Το Νέο Opel Mokka X έρχεται με τετρακίνηση και 152 ίππους από τον 1.4 Direct Injection Turbo

  Απο το 2012 που λανσαριστηκε, το Opel Mokka γινεται ολο και πιο δυναμικο. Με ιδανικο μεγεθος (μηκος 4.28 m), σπορ εμφανιση και υπερυψωμενη θεση καθισματων, το συμπαγες SUV ακολουθει το πνευμα της εποχης και ηδη απαριθμει πανω απο  500.000 παραγγελιες σε ολη την Ευρωπη. Προκειται για ενα απο τα δημοφιλεστερα μοντελα στην κατηγορια του. Τωρα το νεο Opel Mokka X σκοπευει να δωσει μια νεα διασταση σε αυτη τη δημοτικοτητα. Θα γιορτασει την παγκοσμια πρεμιερα του στο προσεχες Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης (3 – 13 Μαρτιου, 2016) και θα κυκλοφορησει στην αγορα φετος το φθινοπωρο με φρεσκια, αναγνωρισιμη εξωτερικη σχεδιαση, νεο εσωτερικο και μια εξαιρετικη, νεα γενια συστηματων infotainment – προσοντα που το αναδεικνυουν σε ενα απο τα καλυτερα συνδεδεμενα, εντυπωσιακα οχηματα παντος εδαφους της αγορας. Μαζι με την προσφατα λανσαρισμενη νεα γενια ‘αθορυβων diesel 1.6’, το νεο Mokka X θα επεκτεινει τη γκαμα βενζινοκινητηρων με μια νεα γενια του 1.4 Direct Injection Turbo που θα συνδυαζεται με αυτοματο κιβωτιο, Start/Stop και all-wheel drive.


Τολμηρο και περιπετειωδες

Το Mokka μπορει να θεωρηθει ενα απο τα συμβολα της επιτυχημενης επιστροφης της Opel τα τελευταια χρονια. Το συμπαγες SUV εχει προσελκυσει πολλους νεους πελατες στη μαρκα, χαρη σε ενα συνδυασμο SUV αμαξωματος με κομψη σχεδιαση, σπορ περιπετειωδες πνευμα και γνησιες off-road ικανοτητες. Το νεο Mokka X ειναι η πρωτη σειρα μοντελου που λανσαρει το διακριτικο “X” της κατηγοριας για μελλοντικα SUV και crossover της Opel. Το “X” θα δηλωνει εναν πιο περιπετειωδη και σκληροτραχηλο χαρακτηρα αντιστοιχο με αυτον που προβαλλεται μεσα απο πιο παραδοσιακα στυλ αμαξωματος.  

Το νεο εξωτερικο του Mokka X δηλωνει μια τολμηρη προσωπικοτητα. Η νεα εμφανιση του εμπρος τμηματος ειναι εναρμονισμενη με τη νεα σχεδιαστικη φιλοσοφια της Opel με στοιχεια οπως οριζοντια εμπρος μασκα σε σχημα φτερου και δυναμικη σχεδιαση φωτων ημερας LED σε σχημα “διπλου φτερου\”. Η προσοψη ειναι διαμορφωμενη με μεγαλυτερη ακριβεια με κομψες αναγλυφες επιφανειες και λιγοτερα πλαστικα ενθετα, κατι που χαριζει στο Mokka X μεγαλυτερο ευρος, στιβαροτητα και αρρενωποτητα. Αυτο συνεχιζεται στο πισω τμημα με ενα ακομα στοιχειο διπλου φτερου στα πισω φωτα – προαιρετικα διατιθενται με τεχνολογια LED. Στο προφιλ του αμαξωματος διακρινονται τα αναγλυφα, κομψα χαρακτηριστικα του και οι σπορ λεπτομερειες με τις μυωδεις και αθλητικες γραμμες χαμηλα, που αναδεικνυονται απο την κλασικη ‘λεπιδα’ της Opel’. Νεες ζωηρες αποχρωσεις οπως οι ‘Amber Orange’ και ‘Absolute Red’ αυξανουν τη γοητεια του Mokka X.

