Το Fiat 500 έκλεισε τα 60 και το γιορτάζει στην Γενεύη

Η Fiat στη Διεθνη Εκθεση Αυτοκινητου της Γενευης 2017 ξεδιπλωνει τις δυο ταυτοτητες της, τη λειτουργικη (functional) και τη συναισθηματικη (emotional), που εκφραζονται μεσα απο μια ευρεια και πληρη γκαμα προτασεων.

Το 2017 η Fiat γιορταζει τα 60α γενεθλια του εμβληματικου 500 και το αστερι της Εκθεσης της Γενευης ειναι η περιορισμενη αποκλειστικη επετειακη εκδοση 500 με ξεχωριστη εμφανιση και μοναδικα χαρακτηριστικα. Η 60η επετειακη εκδοση 500 συνοδευεται απο το 500S, την πιο δυναμικη εκδοση του εμβληματος της Fiat. Στην ελβετικη Εκθεση κανουν πρεμιερα και οι νεες εκδοσεις εξοπλισμου S-Design που σχεδιαστηκαν για πελατες με πιο σπορ προφιλ. Η νεα αυτη προταση κανει την πρωτη της εμφανιση στα μοντελα Tipo 5θυρο και 500X. Απο την Εκθεση, δεν θα μπορουσε να λειψει και ολοκληρη η οικογενεια του Tipo. Η Fiat επιφυλασσει μια ακομα εκπληξη, αυτη τη φορα για τους λατρεις των περιπετειων, παρουσιαζοντας το Fiat Fullback Cross pick-up. Τα φωτα της εκθεσης πεφτουν και σε ενα συναρπαστικο μοντελο που χαριζει στους φιλους της αυτοκινησης την πραγματικη roadster εμπειρια με ιταλικο στυλ. Προκειται για το 124 Spider και την ειδικη εκδοση \”Europa\”, που παραγεται σε περιορισμενο αριθμο. Στο περιπτερο φιλοξενουνται και οι εκδοσεις Cross και Natural Power του best seller Panda, ενω το 500L εκπροσωπειται απο την εκδοση Trekking σε διχρωμια που τονιζει την crossover πλευρα του μοντελου.

Ειδικη εκδοση Fiat 500 για την 60η επετειο

Η 4η Ιουλιου 1957 ειναι μια σημαντικη ημερομηνια στην ιστορια της Fiat. Ειναι η μερα που το πρωτο 500 βγηκε στη γραμμη παραγωγης του εργοστασιου στο Τορινο της Ιταλιας. Συντομα αυτο το \”μικρο μεγαλο αυτοκινητο\” εδραιωθηκε στη συνειδηση του κοσμου ως το εμβλημα της μαζικης αυτοκινησης. Για να γιορτασει τα 60α γενεθλια του μοντελου, η Fiat επελεξε την Εκθεση της Γενευης για να παρουσιασει την επετειακη εκδοση 500, η οποια θα παραχθει σε μολις 560 κομματια. Οι παραγγελιες θα ανοιξουν στις 9 Μαρτιου και τα πρωτα αυτοκινητα θα φτασουν στις αγορες της ΕΜΕΑ στις 4 Ιουλιου.


