Πιλοτική χρήση drones στα logistics της Audi

 


Η Audi χρησιμοποιει ενα στολο απο drones στη διαδικασια φορτωσης των αυτοκινητων που παραγονται στο εργοστασιο του Neckarsulm. Στο ακομα σε πιλοτικη φαση προγραμμα, τα drones χρησιμοποιουν τεχνολογιες GPS και RFID για τον εντοπισμο και την αποθηκευση της ακριβους θεσης ολων των προς φορτωση οχηματων, συμβαλλοντας στην πιο γρηγορη και αποτελεσματικη αποστολη τους στους πελατες.

 

Πολλα διαφορετικα μοντελα Audi παραγονται καθημερινα στις εγκαταστασεις της μαρκας στο Neckarsulm: το Audi A4 Sedan, το A5 Cabriolet, το A6, το A7 και το A8, καθως και το Audi R8 απο το γειτονικο Böllinger Höfe. Μετα την παραγωγη, τα οχηματα σταθμευουν σε καθορισμενες περιοχες του εργοστασιου, αναμενοντας τη φορτωση για τον τελικο προορισμο του καθενος. Η διασφαλιση οτι καθε Audi θα προωθηθει αποτελεσματικα και γρηγορα στο νεο ιδιοκτητη του, απαιτει ακριβη σχεδιασμο.

 

Σε ενα προγραμμα που ακομα βρισκεται σε πιλοτικη φαση, οι εργαζομενοι της Audi στο Neckarsulm χρησιμοποιουν ενα στολο απο drones που καθιστα ακομη πιο ευκολο και πιο αποτελεσματικο τον εντοπισμο των οχηματων αναμεσα σε χιλιαδες αλλα, στον ανοικτο χωρο σταθμευσης του εργοστασιου, πριν την τελικη φορτωση. Το εργοστασιο του Neckarsulm δεν επιλεχθηκε τυχαια, καθως εκει παραγονται πολλα μοντελα σε διαφορετικες εκδοσεις, που προωθουνται σε ολο τον κοσμο, κατι που καθιστα τον ακριβη προγραμματισμο ιδιαιτερα περιπλοκο.

 


 

Σημειο κλειδι του εντοπισμου των αυτοκινητων ειναι η τεχνολογια RFID (ταυτοποιηση μεσω ραδιοσυχνοτητων). Καθε αυτοκινητο φερει ενα chip με ενα μοναδικο κωδικο ο οποιος αναγνωριζεται απο το drone κατα την πτηση του πανω απο τα οχηματα, σε προκαθορισμενες διαδρομες σε υψος περιπου δεκα μετρων. Η θεση του καθε οχηματος αποθηκευεται με τεχνολογια GPS και τα δεδομενα μεταδιδονται αυτοματα σε μια βαση δεδομενων μεσω WiFi. Στη συνεχεια, εμφανιζεται το συνολο των στοιχειων, κατα προεκταση η ακριβης θεση ολων των αυτοκινητων, σε ενα ψηφιακο χαρτη για περαιτερω επεξεργασια.

 

Τα drones απογειωνονται, πετουν και προσγειωνονται εντελως αυτονομα. Οι εκπαιδευμενοι υπαλληλοι της Audi παρακολουθουν την πτηση απο φορητο υπολογιστη η tablet. Σε περιπτωση εκτακτης αναγκης, μπορουν να χρησιμοποιησουν ενα τηλεχειριστηριο για παρεμβαση στην κατα τα αλλα αυτοματη λειτουργια. Τεσσερις υπαλληλοι εχουν ηδη εκπαιδευτει στο πως να χρησιμοποιουν βιομηχανικα drones. Στο πλαισιο αυτης της εκπαιδευσης, απεκτησαν επισης και τις τυπικες αδειες που απαιτουνται.

 

Πριν απο καθε πτηση, το καθε drone λαμβανει αυτοματα τις καιρικες συνθηκες γυρω απο τις εγκαταστασεις του εργοστασιου στο Neckarsulm. Εαν ο ανεμος ειναι πολυ δυνατος η απροβλεπτος η υπαρχει υπερβολικη βροχοπτωση, η απογειωση θα αναβληθει. Επιπλεον, το λογισμικο ελεγχει τη σταθμη της μπαταριας και τη θερμοκρασια της πριν απο καθε πτηση. Εαν κατι δεν εμπιπτει στις καθορισμενες παραμετρους ασφαλειας, το drone θα παραμεινει στο εδαφος.

 

Το συγκεκριμενο εργο ειναι ακομα σε πιλοτικη φαση, εντουτοις η βελτιωση που επιφερει στην ολη διαδικασια ειναι εμφανης και στο αμεσο μελλον αναμενεται να εφαρμοστει και σε αλλα εργοστασια της Audi.

 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!