Νέο σύστημα σχεδιασμού αυτοκινήτων απο την Nissan

Με την παγκοσμια συνεργασια μεταξυ της Nissan της Hewlett Packard και της Siemens, ο σχεδιασμος αυτοκινητων αλλαζει επιπεδο γινεται πιο παραγωγικος και με αμεση την συνεργασια των ομαδων σχεδιασμου ακομα και αν τους χωριζει μια ηπειρος.

Η Nissan Motor CO. LTD, η Hewlett Packard και η Siemens AG ανακοινωσαν οτι εχουν αναπτυξει απο κοινου μια νεας γενιας υποδομη   σχεδιασμου οχηματων, που τροφοδοτει τα παγκοσμια κεντρα Ερευνας και Αναπτυξης (R&D) της Nissan, με αδιαλειπτη, υψηλης ταχυτητας συνδεση, παρεχοντας τα τελευταια δεδομενα σχετικα με την ερευνα και αναπτυξη οχηματων. Η συγκεκριμενη υποδομη με την κωδικη ονομασια Virtual Desktop Infrastructure (VDI),  προσφερει στη Nissan μεγαλυτερη ευελιξια στη παγκοσμια διαχειριση του σχεδιασμου οχηματων, ενω η συγκεκριμενη πλατφορμα εχει αρχισει να χρησιμοποιειται ηδη απο τη Nissan, τοσο στη Βορεια Αμερικη οσο και στην Ευρωπη.

Το συστημα VDI πραγματοποιει επεξεργασια προηγμενων γραφικων που βασιζονται στην τεχνολογια desktop virtualization. Αυτο επιτρεπει στους μηχανικους της Nissan να εχουν προσβαση σε ενα  εικονικο 3D CAD περιβαλλον εργασιας, βασισμενο σε διακομιστες και να το  ελεγχουν απο το γραφειο τους. Με την τεχνολογια αυτη, η Nissan ειναι σε θεση να αποθηκευσει τα πιο προσφατα δεδομενα στους διακομιστες της, οπου οι σχετικες ομαδες  εργασιας που διαθετει ανα την Υφηλιο, μπορουν να εχουν την απαιτουμενη προσβαση ανα πασα στιγμη.  Με τον τροπο αυτο, ενισχυεται αφενος η παραγωγικοτητα και αφετερου η χρηστικοτητα των διαθεσιμων πληροφοριων, καθως και η αποδοση ως προς τη διαχειριση του κοστους, αλλα και του κινδυνου καταστροφων.

Αυτη η νεα πλατφορμα ειναι πληρως επεκτασιμη, αποτελωντας την επομενη γενια στις εφαρμογες σχεδιασμου αυτοκινητων. Η Nissan θα χρησιμοποιησει τη συγκεκριμενη υποδομη, αρχικα στο Τεχνικο Κεντρο της Βορειας Αμερικης, καθως και στο αντιστοιχο της Ευρωπης. Επιπλεον, η Nissan σχεδιαζει να επεκτεινει τη χρηση της πλατφορμας στο μελλον, δεδομενου οτι παρεχει την ευελιξια που απαιτειται για να υιοθετηθει σε παγκοσμιο επιπεδο για την αναπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανιας.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!