Πρεμιέρα για την Ηλεκτροκίνηση απο τις 24 Αυγούστου

 

Απο τη Δευτερα 24 Αυγουστου 2020, στις 17.00 το απογευμα, ενεργοποιειται η πλατφορμα kinoumeilektrika.ypen.gr, μεσω της οποιας θα υποβαλλονται οι αιτησεις συμμετοχης στη δραση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ».

Συμμετοχη στο ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ μπορουν να αιτηθουν οι παρακατω κατηγοριες :

  1. Φυσικα προσωπα μη ασκουντα επιχειρηματικη δραστηριοτητα  , τα οποια μπορουν να αγορασουν η να μισθωσουν μεσω συμβασης μακροχρονιας μισθωσης αμιγως ηλεκτρικο οχημα ΙΧ . Επιπλεον εχουν την δυνατοτητα να επιλεξουν εναλλακτικα την αγορα ηλεκτρικου δικυκλου η τρικυκλου καθως και ηλεκτρικου ποδηλατου. Το οικολογικο bonus Που προβλεπεται για αυτη την κατηγορια ειναι:  

ü  Για αγορα η μισθωση αμιγως ηλεκτρικου οχηματος Λιανικης Τιμης Προ Φορων εως 30.000€ , η επιδοτηση αναλογει στο 20% της αξιας και με μεγιστο ποσο τις 6.000€.

ü  Για την αγορα η μισθωση αμιγως ηλεκτρικου οχηματος Λιανικης Τιμης Προ Φορων απο 30.001€ εως και 50.000€ η επιδοτηση διαμορφωνεται στο 15% της αξιας και με μεγιστο ποσο τις 6.000€

ü  Για την αγορα δικυκλου η τρικυκλου το οικολογικο bonus αναλογει στο 20% της αξιας με μεγιστο ποσο τα 800€

ü  Για την αγορα ηλεκτρικου ποδηλατου τελος, δινεται ποσοστο 40% επι της αξιας και με μεγιστο ποσο τα 800€

 

Τα φυσικα προσωπα εχουν επισης την δυνατοτητα, εφοσον το επιλεξουν, να επιδοτηθουν με 500€ για την αγορα εξυπνου οικιακου φορτιστη υπο την προϋποθεση οτι θα τεκμαιρεται η δυνατοτητα τους να τον εγκαταστησουν σε ιδιοκτητο η μισθωμενο σημειο στην κυρια κατοικια τους.

 

Ειδικες κατηγοριες που δικαιουνται επιπλεον επιδοτησης ειναι οι πολυτεκνοι και τα ατομα με αναπηριες, οι οποιοι λαμβανουν επιπλεον 1.000€ για την αγορα αυτοκινητου η 500 ευρω για την αγορα δικυκλου, τρικυκλου και ποδηλατου.

 

Τελος, δινεται προαιρετικα η δυνατοτητα αποσυρσης παλαιου οχηματος το οποιο εχει ταξινομηθει στην Ελλαδα απο την 1.1.2013 και πισω ενω βρισκεται στην ιδιοκτησια του αιτουντος τουλαχιστον απο την 1η Ιανουαριου 2020. Η αποσυρση αυτοκινητου επιβραβευεται με 1.000€ ενω αυτη του δικυκλου με 400€ .

 

Σημειωση: Ιδιαιτερη προσοχη πρεπει να δοθει στο γεγονος οτι οι ωφελουμενοι δεν μπορουν να επιδοτηθουν μεμονωμενα για την αγορα φορτιστη η για την αποσυρση, αλλα μονον εφοσον επιλεξουν να αγορασουν η να μισθωσουν ηλεκτρικο οχημα, ενω εξαιρουνται της αποσυρσης τα ποδηλατα.

2.   