Η καμπινα του νεου Mokka X ειναι πληρως ανανεωμενη. Το νεο ταμπλο οργανων, εμπνευσμενο απο το νεο Astra, υιοθετει οριζοντια διαταξη στοιχειων με κυρια χαρακτηριστικα την απλοτητα, αισθητικη καθαροτητα και κατασκευαστικη ακριβεια και αρτιοτητα. Η κεντρικη κονσολα ειναι πληρως ανασχεδιασμενη γυρω απο τις οθονες αφης 7 και 8 ιντσων των συστηματων infotainment νεας γενιας. Εντυπωσιακη, με διαχυτη φινετσα και κομψη, σχεδιαστικη λιτοτητα με λιγοτερους διακοπτες – πολλες απο τις λειτουργιες ελεγχονται τωρα απο ‘capacitive’ οθονες αφης.



Νεο εξαρι αυτοματο κιβωτιο με προσαρμοζομενο συστημα AWD  

Μετα το λανσαρισμα της νεας γενιας των αθορυβων diesel 1.6 με ισχυ 81 kW/110 hp και 100 kW/136 hp, η γκαμα κινητηρων των Opel SUV επεκτεινεται και απο πλευρας βενζινοκινητηρων. Η νεα γενια του 1.4 Direct Injection Turbo (112 kW/152 hp) που προσφατα εκανε ντεμπουτο στο νεο Astra θα διατιθεται σε συνδυασμο με εξαρι αυτοματο κιβωτιο, Start/Stop και προσαρμοζομενο συστημα AWD (εκπομπες CO2 και καταναλωση μικτου κυκλου συμφωνα με προκαταρκτικα στοιχεια: 154 g/km, 6,6 l/100 km). Η τεχνολογια τετρακινησης με ηλεκτρομαγνητικο, πολυδισκο συμπλεκτη ειναι ευφυης και αποδοτικη. Οταν το οδοστρωμα ειναι στεγνο, η κινηση μεταφερεται αποκλειστικα στους εμπρος τροχους (εκτος εαν εχει επιλεγει τετρακινηση) που σημαινει οτι η καταναλωση παραμενει χαμηλη. Αναλογα με τις οδικες συνθηκες, η κατανομη ροπης μεταβαλλεται συνεχως απο 100% FWD σε στεγνο οδοστρωμα προς οφελος της καταναλωσης μεχρι μαξιμουμ 50% στον εμπρος και πισω αξονα, για παραδειγμα σε πολυ βρεγμενους δρομους.


Προβολεις AFL LED και νεα γενια εμπρος καμερας Opel Eye αυξανουν την ασφαλεια

Επιπλεον του συστηματος AWD, οι μηχανικοι ακολουθησαν τη στρατηγικη της Opel να κανει τις καινοτομες τεχνολογιες προσιτες στο ευρυ κοινο λανσαροντας τους προβολεις Adaptive Forward Lighting LED. Το νεο συστημα AFL LED προσαρμοζει τα σχεδια φωτισμου των προβολεων συμφωνα με την εκαστοτε οδηγικη κατασταση ωστε να επιτυγχανεται η βελτιστη αποδοση φωτισμου χωρις να ενοχλει τους αλλους οδηγους. Περιλαμβανει εννεα διαφορετικες λειτουργιες/σχεδια φωτισμου οπως φωτισμο πολης, φωτισμο επαρχιακου δρομου, tourist mode, φωτισμο διασταυρωσεων και στροφων, φωτισμο οπισθεν /ελιγμων και stop mode light (eco). Αυτο το συστημα LED αντικαθιστα το προηγουμενο BiXenon AFL. Η τεχνολογια LED προσφερει μια ποιοτητα φωτισμου που επιτρεπει να βλεπουμε τα ‘αληθινα’ χρωματα των πραγματων, αυξανοντας την οπτικη ανεση. Επιπλεον, καθως δεν υπαρχουν κινουμενα εξαρτηματα στη μοναδα των φωτων, το συστημα αντιδρα ταχυτερα και με μεγαλυτερη ακριβεια, ενω ειναι εξαιρετικα αξιοπιστο στο περασμα του χρονου.

