Ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo στην Ελλάδα και το 2015

Η Volvo κατακτα το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας που εχει σημειωσει ποτε η μαρκα στην Ελλαδα, συνεχιζοντας για πεμπτη χρονια την πορεια ανοδου της στην Ελλαδα με συνολικες ταξινομησεις 2.154 νεων αυτοκινητων Volvo για το 2015.

Για πεμπτη συνεχη χρονια η Volvo σημειωνει ρεκορ πωλησεων στην Ελλαδα! Το 2015 η σουηδικη μαρκα αυξησε ακομα περισσοτερο το ποσοστο που κατεχει στην ελληνικη αγορα αυτοκινητου, φτανοντας στο εντυπωσιακο 2,83%! Προκειται για το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας που εχει επιτυχει ποτε η Volvo στην ιστορια της στην Ελλαδα και ενα απο τα μεγαλυτερα για τη μαρκα παγκοσμιως!

Παραλληλα, η Volvo «ειδε» τρια απο τα μοντελα της να τερματιζουν πρωτα στις αντιστοιχες κατηγοριες τους στην Ελλαδα, κατι που καταδεικνυει με τον πιο εμφατικο τροπο την απηχηση που πλεον εχει η σουηδικη μαρκα στη χωρα μας.

Για το 2015 η Volvo κατεγραψε 2.154 πωλησεις (εναντι 1.832 το 2014), τη στιγμη που συμφωνα με τα στοιχεια του Συνδεσμου Εισαγωγεων Αντιπροσωπων Αυτοκινητων (ΣΕΑΑ), η αγορα εκλεισε στις 75.911 ταξινομησεις. Σε σχεση με το 2014 η Volvo παρουσιασε αυξηση πωλησεων 17,6%, ποσοστο σημαντικα μεγαλυτερο του ρυθμου αυξησης 6,6 % που σημειωσε η αγορα συνολικα. 

Η επιδοση της Volvo για το 2015 ειναι ενας ακομα κρικος σε μια αλυσιδα ιδιαιτερα επιτυχων αποτελεσματων της Volvo στην Ελλαδα, που ξεκινησε το 2011. Εκεινη τη χρονια, η Volvo κατεγραψε μεριδιο αγορας 1,5%. Εκτοτε, με το λανσαρισμα των S60 και V60 αρχικα αλλα και των V40 και V40 Cross Country στη συνεχεια αλλα και την πολυ μεγαλη εμπορικη επιτυχια του XC60, η μαρκα εκτιναχθηκε σταθερα σε ποσοστα γυρω στο 2,5%. Χαρακτηριστικα, τα μεριδια αγορας της Volvo τα τελευταια χρονια στη χωρα μας ηταν 2,4% για το 2012, 2,5% το 2013 και 2,6% για το 2014, φτανοντας στο εντυπωσιακο 2,83% για την χρονια που περασε. 

Εξισου εντυπωσιακα ειναι τα αποτελεσματα και για τα επιμερους μοντελα της Volvo, με τα περισσοτερα απο αυτα να κατακτουν τις πρωτες θεσεις στις κατηγοριες τους! Ειδικοτερα, για τα πιο δημοφιλη μοντελα της Volvo εχουμε:
Στα premium πενταθυρα χατσμπακ, τα V40 και V40 Cross Country κυριαρχησαν. Οπως και το 2014, βρεθηκαν στην κορυφη των πωλησεων με 1.543 ταξινομησεις, που αντιπροσωπευουν εντυπωσιακη ανοδο σε σχεση με περυσι της ταξης του 17% (το αντιστοιχο νουμερο ταξινομησεων το 2014 ηταν 1.315)! 

Για αλλη μια χρονια, το Volvo XC60 κατελαβε την πρωτη θεση αναμεσα στα premium μεσαια-μεγαλα SUV. Οι συνολικα 206 ταξινομησεις που σημειωσε, αυξηση 33% σε σχεση με τις 155 του 2014, του χαρισαν την πρωτη θεση στην υποκατηγορια. 

Ιδιαιτερα εντυπωσιακη ηταν η εμπορικη επιτυχια που σημειωσε το Νεο XC90 τη χρονια που περασε. Με λιγοτερο απο εξι μηνες παρουσιας στην Ελλαδα αφου το μοντελο λανσαριστηκε στις αρχες του καλοκαιριου, το μεγαλο SUV της Volvo κατεκτησε την πρωτη θεση της κατηγοριας του. Οι 77 ταξινομησεις για το Νεο XC90 ηταν διπλασιες απο αυτες που κατεγραψε το αμεσως επομενο ανταγωνιστικο μοντελο!

Σε σχετικη δηλωση του ο κ. Γιαννης Πετουλης, προεδρος και διευθυνων συμβουλος της Volvo Car Hellas τονισε: «Η συνεχιζομενη επιτυχια που γνωριζει η Volvo στην Ελλαδα, με ρεκορ μεριδιου αγορας για πεμπτο διαδοχικο ετος, μας χαροποιει χωρις να μας ξαφνιαζει. Η σουηδικη μαρκα βρισκεται στην καλυτερη φαση της ιστοριας της, με μοντελα που συναρπαζουν σε ολους τους τομεις, οπως τεχνολογια, ασφαλεια, design, επιδοσεις, πολυτελεια και οι Ελληνες καταναλωτες, πιο συνειδητοποιημενοι απο ποτε, δειχνουν στη Volvo την προτιμηση τους. Οι συνεχιζομενες πρωτιες των V40 και V40 Cross Country καθως και του XC60 δεν αποτελουν ειδηση, δεν παυουν ομως να μας γεμιζουν υπερηφανεια. Αυτο ομως που περισσοτερο θα θυμομαστε απο το 2015 ειναι η πολυ θερμη υποδοχη που επεφυλαξε η αγορα στο Νεο XC90, το μεγαλο μας SUV που σηματοδοτει τη νεα εποχη για τη μαρκα. Στην κορυφη της κατηγοριας του με λιγοτερο απο εξι μηνες πωλησεων, σιγουρα ειναι ενα μοναδικο κατορθωμα. Η Volvo βρισκεται σε διαρκη ανοδο σε ολο τον κοσμο, η γκαμα μας σημερα ειναι πιο πληρης απο ποτε ενω και το 2016 αναμενουμε πολλα νεα εντυπωσιακα μοντελα και θεωρω οτι θα ειναι επισης μια χρονια επιτυχιων για το σουηδικο brand, τοσο στην Ελλαδα οσο και σε παγκοσμιο επιπεδο!»

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!