 Ιδιοκτητες Επιβατικων Δημοσιας Χρησης-ΤΑΞΙ οχηματων. Για τη  συγκεκριμενη κατηγορια προβλεπεται οικολογικο Bonus:

ü  Για την αγορα  η μισθωση αμιγως ηλεκτρικου οχηματος , σε ποσοστο εως 25% επι της Λιανικης Τιμης Προ Φορων, με μεγιστη τιμη τις 50.000€ και μεγιστο ποσο επιδοτησης τις 8.000€

ü  Για την αγορα η μισθωση υβριδικου plug in οχηματος χαμηλων εκπομπων (εως 50γρ/χλμ) με ποσοστο 15% επι της Λιανικης Τιμης Προ Φορων, με μεγιστη τιμη τις 50.000€ και μεγιστο ποσο επιδοτησης τις 5.500€

ü  Και για τις δυο παραπανω κατηγοριες ειναι υποχρεωτικη η αποσυρση παλαιου οχηματος ταξι ,με ημερομηνια ταξινομησης την 1.1.2013 και πισω, και η οποια επιβραβευεται με 2.500€. Ετσι το μεγιστο ποσο οικολογικου Bonus διαμορφωνεται στις 10.500€ η στις 8.000€ για υβριδικο οχημα.

 

Ειδικες κατηγοριες που δικαιουνται επιπλεον επιδοτησης ειναι οι πολυτεκνοι και τα ατομα με αναπηριες, οι οποιοι λαμβανουν επιπλεον 1.000€.

3.    

Νομικες οντοτητες ανεξαρτητου μορφης (ατομικες, ΑΕ, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ, ΕΠΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ) και μεγεθους (πολυ μικρη, μικρη, μεσαια και μεγαλη επιχειρηση). Για την συγκεκριμενη κατηγορια παρεχεται η δυνατοτητα επιλογης εως τριων (3) οχηματων η εως εξι (6) εφοσον η εταιρια διαθετει δραστηριοτητα σε νησιωτικο Δημο. Η επιλογη των οχηματων γινεται απο τις παρακατω κατηγοριες :

 

ü  Αμιγως ηλεκτρικα οχηματα, Λιανικης Τιμης Προ Φορων εως 50.000€  με ποσοστο 15% και μεγιστο ποσο οικολογικου bonus τις 5.500€

ü  Ηλεκτρικα δικυκλα η τρικυκλα, με ποσοστο 20% επι της αξιας τους και μεγιστο ποσο τα 800€

ü  Αμιγως ηλεκτρικα επαγγελματικα οχηματα μαζας εως 3,5 τονων , με ποσοστο 15% επι της Λιανικης Τιμης Προ Φορων (μεγιστη αξια οι 50.000€) και μεγιστο ποσο τις 5.500€

ü  Υβριδικα plug in επαγγελματικα οχηματα (χαμηλων ρυπων εως 50γρ/χλμ) μαζας εως 3,5 τονων , με ποσοστο 15% επι της Λιανικης Τιμης Προ Φορων (μεγιστη αξια οι 50.000€) και μεγιστο ποσο τις 4.000€

Η επιλογη των οχηματων μπορει να γινει συνδυαστικα απο τις τρεις κατηγοριες η και απο μια απο αυτες.

Δινεται επιπλεον η δυνατοτητα αποσυρσης ενος αυτοκινητου και ενος δικυκλου, με ποσο 1.000€ και 400€ αντιστοιχα.

Τονιζεται οτι για καθε μια απο τις παραπανω τρεις κατηγοριες ωφελουμενων δινεται η δυνατοτητα υποβολης μιας αιτησης ανα ΑΦΜ.

Η δαπανη του ΦΠΑ δεν ειναι επιλεξιμη .

 

Τα βηματα της αιτησης

 

Η διαδικασια υποβολης περιλαμβανει δυο σταδια, αυτο της υποβολης του αιτηματος συμμετοχης και αυτο της καταβολης του οικολογικου bonus.

Η υποβολη των αιτηματων θα γινεται μεσω της ηλεκτρονικης πλατφορμας:

kinoumeilektrika.ypen.gr

Η διαδικασια ειναι πολυ απλη και συνοδευεται απο την επισυναψη των απαιτουμενων δικαιολογητικων ανα κατηγορια ωφελουμενου, οπως αυτα εχουν ηδη αναρτηθει στην ιστοσελιδα της δρασης.