Το επετειακο μοντελο 500 διατιθεται μονο σε ανοιχτη (cabrio) εκδοχη και φερει αρκετα κοινα χαρακτηριστικα με τον προγονο του σε μια μοντερνα εκφραση, οπως το vinyl ταμπλο, το επιχρωμιωμενο φινιρισμα του καπο και το vintage λογοτυπο μπροστα. Το αυτοκινητο της εκθεσης ειναι βαμμενο σε νεα διχρωμια Dolce Vita: λευκο τριπλης επιστρωσης και ιβουαρ παστελ για το καπο και τις κολωνες, ενω η μαλακη οροφη ειναι γκρι. Το στυλ της ειδικης εκδοσης ενισχυουν πολλες ακομη αισθητικες λεπτομερειες, οπως τα καπακια των καθρεφτων χρωμιου, οι ειδικες ελαφριες ζαντες αλουμινιου 16 ιντσων και ενα ειδικο λογοτυπο 560. Επιπλεον, το επετειακο 500 προσφερει ο,τι καλυτερο υπαρχει στον τομεα της τεχνολογιας και της ανεσης στην καμπινα μεσα απο τον βασικο του εξοπλισμο που περιλαμβανει δερματινο λεβιε ταχυτητων, τιμονι με ενσωματωμενα χειριστηρια, συστημα αφης UconnectTM Radio Live 7\’\’ με λειτουργια Bluetooth, συστημα πλοηγησης και θυρες USB και AUX IN, οθονη TFT 7\’\’, αυτοματο κλιματισμο, προβολεις ομιχλης και πισω αισθητηρες παρκαρισματος. Οι διαθεσιμοι κινητηρες ειναι δυο βενζινης, 1.2 69 HP και 0.9 TwinAir 85 HP,  που συνδυαζονται με αυτοματο Dualogic κιβωτιο και paddles στο τιμονι.



S-Design

Το S-Design ειναι η απαντηση της Fiat σε οσους αναζητουν σε ενα αυτοκινητο στυλ και ουσια, μαζι με εναν συγχρονο, δυναμικο και ξεχωριστο χαρακτηρα. Η συγκεκριμενη εκδοση συνδυαζει σπορ στοιχεια με στυλ και το αποτελεσμα ειναι ακρως ελκυστικο με την πρωτη ματια. Απευθυνεται  στο κοινο των νεαρων αντρων, ταιριαζοντας αψογα και στους δυο κοσμους της Fiat, τον λειτουργικο και τον συναισθηματικο. Στη Γενευη θα κανει πρεμιερα μεσα απο τα μοντελα 500X S-Design και Tipo 5θυρο S-Design.


Fiat 500X S-Design


Η Fiat παρουσιαζει τη νεα ειδικη εκδοση 500X S-Design που εισαγει μια νεα αντιληψη για την οδηγηση στην πολη, μεσα απο τον συνδυασμο της σπορ αισθησης με την προσοχη στην λεπτομερεια. Αυτη η νεα αντιληψη βρισκει εφαρμογη στις δυο νεες εκδοχες του μοντελου: στο City Look και στο Off-Road. Το αυτοκινητο της εκθεσης ειναι ματ πρασινου Alpi χρωματος και ξεχωριζει για τις αποκλειστικες σπορ ατσαλινες λεπτομερειες στα πλευρικα διακοσμητικα, στις λαβες των θυρων, στον εμπρος προφυλακτηρα, στη λαβη της πορτας του χωρου αποσκευων και στα καπακια των εξωτερικων καθρεφτων. Αλλα χαρακτηριστικα στοιχεια του μοντελου ειναι οι ζαντες 18 ιντσων σε ξεχωριστο διχρωμο φινιρισμα, ενω το σπορ προφιλ ενισχυεται απο τα φωτα Xenon. Στο εσωτερικο ξεχωριζουν τα ειδικα καθισματα S-Design με σπορ υφασμα και εγχρωμο λογοτυπο. Ο κινητηρας που κινει το μοντελο ειναι ο 1,4 MultiAir των 140 ιππων που συνδυαζεται με το αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων διπλου συμπλεκτη DCT. Οι παραγγελιες για τη συγκεκριμενη εκδοση θα ανοιξουν τον προσεχες Ιουνιο.