Η νεα γενια εμπρος καμερας Opel Eye, εχοντας υψηλοτερη αναλυση και αυξημενη ισχυ επεξεργασιας εικονας αναβαθμιζει ολες τις λειτουργιες που υποστηριζει, οπως η υποστηριξη μεγαλης σκαλας φωτων (High Beam Assist) του συστηματος φωτισμου LED AFL. Λογω της βελτιωμενης καμερας και του προαιρετικου συστηματος πλοηγησης, το Συστημα Αναγνωρισης Οδικης Σημανσης (Traffic Sign Assistant) του Mokka X εχει βελτιωμενη ικανοτητα ανιχνευσης. Η λειτουργια Ενδειξης Αποστασης Προπορευομενου Οχηματος [Following Distance Indication (FDI)] χρησιμοποιει εμπρος καμερα για την ανιχνευση προπορευομενων οχηματων, και το Συστημα Αναγνωρισης Επικειμενης Συγκρουσης (Forward Collision Alert) αναβαθμιζεται τωρα με ανακλαστικες προειδοποιητικες λυχνιες LED (Alert Display). Οταν η αποσταση απο το προπορευομενο οχημα μειωνεται πολυ γρηγορα, κοκκινες λυχνιες LED ανακλωνται στο παρμπριζ. Επιπλεον, μια ηχητικη προειδοποιηση παροτρυνει τον οδηγο να φρεναρει. Το Συστημα Προειδοποιησης Αλλαγης Λωριδας Οχηματος (Lane Departure Warning) ενεργοποιειται αυτοματα με ταχυτητες πανω απο 60 km/h και προειδοποιει τον οδηγο σε περιπτωση που αθελα του  βγει απο τη λωριδα με μια ενδεικτικη λυχνια στο ταμπλο και μια ηχητικη προειδοποιηση.


Το καλυτερα συνδεδεμενο και πιο ανετο αυτοκινητο στην κατηγορια

Οπως το νεο Opel Astra, το Mokka X θα διατιθεται με ολες τις υπηρεσιες Opel OnStar απο το λανσαρισμα του. Στην Ελλαδα η υπηρεσια Opel OnStar θα ειναι διαθεσιμη απο το ερχομενο φθινοπωρο. Επιπλεον, δυο εκδοσεις της νεας γενιας του συστηματος infotainment IntelliLink θα γιορτασουν το ντεμπουτο τους στο Mokka X. Το IntelliLink θα φερει τον κοσμο των smartphones στο αυτοκινητο μεσω συστηματων συνδεσης κινητων τηλεφωνων Apple CarPlay και Android Auto.

Εκτος απο το καλυτερα συνδεδεμενο αυτοκινητο στην κατηγορια του, το νεο Mokka X μπορει να θεωρηθει και το πιο ανετο. Οπως στα περισσοτερα μοντελα Opel, το AGR (Καμπανια για Πιο Υγιη Πλατη, που υποστηριζεται απο μια ανεξαρτητη ομαδα ειδικων για την υγεια της πλατης) δοκιμασε και πιστοποιησε τα εργονομικα καθισματα, που ειναι μοναδικα στην κατηγορια και κανουν τις μεγαλες διαδρομες εξ ισου απολαυστικες και σε ανωμαλα εδαφη. Το Mokka X διαθετει Keyless Open & Start. Ο οδηγος δεν χρειαζεται να πατησει το μπουτον στο κλειδι του οχηματος για να ανοιξει η να κλειδωσει το αυτοκινητο του. Απλα εχει το κλειδι στην τσεπη η στην τσαντα του και πιεζει το μικρο μπουτον στη λαβη οποιασδηποτε πορτας για να επιτρεψει / αποτρεψει την προσβαση στο χωρο επιβατων και αποσκευων. Η διεπαφη εκκινησης / αναφλεξης ειναι επισης χωρις κλειδι.


Με την ανανεωμενη σχεδιαση, την ολοκληρωμενη γκαμα κινητηρων, τις αποδεδειγμενες ικανοτητες εκτος δρομου, την εξαιρετικη συνδεσιμοτητα και τα αριστα χαρακτηριστικα ανεσης, το νεο Mokka X εχει ολα τα προαπαιτουμενα για να συνεχισει την επιτυχημενη πορεια του προκατοχου του που μεταξυ αλλων εχει κερδισει δυο βραβεια “All-wheel Drive Car of the Year” (‘Τετρακινητο Οχημα της Χρονιας’) και δυο διακρισεις “Company Car of the Year” (‘Εταιρικο Αυτοκινητο της Χρονιας’) στη Γερμανια.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!