Ο καλύτερος εισαγωγέας Peugeot στον κόσμο, είναι Έλληνας!

Υπαρχουν και καλα νεα στο χωρο του αυτοκινητου στην Ελλαδα. Αναμεσα απο φορολογιες, μειωσεις εσοδων, καταστροφες, υπαρχουν και αυτοι που ξεχωριζουν. Οπως, χαρακτηρικοτερο ισως παραδειγμα, αυτο του Ομιλου Συγγελιδη, ο οποιος βραβευθηκε ως ο καλυτερος εισαγωγεας Peugeot στον πλανητη, απο τον ιδιο τον προεδρο του κολοσσου PSA (Peugeot & Citroën), Carlos Tavares.

Στη φωτο απο τη βραβευση στο Παρισι διακρινονται: Denis Martin – European Operational Director, Πολυχρονης Συγγελιδης, Carlos Tavares – Προεδρος του Ομιλου PSA, Γιαννης Συγγελιδης




Στο Παρισι, σε μια καταμεστη αιθουσα με εισαγωγεις απο ολο τον κοσμο και κορυφαια στελεχη της PSA, ο ισχυρος ανδρας του Ομιλου PSA, παρεδωσε στους κ.κ. Γιαννη Συγγελιδη και Πολυχρονη Συγγελιδη το βραβειο «Best Importer President Award 2015», εξαιροντας τις επιδοσεις της εισαγωγικης εταιριας στην Ελλαδα. Ο κ. Tavares, κανοντας την απονομη της τιμητικης διακρισης για την η Peugeot στην Ελλαδα, εκανε ειδικη μνεια στα ποιοτικα επιτευγματα της ελληνικης αντιπροσωπειας, επιπλεον των ποσοτικων κριτηριων οπως η εντυπωσιακη αυξηση του μεριδιου αγορας της Peugeot στην Ελλαδα, μετα την αναληψη της αντιπροσωπευσης απο τον Ομιλο Συγγελιδη το 2014, το οποιο απο 2,5% το 2013, αυξηθηκε σε 3,1% το 2014 και εκτιναχθηκε σε 6,7% το 2015 ξεπερνωντας ολα τα προγνωστικα!

Τα στελεχη του γαλλικου κολοσσου της αυτοκινησης, ο οποιος καταγραφει αυξηση 1,7% στις πωλησεις του παγκοσμιως, δεν μπορει παρα να ειναι ευχαριστημενα απο την «εκρηξη» που καταγραφει η φιρμα στις πωλησεις στη ρημαγμενη ελληνικη αγορα. Γιατι, η ανοδος αυτη, ουτε προσκαιρη ως «φωτοβολιδα» ειναι, ουτε και τυχαια.

Ακολουθωντας μια επιθετικη πολιτικη στις προσφορες, τη διαφημιση και την προσελκυση πελατων, ο Ομιλος Συγγελιδη εχει καταφερει να επικοινωνησει αριστα την ολοκαινουρια γκαμα της γαλλικης αυτοκινητοβιομηχανιας, η οποια εχει κανει αλματα προς τα εμπρος. Ετσι, συμφωνα με τα τελευταια διαθεσιμα στοιχεια (ΕΛΣΤΑΤ/ΣΕΑΑ), για τους μηνες Ιανουαριο και Φεβρουαριο του τρεχοντος ετους, η Peugeot στην Ελλαδα διατηρειται στην τριτη θεση των πωλησεων, με μεριδιο 8,4% (758 ταξινομησεις) σε αποσταση «αναπνοης» απο την Opel που εχει μεριδιο 8,8% (793 ταξινομησεις) και απο την πρωτη, Toyota που εχει μεριδιο 13,8% (με 1.242 ταξινομησεις).

Η κατακτηση αυτης της θεσης στην ελληνικη αγορα εχει και ιδιαιτερη σημασια για το PSA Group, καθως ξεπερνα τη VW (7,7%) αλλα και τη Nissan (6,3%) που σπαει ρεκορ πωλησεων με το Qashqai. Μονο τον Ιανουαριο, Με 495 ταξινομησεις, η premium γαλλικη μαρκα πετυχε μεριδιο 8.7% στην αγορα των επιβατικων και  10,3% στην αγορα των ελαφρων επαγγελματικων οχηματων. Διολου τυχαιο και εδω, αφου η Peugeot στην Ελλαδα δειχνει διεισδυση και στις εταιρικες πωλησεις, μια αγορα που εμφανιζει αυξητικη ταση. Στο πελατολογιο της Peugeot συγκαταλεγονται οι σημαντικοτερες διεθνεις και ελληνικες εταιρειες μακροχρονιων και βραχυχρονιων μισθωσεων (RAC & LTR), μικρες και μεγαλες επιχειρησεις καθως και ελευθεροι επαγγελματιες.

Ο Ομιλος Συγγελιδη λεει οτι η διεθνης διακριση για την Peugeot στην Ελλαδα, ειναι η καλυτερη αποδειξη, οτι οι επενδυσεις που εχουν γινει απο τον Ομιλο Συγγελιδη και απο το επισημο δικτυο του καθως και η εκπαιδευση του εμψυχου δυναμικου για την παροχη υπηρεσιων υψηλου επιπεδου,  αποφερουν καρπους εκτοξευοντας την προτιμηση του ελληνικου κοινου για την γαλλικη premium μαρκα.

Πισω απο αυτα, κρυβεται μια εξυπνη στρατηγικη επικοινωνιας και πωλησεων. Η Peugeot στην Ελλαδα, εχει λανσαρει το –επιτυχημενο, οπως αποδεικνυουν οι αριθμοι- προγραμμα 4Χ4. Το οποιο παρεχει στους πελατες της Peugeot 4 χρονια ατοκη χρηματοδοτηση με ποσο δοσης αναλογα με το μοντελο που επιλεγουν (πχ 108 ευρω το μηνα για το 108, 208 για το 208 κ.ο.κ.), 4 χρονια δωρεαν service, 4 χρονια εγγυηση και 4 χρονια οδικη βοηθεια. Σε αυτο, προσθεσε και τη νεα γκαμα των πολυβραβευμενων νεων μοντελων, με τους κινητηρες οπως ο πετρελαιου Blue Hdi 100 ιππων που εχει πετυχει παγκοσμιο ρεκορ καταναλωσης στην κατηγορια του, με μολις 3λιτρα/100 χλμ. και εκπομπες ρυπων μολις 79gr CO2 ανα χλμ και εχεις το «κλειδι» για την επιτυχια.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!