Το ανατρεπτικό όραμα της Volvo

Φετος, η Volvo εμφανιζεται στην Automobility LA 2018 με μια παγκοσμια πρωτοτυπια: Δεν εχει ουτε ενα αυτοκινητο στο περιπτερο της! Με αυτο τον τροπο,η σουηδικη εταιρεια παρουσιαζει το ανατρεπτικο της οραμα, δινοντας νεο νοημα στην εννοια του αυτοκινητου. Και, αυτο το οραμα, οσο το \”ξεδιπλωνει\” μπροστα μας η Volvo, τοσο πιο πολυ την αγαπαμε!
Απο τις απαρχες του, το αυτοκινητο ηταν και θα παραμεινει σημειο αναφορας στις μετακινησεις. Ομως οι προσδοκιες των ανθρωπων απο αυτο αλλαζουν, οπως αλλαζει και η αυτοκινητοβιομηχανια. Το πως οι καταναλωτες αντιλαμβανονται μια μαρκα αυτοκινητου σημερα δεν περιοριζεται στα στοιχεια που διαβαζουν στους πινακες εξοπλισμου και τεχνικων χαρακτηριστικων. Στο περιπτερο της Volvo στην Automobility LA οι επισκεπτες θα δοκιμασουν μια πρωτογνωρη εκπληξη: εκει που θα περιμεναν να βρουν ενα νεο μοντελο θα αντικρισουν μια απλη, οσο και απροσδοκητη δηλωση: “Αυτο Δεν Ειναι Ενα Αυτοκινητο”.
«Ονομαζοντας την εκθεση Automobility LA, οι οργανωτες της αναγνωριζουν εξαρχης τις συνταρακτικες αλλαγες που επηρεαζουν τον κλαδο μας», δηλωσε ο Μορτεν Λεβενσταμ (Mårten Levenstam), υπευθυνος προϊοντικης στρατηγικης της Volvo Cars. «Θελουμε να δειξουμε οτι λαβαμε το μηνυμα και αρχιζουμε μια συζητηση για το μελλον της αυτοκινησης. Ετσι, αντι να εμφανισουμε μια ιδεα για ενα αυτοκινητο, επιλεξαμε να μιλησουμε για την ιδεα του αυτοκινητου. Μπορει φετος να μην κερδισουμε το βραβειο του “αυτοκινητου της εκθεσης”, αλλα αισθανομαστε ανετα με αυτο. Γιατι, πολυ απλα, εδω δεν προκειται για μια εκθεση αυτοκινητου».

Παραλληλα με το δυνατο της μηνυμα, η Volvo Cars θα παρουσιασει μια σειρα διαδραστικων επιδειξεων απο υπηρεσιες συνδεσιμοτητας, οπως το in-car delivery, το car sharing, το οραμα της για την αυτονομη οδηγηση οπως προσδιοριστηκε στο πρωτοτυπο Volvo 360c, αλλα και τη συνδρομητικη υπηρεσια Care by Volvo. «Ο κλαδος μας αλλαζει. Αντι απλως να κατασκευαζουμε και να πωλουμε αυτοκινητα, θα παρεχουμε στους πελατες μας την ελευθερια να μετακινουνται με εναν προσωπικο, βιωσιμο και ασφαλη τροπο», δηλωσε ο Χοκαν Σαμιουελσον (Håkan Samuelsson), Προεδρος και CEO της Volvo Cars. «Προσφερουμε στους πελατες μας προσβαση σε ενα αυτοκινητο, συμπεριλαμβανοντας νεες ελκυστικες υπηρεσιες οπου και οποτε τις επιθυμουν».

Η Volvo Cars πιστευει στη δυναμη των στρατηγικων συνεργασιων. Απο κοινου με μεγαλες εταιριες τεχνολογιας οπως η Amazon, η Google και η Nvidia, αλλα και με τεχνολογικα startup οπως η Luminar και η Zenuity, η Volvo βρισκει καινοτομες φορμες αλληλεπιδρασης με νεους τυπους συνεργατων.

Με τη νεα της διακηρυξη Freedom to Move – ελευθερια μετακινησης με εναν προσωπικο, βιωσιμο και ασφαλη τροπο – η Volvo δειχνει το δρομο προς το μελλον. Εως τα μεσα της επομενης δεκαετιας, το μισο της ετησιας παραγωγης αυτοκινητων της θα αφορα αμιγως ηλεκτρικα οχηματα, το ενα τριτο αυτονομα οχηματα, ενω η σουηδικη εταιρεια θα δημιουργησει και πανω απο 5 εκατομμυρια απευθειας σχεσεις με τους πελατες της.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!