Μια ματιά στο συναρπαστικό μέλλον της Nissan


Η Nissan, μας αφηνει να ριξουμε μια ματια σε αυτο που θεωρει οτι θα ειναι το μελλον της. Και ειναι συναρπαστικο, επειδη προχωρα σε νεα, αγνωστα μονοπατια. Με λιγες λεξεις, το μελλον του ιαπωνικου γιγαντα της αυτοκινησης, περιλαμβανει αυτοκινητα με αυτονομη οδηγηση, μηδενικους ρυπους, μηδενικες απωλειες απο τροχαια, αλλα και την εξελιξη προϊοντων αποθηκευσης ενεργειας. Πως θα ηταν, για παραδειγμα, αν ειχες τις μπαταριες απο 280 Nissan Leaf να ηλεκτροδοτουν το σπιτι σου;

Με το Nissan Futures, μια ειδικη εκδηλωση για το μελλον που ελαβε χωρα προσφατα στην Βαρκελωνη, η ομωνυμη αυτοκινητοβιομηχανια εστιαζει στις τεχνολογιες  αυτονομης κινησης, την τεχνητη νοημοσυνη και στο μελλον με το συνδεδεμενο αυτοκινητο. Σε συνδυασμο με μια  σειρα σημαντικων ανακοινωσεων πανω στην τεχνολογια των μπαταριων των ηλεκτροκινητων οχηματων, η  Nissan χτιζει την στρατηγικη της στην Ευφυη Κινητητικοτητα (Intelligent Mobility) και μοιραζεται τα σχεδια της για το μελλον αναφορικα με τους πυλωνες της Intelligent Power, Intelligent Driving και Intelligent Intergration. 

Στοχευοντας στην  υπαρξη οχηματων μηδενικων εκπομπων ρυπων αλλα και στον μηδενισμο των απωλειων ανθρωπινων ζωων απο τροχαια ατυχηματα, το Nissan Intelligent Mobility καθοδηγει την γραμμη προϊοντων και τεχνολογιας της Nissan, αλλα και συνδεεται με   κρισιμες επιχειρηματικες  αποφασεις  γυρω απο το πως τα αυτοκινητα κινουνται, οδηγουνται και  ενσωματωνονται στην κοινωνια. Το Nissan Futures αντιμετωπιζει αυτα τα θεματα στην ουσια, παρεχοντας μια πλατφορμα για το διαμοιρασμο σκεψεων και  εμπειριων γυρω απο το μελλον της κινητικοτητας.

Με μια σειρα ανακοινωσεων, εμπνευσμενων ομιλιων και επιδειξεων, το  Nissan Futures  συγκεντρωνει  τους ηγετες της βιομηχανιας, των μεσων ενημερωσης,  αλλα και των κυβερνητικων εταιρων, σε θεματικες ενοτητες υψηλου ενδιαφεροντος με σκοπο να  εμπνευσει την επανασταση της  Ευφυους Κινητικοτητας.

Στο πλαισιο της εκδηλωσης, η Nissan αποκαλυψε μια σειρα απο καινοτομες δραστηριοτητες με εμφαση στην αυτονομη οδηγηση και στην επομενης γενιας τεχνολογια μπαταριων. Συγκεκριμενα:

• Ανακοινωθηκε η  εναρξη μιας απο τις πιο ολοκληρωμενες μελετες που εχουν γινει ποτε για την οικονομικη και κοινωνικη επιδραση των αυτονομων οχηματων  στους δρομους της Ευρωπης. Freeing the Road : Shaping the future for autonomous vehicles ειναι το ονομα μια ανεξαρτητης εκθεσης που συνεταξε η “δεξαμενη σκεψης” (think tank)  του Policy Network, οπου αναλυονται τοσο οι κοινωνικες  οσο και οι οικονομικες ευκαιριες που προσφερουν  οι τεχνολογιες  αυτονομης  κινησης. Η στηριξη αυτης της εκθεσης  γινεται και απο  μια ολοκληρωμενη πανευρωπαϊκη μελετη καταναλωτων η οποια εχει εντοπισει τα οφελη που οι ανθρωποι βλεπουν στην  αυτονομη οδηγηση. Nissan  Social Index : Ενας κοινωνικος δεικτης της Nissan για τις συμπεριφορες των  καταναλωτων απεναντι στην αυτονομη οδηγηση, συμφωνα με μια ερευνα σε  6.000 ενηλικες σε εξι Ευρωπαϊκες χωρες.

• Η επεκταση της Nissan και του ενεργειακου κολοσσου  Eaton με το xStorage Home, μια οικιακη λυση αποθηκευσης ενεργειας  που συμπεριλαμβανει μια σειρα απο εξι προϊοντα. Οπως εχει ηδη ανακοινωθει απο τον Μαϊο του τρεχοντος ετους, το  xStorage Home, θα δωσει στους καταναλωτες μεγαλυτερο ελεγχο για το πως και ποτε χρησιμοποιουν την ενεργεια στα σπιτια τους. Αξιζει να σημειωθει πως οι προ-παραγγελιες για το xStorage Home εχουν ηδη ξεκινησει στο Ηνωμενο Βασιλειο, τη Νορβηγια και τη Γερμανια.

• Η εμπορικη διαθεση του  xStorage Buildings, μιας εμπορικης λυσης αποθηκευσης ενεργειας, απορροια της συνεργασιας  μεταξυ  Nissan και  Eaton, η οποια θα τροφοδοτησει το παγκοσμιου φημης σταδιο Amsterdam ArenA, σε συνεργασια με την Mobility House, στη βαση μιας δεκαετους συμφωνιας.  Χρησιμοποιωντας το ισοδυναμο 280 μπαταριων του Nissan LEAF, το συστημα αποθηκευσης ενεργειας στην Ευρωπη θα παρεχει εφεδρικη ισχυ κατα τη διαρκεια σημαντικων εκδηλωσεων στο σταδιο χωρητικοτητας  55.000 θεσεων.

Για το Nissan Futures, o Paul Willcox, Προεδρος της  Nissan Europe, δηλωσε:  “Το μελλον επιφυλασσει τεραστιες δυνατοτητες για εκεινους που ειναι αρκετα γενναιοι να αγκαλιασουν τις αλλαγες  και πρωτοπορουν με  μελλοντικες τεχνολογιες. Φιλοδοξια μας ειναι να χρησιμοποιησουμε το  παθος και την τεχνογνωσια που εχουμε αποκτησει για πανω απο 100 χρονια στην αυτοκινητοβιομηχανια, για να μας βοηθησει να ζησουμε σε πιο καθαρες, ασφαλεις και βιωσιμες συνθηκες. Η στρατηγικη μας για την  Εξυπνη Ενσωματωσης (Intelligent Intergration) μεγαλωνει, η στρατηγικη μας για την Ευφυη Κινητικοτητα (Intelligent Driving) παιρνει σαρκα και οστα και τα σχεδια μας για Ευφυη Ενεργεια (Intelligent Power) ειναι μεγαλυτερα και πιο τολμηρα απο ποτε.

Σημερα ειμαστε ενθουσιασμενοι που  μοιραζομαστε αυτες τις εξελιξεις με τον κοσμο, διοτι ειμαστε πεπεισμενοι οτι θα βοηθησουν στο να πυροδοτηθει μια κοινωνικη επανασταση σε ευφυεις υπηρεσιες κινητικοτητας και διαχειρισης της ενεργειας.\”

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!