Fiat Tipo 5Doors S-Design

Οι επισκεπτες της εκθεσης θα εχουν τη δυνατοτητα να θαυμασουν το νεο Tipo 5θυρο S-Design σε αποκαλυπτικο γκρι Metropoli χρωμα με μια ξεχωριστη εμπρος γριλια μαυρου χρωματος. Ιδιαιτερο δυναμισμο προσδιδουν στο μοντελο τα εμπρος φωτα Bi-Xenon που κανουν την πρωτη τους εμφανιση στην οικογενεια του Tipo. Αλλες λεπτομερειες σε μαυρο χρωμα υπαρχουν στις σπορ εισαγωγες του αερα και στα καπακια των καθρεφτων, καθως και στο ταμπλο. Ολο το εσωτερικο ειναι τελειως ανασχεδιασμενο με δερματινα και υφασματινα καθισματα, ειδικα επιλεγμενα να αναδειξουν το δυναμικο, σπορ προφιλ του μοντελου. Αλλο ενα ξεχωριστο σημειο ειναι οι νεες ζαντες αλουμινιου 18 ιντσων με διαμαντε φινιρισμα, ενω κατω απο το καπο του αυτοκινητου της εκθεσης βρισκεται ο κινητηρας 1,4 T-jet των 120 ιππων, με μεγιστη ισχυ 5000 στροφων και μεγιστη ροπη 215 Nm στις 2500 στροφες. Η εκδοση S-Design ειναι διαθεσιμη και σε αλλους χρωματισμους, οπως μαυρο Cinema, κοκκινο Amore, λευκο Gelato και γκρι Colosseo, αλλα και αλλους κινητηρες οπως ο 1,6 MTJ 120HP Diesel με χειροκινητο κιβωτιο η αυτοματο DCT, ο 1,6 E-Torq 110HP βενζινης με αυτοματο κιβωτιο και ο 1,4 T-jet 120HP LPG-βενζινης.


Fiat Fullback Cross

Το Fiat Fullback ειναι το ειδικα διαμορφωμενο pick up για τους οδηγους που επιθυμουν ενα λειτουργικο και πρακτικο οχημα για να απολαυσουν τον ελευθερο χρονο και τις διακοπες τους. Συγκεκριμενα, η εκδοση Cross του μοντελου κανει παγκοσμια πρεμιερα στην εκθεση της Γενευης σε χρωμα γκρι Colosseum. Το Fullback Cross ειναι διαθεσιμο στην εκδοση Double Cab με τα ιδιαιτερα στιλιστικα χαρακτηριστικα του να συνοψιζονται στη γριλια με ματ μαυρα στοιχεια, στην πλαϊνη ποδια σε ασημι σατεν χρωμα, στις μαυρες πλαϊνες λεπτομερειες οπως στους καθρεφτες, στις λαβες, στους θολους των τροχων, ενω δεν μπορουμε να μην αναφερθουμε στις ζαντες 17\’\’ και στα μεγαλυτερα πλαϊνα σκαλοπατια με νεα σχεδιαση. Τη ξεχωριστη εμφανιση του Fullback Cross συμπληρωνει ο νεος χωρος φορτωσης σε μαυρο χρωμα που τονιζει την ιδιαιτεροτητα του μοντελου ως ιδανικου για την εργασια και τη διασκεδαση. Διατιθεται με τον υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα πετρελαιου 2,4 λιτρων των 180 ιππων και 430 Nm ροπης που συνεργαζεται με 6ταχυτο χειροκινητο η 5ταχυτο αυτοματο κιβωτιο (το τελευταιο εξοπλιζει την εκδοση της εκθεσης).


Ο βασικος εξοπλισμος ειναι πληρης, περιλαμβανοντας ABS με EBD, TSA (για μεγαλυτερη σταθεροτητα κατα την ρυμουλκηση), LDW (Lane Departure Warning), επτα αεροσακους, Cruise Control, προβολεις Bi-Xenon, εμπρος φωτα ομιχλης, LED φωτα ημερας (DRL). Η αισθηση της ανεσης στην καμπινα ενισχυεται απο τη δερματινη επενδυση στα καθισματα, στο τιμονι και στο λεβιε ταχυτητων, αλλα και τον αυτοματο διζωνικο κλιματισμο, το full traction selector, ενα ραδιοφωνο DAB CD/MP3 με οθονη αφης 7\’\’, λειτουργια Bluetooth και θυρα USB.