Πιο συγκεκριμενα για το αιτημα συμμετοχης ο ωφελουμενος θα εισερχεται στην ηλεκτρονικη πλατφορμα κανοντας χρηση :

  1. Των κωδικων προσβασης στο taxisnet
  2. Εναλλακτικα -και κυριως για την περιπτωση που δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα κωδικων- παρεχεται η δυνατοτητα απευθειας εγγραφης με την συμπληρωση των προσωπικων στοιχειων του ενδιαφερομενου .

 

Στο περιβαλλον της πλατφορμας, και αφου γινει η εισοδος σε αυτο, ο ενδιαφερομενος θα συμπληρωνει το ειδος του οχηματος που επιθυμει, το μοντελο, την τιμη και θα σημειωνει στα αντιστοιχα πεδια εαν επιθυμει οικιακο φορτιστη (μονο για φυσικα προσωπα και μονο για την περιπτωση που επιδοτουνται για αγορα ηλεκτρικου αυτοκινητου), εαν θα αποσυρει οχημα και εαν εντασσεται στις ειδικες κατηγοριες.

 

Μετα τις παραπανω ενεργειες συνισταται ο ενδιαφερομενος να επιλεξει  «Αποθηκευση» και στην συνεχεια να επισυναψει τα σχετικα δικαιολογητικα. (Τονιζεται οτι τα δικαιολογητικα θα πρεπει να ειναι σε μορφη pdf και με ογκο αρχειου εως 5 MB). Εν συνεχεια θα επιλεξει  «Αποθηκευση» και «Υποβολη» της αιτησης.

 

Οι συμμετεχοντες για να υποβαλλουν αιτημα συμμετοχης πρεπει προηγουμενως να εχουν παρει επισημη προσφορα απο τον προμηθευτη του οχηματος που επιθυμουν (αυτοκινητο, δικυκλο/τρικυκλο, ποδηλατο) η οποια θα φερει υποχρεωτικα σφραγιδα και υπογραφη του πωλητη. Χωρις τη  επισυναψη επισημης προσφορας καμια αιτηση δεν θα γινεται δεκτη και θα επιστρεφεται στον αιτουντα προς συμπληρωση του συγκεκριμενου δικαιολογητικου συμμετοχης.

 

Επισημαινεται οτι οι λιστες επιλεξιμων οχηματων που εχουν αναρτηθει ειναι ενδεικτικες, συνεπως μοντελα οχηματων που δεν περιλαμβανονται σε αυτες μπορουν να ειναι επιλεξιμα υπο την αυστηρη προϋποθεση οτι τηρουν το συνολο των προδιαγραφων της δρασης.

 

Ιδιαιτερη προσοχη πρεπει να δοθει στον τυπο του ηλεκτρικου ποδηλατου που επιδοτειται καθως και στον τυπο του εξυπνου οικιακου φορτιστη, δυο κατηγοριες για τις οποιες υπαρχουν συγκεκριμενες τεχνικες προδιαγραφες που εχουν αναρτηθει  στην ιστοσελιδα της δρασης.

 

Τελος, τονιζεται οτι δεν θα  γινονται δεκτα και δεν θα ειναι επιλεξιμα μεταχειρισμενα οχηματα, οχηματα που προερχονται απο μετατροπη (ακομα και αν ειναι καινουρια) και οχηματα που δεν ανηκουν στις επιλεξιμες κατηγοριες η ξεπερνουν (για αυτοκινητα) την Λιανικη Τιμη Προ Φορων των 50.000€ .

 

Επισης, για την επιδοτηση σε περιπτωση μισθωσης , η αγορα του οχηματος στην ληξη της μισθωτικης περιοδου θα ειναι υποχρεωτικη ωστε να περιελθει στην κυριοτητα του ωφελουμενου.

 

Help Desk

 

Η λειτουργια του Help Desk διευρυνεται και θα δεχεται κλησεις απο τις 10.00 πμ-22.00μμ προκειμενου να εξυπηρετει τους ενδιαφερομενους.

Υπενθυμιζεται οτι τα τηλεφωνα επικοινωνιας ειναι :

2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513124 2131513139

Παραλληλα οι ενδιαφερομενοι μπορουν να στελνουν τα ερωτηματα τους ηλεκτρονικα στη διευθυνση :

support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!