματων καταγραφουν αυξηση στην Ευρωπη. Πιο συγκεκριμενα, στη Μ. Βρετανια ενα επαγγελματικο van παραβιαζεται καθε 23 λεπτα. Την ιδια στιγμη, οι ασφαλιστικες αποζημιωσεις για κλοπη εργαλειων αυξηθηκαν πανω απο 50% το 2019, με το κοστος κλοπης να μεταφραζεται σε απωλειες 290 εκατομμυριων ευρω το χρονο για τους Βρετανους επαγγελματιες, η 12.746€ κατα μεσο ορο ανα θυμα.

 

  Η Ford δημιουργησε τωρα το Guard Mode, ενα συστημα προστασιας συνδεδεμενο με το οχημα, το οποιο παρακολουθει τα van οχηματα σε πραγματικο χρονο και προειδοποιει τους διαχειριστες μικρων στολων, τους ιδιοκτητες-χρηστες και τους οδηγους μεσω των smartphone τους για ενδεχομενη παραβιαση της ασφαλειας τους.

 

  Με προσβαση μεσω του FordPass Pro smartphone app, το Guard Mode ειναι το πρωτο στοιχειο που η Ford θα ενεργοποιησει μεσω over‑the‑air (OTA) ενημερωσης λογισμικου, και σταδιακα θα επεκταθει σε ολη τη γκαμα οχηματων του κατασκευαστη.

 

 

Πως λειτουργει το Guard Mode

 

  Το Guard Mode ειναι ενσωματωμενο στο FordPass Pro, την εφαρμογη κινητου τηλεφωνου που βοηθα τους ιδιοκτητες να διαχειριζονται και να ελεγχουν μεχρι πεντε οχηματα, ωστε να διασφαλιζουν μεγιστο λειτουργικο και παραγωγικο χρονο για το στολο τους.

 

  Οταν ειναι ενεργοποιημενο (για παραδειγμα εκτος των εργασιμων ωρων της ημερας η κατα τη διαρκεια του σαββατοκυριακου), το Guard Mode χρησιμοποιει διαφορους αισθητηρες για να ανιχνευει ποτε καποιος εισερχεται στο οχημα, ανοιγει το καπο η το μεταλλικο καλυμμα του χωρου αποσκευων, αλλα και ποτε βαζει μπροστα τον κινητηρα. Στη συνεχεια, κανοντας χρηση του FordPass Connect μοντεμ του οχηματος, το Guard Mode στελνει μια προειδοποιηση στο smartphone του ιδιοκτητη.

 

  Το Guard Mode μπορει να στειλει ειδοποιηση ακομα και αν καποιος ξεκλειδωσει το οχημα η το βαλει μπροστα χρησιμοποιωντας ενα κλειδι – κατι που δεν θα συνεβαινε με ενα συμβατικο συναγερμο και που μπορει να αποδειχτει χρησιμο σε περιπτωση κλοπης η αντιγραφης ενος κλειδιου.

 

  Οι οθονες του Guard Mode στο FordPass Pro app απεικονιζουν τις φορες που καποιος ειχε προσβαση στο οχημα, τις αιτιες κατω απο τις οποιες ενεργοποιηθηκε ο συναγερμος, τις ωρες των συμβαντων καθως και την τελευταια γνωστη θεση του οχηματος.

 

  Συντομα, οι χρηστες του FordPass Pro app θα μπορουν να προγραμματιζουν την ενεργοποιηση του Guard Mode. Η Ford εξακολουθει να συνεργαζεται με κατοχους οχηματων και εταιρους προκειμενου να αναπτυξει και αλλα συστηματα που θα προσφερουν μεγαλυτερη ξεγνοιασια σε εκεινους των οποιων η επαγγελματικη δραστηριοτητα βασιζεται στο οχημα και το περιεχομενο του.

 

  Το Guard Mode βασιζεται στις υπαρχουσες προειδοποιησεις του FordPass Pro, συμπεριλαμβανομενου του Trailer Theft Alert, το οποιο αποστελλει μια ειδοποιηση εαν ανιχνευσει αποσυνδεση του τρεϊλερ ενω το οχημα ειναι κλειδωμενο.

 

 

Over-the-air (ΟΤΑ) ενημερωσεις

 

  Η Ford θα προσφερει ασυρματα πολλα νεα χαρακτηριστικα και αναβαθμισεις ποιοτητας για τα οχηματα των πελατων μολις κυκλοφορουν, βελτιωνοντας με τον τροπο αυτο την παραγωγικοτητα και ελαχιστοποιωντας το «νεκρο» χρονο για επισκεψεις στο συνεργειο. Για πρωτη φορα σε επαγγελματικο οχημα, το Guard Mode θα ειναι το πρωτο νεο στοιχειο που θα ενεργοποιηθει μεσω μιας ασυρματης (OTA) ενημερωσης λογισμικου.

 

  Οι τακτικες ασυρματες ενημερωσεις λογισμικου θα χρησιμοποιουν το FordPass Connect, που τωρα ανηκει στο βασικο εξοπλισμο της πλειοψηφιας των επαγγελματικων οχηματων Ford. Η συνδρομη για υπηρεσιες συνδεδεμενων οχηματων FordPass Connect – με μια ευρεια γκαμα απομακρυσμενων υπηρεσιων που βελτιωνουν την ανεση και την παραγωγικοτητα μεσω του FordPass Pro app, συμπεριλαμβανομενου του Guard Mode – προσφερεται τωρα δωρεαν για τους ευρωπαιους πελατες.

 

 

Σχολια 

 


  «Τα van μας και τα εργαλεια που περιεχονται σε αυτα βοηθουν τους πελατες μας να ανταποκρινονται στις επαγγελματικες τους υποχρεωσεις. Με τα FordPass Pro και Guard Mode οι ιδιοκτητες προστατευουν τα οχηματα – και την επαγγελματικη τους δραστηριοτητα – ωστε να βρισκονται ενα βημα μπροστα απο τους κλεφτες. Και αυτο ειναι μονον η αρχη. Καθως η συνδεσιμοτητα ειναι στανταρ χαρακτηριστικο ολων των νεων οχηματων, διακρινουμε τεραστιες δυνατοτητες στην αναπτυξη προσθετων συστηματων προστασιας που θα βοηθησουν τους πελατες μας στην ευημερια της επιχειρησης τους.»

Mark Harvey, director, Enterprise Connectivity, Ford of Europe

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!