Συνεργασία NISSAN και E.ON για την ανάπτυξη δικτύου V2G στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

 
Nissan και E.ON εχουν εγκαταστησει επιτυχως 20 φορτιστες οχηματος-προς-δικτυο (V2G), στο πλαισιο μιας δοκιμης για να δειξουν πως τα ηλεκτρικα οχηματα θα μπορουσαν να διαδραματισουν ενεργο ρολο στη στηριξη του δικτυου ηλεκτροδοτησης στην Βρετανια και να παρεχουν μια κερδοφορα και βιωσιμη λυση για εταιρικους στολους οχηματων.

 

 

Η εγκατασταση V2G στο Ευρωπαϊκο Τεχνικο Κεντρο της Nissan στο Cranfield,  ειναι η πρωτη μεγαλης κλιμακας του ειδους, στο πλαισιο των δοκιμων που συγχρηματοδοτουνται απο την Innovate UK. Το ολο εγχειρημα  θα δοκιμασει και θα δειξει πως η αποθηκευση και η διανομη ηλεκτρικης ενεργειας απο τις μπαταριες των εταιρικων οχηματων, μπορει να δημιουργησει προσθετα εσοδα για τις συμμετεχουσες εταιρειες, καθως και να υποστηριξει  το  δικτυο ηλεκτροδοτησης

 

 

Εχοντας επικυρωσει την τεχνολογια στις εγκαταστασεις της Nissan στο Cranfield, το εγχειρημα διευρυνεται  τωρα με περισσοτερους συμμετεχοντες για τη δοκιμη, ενω στον σχεδιασμο περιλαμβανει και την αναπτυξη  φορτιστων V2G,  για οργανισμους σε ολοκληρο το Ηνωμενο Βασιλειο.

 

 

Η τεχνολογια V2G μετατρεπει τα ηλεκτρικα οχηματα της  Nissan  σε μια συνολικη ενεργειακη λυση, διασφαλιζοντας οτι οι μπαταριες τους  δεν αποθηκευουν απλως ενεργεια για κινηση, αλλα μπορουν παραλληλα  να προσφερουν την αποθηκευμενη ενεργεια σε μια οικιακη η εμπορικη εγκατασταση, η ακομα και να την επιστρεψουν πισω στο δικτυο.  Τα οχηματα μπορουν να φορτισουν οταν η ζητηση για ενεργεια ειναι χαμηλοτερη η οταν η ενεργεια απο ανανεωσιμες πηγες ειναι διαθεσιμη, μειωνοντας την εξαρτηση απο την παραγωγη ενεργειας μεσω ορυκτων καυσιμων, δινοντας με αυτο τον τροπο στο V2G ενεργο ρολο στις προσπαθειες μειωσης του ανθρακα.

 

 

Η τεχνολογια μπορει επισης να απελευθερωσει χωρητικοτητα στα δικτυα ηλεκτρικης ενεργειας που διανεμουν ενεργεια σε ολη τη χωρα. Σε συνεργασια με την UK Power Networks, η δοκιμη θα συνεχιστει για να διερευνηθουν ευκαιριες για τους πελατες να κερδισουν προσθετα εσοδα απο αυτο, ως υπηρεσια.

 

 

Ο Luke Ellis, Διευθυντης Προγραμματος V2G της E.ON UK, δηλωσε: “Η λειτουργια ενος ηλεκτρικου στολου οχηματων σημαινει περαιτερω συμβολη στον στοχο των καθαρων μηδενικων εκπομπων, αλλα και εξοικονομηση χρηματων. Η ενσωματωση της τεχνολογιας V2G,  προσφερει μεγαλυτερη εξοικονομηση κοστους και την ευκαιρια να κερδισετε επιπλεον εσοδα. Τα οχηματα του στολου σας,  που παραμενουν σε αδρανεια ολη τη νυχτα, η ακομα και κατα τη διαρκεια της εργασιμης ημερας, θα μπορουσαν να εχουν τις μπαταριες τους φορτισμενες οταν η ζητηση ειναι χαμηλη, προσφεροντας  το αποθεμα της  ενεργεια τους οταν η ζητηση ειναι υψηλη, αλλα εξακολουθωντας   να ειναι φορτισμενα και ετοιμα για χρηση, οταν απαιτηθει.”

 

 

Ο Peter McDonald, Διευθυντης Εταιρικων Πωλησεων της Nissan Motor GB, δηλωσε: “Γνωριζουμε οτι πολλοι οργανισμοι  δεν εξεταζουν απλως την αποκτηση ηλεκτρικων οχηματων, αλλα επισης εξεταζουν και το ενεργειακο τους αποτυπωμα, σε εναν  κοσμο οπου τα ηλεκτρικα οχηματα γινονται γρηγορα ο κανονας. Η Nissan συνεργαζεται με την E.ON σε αυτο το συναρπαστικο εργο ενεργειακων υποδομων για την επιταχυνση της τεχνολογιας V2G στο Ηνωμενο Βασιλειο. Χαρη στο LEAF και το e-NV200 που ειναι συμβατα με το V2G, αυτα τα EVs ειναι ετοιμα για το μελλον.\”

 

 

Το πακετο V2G για τους συμμετεχοντες στη δοκιμη θα προσφερθει σε επιδοτουμενη τιμη,  μεσω χρηματοδοτησης επιχορηγησης απο την Innovate UK. Οχηματα συμβατα με την τεχνολογια που χρησιμοποιειται σε αυτο το εργο, ειναι επι του παροντος τα Nissan e-NV200 και  Nissan LEAF2.

 

 

Εκτος απο την E.ON και την Nissan, η κοινοπραξια για το εγχειρημα του  V2G (γνωστη ως e4Future) περιλαμβανει το Πανεπιστημιο του Newcastle, το Imperial College London, την Northern Powergrid, την UK Power Networks και την National Grid ESO. Η πλατφορμα V2G που χρησιμοποιειται στη δοκιμη χρησιμοποιει εναν συνδυασμο του υπαρχοντος λογισμικου Virtual Power Plant της Ε.ON, καθως και ενος λειτουργικου συστηματος φορτισης που παρεχεται απο την Virta, συνεργατη ηλεκτρικης κινητικοτητας της E.ON.

 

 

Στην Ελλαδα, η Nissan προσφερει τα αμιγως ηλεκτρικα Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τωρα μπορουν αποκτηθουν απο ιδιωτες και επαγγελματιες (ταξι, αστικες διανομες κ.α.)  με σημαντικα κινητρα και οφελη, στο πλαισιο των μετρων που προωθει η Κυβερνηση για την Ηλεκτροκινηση. Περισσοτερες πληροφοριες για τα αμιγως ηλεκτροκινητα μοντελα της Nissan ειναι διαθεσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!