Η νέα BMW X1 έχει Head-Up-Display (μεταξύ άλλων)

Δυσκολοι καιροι για πριγκηπες. Οχι ομως απροσπελαστοι. Ετσι, μπορουμε να ονειρευομαστε (τουλαχιστον αυτο ειναι τσαμπα) μεχρι να περασουν τα νεα μετρα εναντιον των αυτοκινητων (γιατι, τετοια ειναι) οτι θα μπορεσουμε να αποκτησουμε τη νεα γενια της BMW X1. Και γιατι να την ονειρευομαστε; Επειδη εχει ο,τι θα θελαμε να εχει ενα συγχρονο SUV. Και κατι παραπανω, οπως για παραδειγμα το Head-Up-Display…


Η νεα BMW X1 – η διαδοχος του μοντελου που χαραξε νεους δρομους στην κατηγορια – επαναπροσδιοριζει το DNA ενος Sports Activity Vehicle στην αγορα premium compact. Η δευτερη γενια της επιτυχημενης X1, η οποια απαριθμει πανω απο 730.000 πωλησεις, βασιζεται στις σχεδιαστικες αρχες μιας BMW X. Το εσωτερικο της νεας BMW X1 προσφερει σημαντικα περισσοτερο χωρο για επιβατες και αποσκευες, προηγμενο premium περιβαλλον και λειτουργικοτητα βασισμενη σε προηγμενες τεχνολογικα λυσεις. Τετρακυλινδροι κινητηρες τελευταιας γενιας του BMW Group, μια βελτιστοποιημενη εκδοση του ευφυους συστηματος τετρακινησης BMW xDrive και νεα τεχνολογια πλαισιου βελτιωνουν αισθητα τις σπορ δυνατοτητες και την οδηγικη ανεση συγκριτικα με το απερχομενο μοντελο – με καταναλωση και ρυπους μειωμενα μεχρι 17%.

Παραλληλα με την κορυφαια δυναμικη συμπεριφορα και αποδοση, στοιχεια καινοτομου εξοπλισμου διασφαλιζουν την ξεχωριστη θεση της BMW X1 στην κατηγορια. Εξαλλου, η λιστα επιλογων περιλαμβανει προβολεις πληρους λειτουργικοτητας LED, Dynamic Damper Control, BMW Head-Up Display και συστημα Driving Assistant Plus.

 


Στιβαρες αναλογιες

 Στιβαρες αναλογιες, ισχυρη παρουσια και δυναμικες γραμμες χαριζουν στη νεα BMW X1 μια επιβλητικη εμφανιση και υπογραμμιζουν το κυρος της ως το νεοτερο μελος της οικογενειας BMW X. Το νεο μοντελο εχει αυξηθει σε υψος συγκριτικα με τον προκατοχο του (+53 mm), κατι που επιτεινει την αισθηση ευρυχωριας. Τα υπερυψωμενα καθισματα (+36 mm μπροστα, +64 mm πισω) βελτιστοποιουν την ορατοτητα του οδηγου.



 Ο χωρος των γονατων πισω εχει αυξηθει κατα 37 mm στη στανταρ εκδοση και μεχρι 66 mm με το προαιρετικα ρυθμιζομενο πισω καθισμα, ενω ο χωρος αποσκευων των 505L ειναι κατα 85L μεγαλυτερος απο αυτον του προηγουμενου μοντελου. Τα στανταρ, διαιρουμενα 40:20:40 / αναδιπλουμενα πισω καθισματα μπορουν να παραγγελνονται προαιρετικα με ρυθμιση κλισης πλατης, ωστε ο χωρος αποσκευων να μπορει να επεκταθει στα 1.550 L. Το προαιρετικο καθισμα συνοδηγου με αναδιπλουμενη πλατη και ενα συστημα πισω καθισματων που μετακινειται εμπρος/πισω κατα 13 cm προσφερουν προσθετη ευελιξια.

Η σχεδιαση εσωτερικου της νεας BMW X1 συνδυαζει το οδηγοκεντρικο cockpit – σημα κατατεθεν της μαρκας – με πινελιες που προαγουν το κυρος, την οδηγικη απολαυση σε στυλ SAV και ενα συγχρονο premium περιβαλλον. Ο στανταρ εξοπλισμος περιλαμβανει A/C, ηχοσυστημα με θυρες USB και AUX-in, και το λειτουργικο συστημα iDrive με οθονη 6.5-ιντσων στο ταμπλο. Τα πακετα Advantage, Sport Line, xLine και M Sport που διατιθενται εναλλακτικα αντι της στανταρ εκδοσης, ανοιγουν νεους οριζοντες για στοχευμενη εξατομικευση.
 
Νεα γενια κινητηρων, συστημα AWD xDrive βελτιστοποιημενης αποδοσης.Η δευτερη γενια BMW X1 (καταναλωση μικτου κυκλου: 6.4–4.1 lit/100 km, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 149–109 g/km) συνδυαζεται με μια νεα γκαμα κινητηρων. Δυο βενζινοκινητηρες και τρεις diesel θα διατιθενται απο το λανσαρισμα τον Οκτωβριο του 2015, ολοι τετρακυλινδροι και μελη της νεας γκαμας κινητηρων του BMW Group. Το ευρος ισχυος ειναι απο 110 kW/150 hp εως 170 kW/231 hp. Οι κινητηρες συνδυαζονται ειτε με εξαρι μηχανικο κιβωτιο η με οκταταχυτο Steptronic, και τα δυο σε εξελιγμενη μορφη.

Το ευφυες συστημα AWD xDrive χρησιμοποιειται επισης στη νεα BMW X1 σε εξελιγμενη εκδοχη. Το συμπαγες και αποδοτικο συστημα βελτιστοποιημενου βαρους χρησιμοποιει εναν ηλεκτροϋδραυλικα ελεγχομενο πολυδισκο συμπλεκτη που κατανεμει την ισχυ μεταξυ εμπρος και πισω αξονα συμφωνα με την εκαστοτε κατασταση. Την οικογενεια πλαισιωνουν επισης οι BMW X1 sDrive20i και BMW X1 sDrive18d, σε εκδοση FWD που σχεδιαστηκε για δυναμικη συμπεριφορα και εχει ηδη αποδειξει τι αξιζει στις BMW Σειρα 2 Active Tourer και BMW Σειρα 2 Gran Tourer.
 


Πρεμιερα στη BMW X1: Head-Up Display και Driving Assistant Plus.

   Η αλλαγη γενιας της BMW X1 σηματοδοτει σημαντικες εξελιξεις και στον τομεα της ευφυους συνδεσιμοτητας. Ενα νεο χαρακτηριστικο του BMW ConnectedDrive ειναι η BMW Head-Up Display η οποια, οπως στα μεγαλυτερα μοντελα BMW X, προβαλλει πληροφοριες που αφορουν τον οδηγο απευθειας στο παρμπριζ. Η BMW X1 διατιθεται επισης κατοπιν παραγγελιας με το Driving Assistant Plus του συστηματος Active Cruise Control με λειτουργια Stop & Go, Lane Departure Warning, Traffic Jam Assistant, Collision Warning και Pedestrian Warning με City Braking. Τα συστηματα αυτα ολοκληρωνονται με την πιο ενημερωμενη σειρα εφαρμογων που επιτρεπει στους πελατες να βελτιωσουν τις λειτουργιες ανεσης, πλοηγησης και ενημερωσης/ψυχαγωγιας του αυτοκινητου τους, συμφωνα με τις επιθυμιες τους.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!