Fiat 124 Spider Europa

Το νεο Fiat 124 Spider ειναι ενα συναρπαστικο διθεσιο, το μοναδικο διθεσιο της Fiat, ικανο να κατακτησει τη νεα γενια. Στην Εκθεση της Γενευης, οι επισκεπτες θα εχουν τη δυνατοτητα να θαυμασουν τη νεα περιορισμενη ειδικη εκδοση, αποτιοντας φορο τιμης στην αυθεντικη εκδοση του Pininfarina, που παρουσιαστηκε στην ιδια εκδηλωση 36 χρονια πριν. Το μοντελο της εκθεσης ειναι κοκκινου Passione χρωματος (το απολυτο χρωμα του ιταλικου σπορ διθεσιου) και φοραει τις ιδιες ζαντες αλουμινιου 4-ακτινων 17\’\’ με την αυθεντικη εκδοση. Μια επιπλεον προσθηκη ειναι τα ασημενια καπακια καθρεφτων και τα μαυρα δερματινα καθισματα. Ο εξοπλισμος του ειναι πλουσιος: 4 αεροσακοι, εμπρος προβολεις full-led με συστημα Adaptive Front Light, ραδιοφωνο 7\’\’, MP3 με θυρα USB, προηγμενο συστημα ηχου Bose 9 ηχειων, δερματινο τιμονι, καθως και cruise control, keyless entry, πισω καμερα και συστημα πλοηγησης με χαρτες 3D. Τελος, ο κινητηρας που εξοπλιζει το Fiat 124 Spider Europe ειναι ο υπερτροφοδοτουμενος τετρακυλινδρος 1,4 λιτρων τεχνολογιας MultiAir 140 ιππων που συνεργαζεται με ενα χειροκινητο 6ταχυτο κιβωτιο.



Natural Power

Σε ειδικο χωρο αφιερωμενο στην οικολογικη μετακινηση, η Fiat φιλοξενει ενα Panda Natural Power. Το Panda γιορταζει ενα οροσημο στην ιστορια του, την παραγωγη του υπ\’αριθμ.  300.000 Panda με φυσικο αεριο. Το συγκεκριμενο αυτοκινητο, που βγηκε απο τη γραμμη παραγωγης πριν λιγες ημερες, βρισκεται στην εκθεση στη Lounge εκδοση και σε λευκο χρωμα. Ο κινητηρας που φοραει ειναι ο δικυλινδρος διπλου καυσιμου Twinair Turbo Natural Power 80 ιππων. Καταναλωνει 4,5 λιτρα βενζινης η 3,1 κιλα φυσικου αεριου καθε 100 χλμ μικτου κυκλου. Οι εκπομπες ρυπων CO2 ειναι σημαντικα μειωμενες: 106 γρ/χλμ οταν χρησιμοποιειται βενζινη και 85 οταν χρησιμοποιειται φυσικο αεριο.

Η FCA κατεχει ηγετικη θεση στην Ευρωπη στην πωληση οχηματων διπλου καυσιμου (βενζινη/φυσικο αεριο) τα τελευταια 20 χρονια, εχοντας διαθεσει πανω απο 700.000 οχηματα απο τα εξι μοντελα της Fiat (Panda, Punto, Qubo, Doblò, 500L και 500L Living) και τεσσερα μοντελα της Fiat Professional (Fiorino, Doblò Cargo, Ducato και Ducato Panorama).


Η οικογενεια του Tipo

Η οικογενεια του Tipo ειναι σε θεση να ικανοποιησει τις αναγκες οικογενειων, ζευγαριων και νεων οδηγων χαρη στα τρια διαφορετικα ειδη αμαξωματος, τον πρακτικο τους χωρο και τον σαφη προσανατολισμο στη φιλοσοφια \”value for money\”.

Στην Εκθεση της Γενευης, εκτος απο τη νεα εκδοση Tipo 5Θυρο S-Design, φιλοξενειται και ενα 4θυρο sedan σε μεταλλικο κοκκινο Amore χρωμα, που εξοπλιζεται με τον κινητηρα 1,6 E-Torq 110 HP και το αυτοματο 6-ταχυτο κιβωτιο. Η σειρα ολοκληρωνεται με μια εκδοση Station Wagon σε μπλε Mediterraneo χρωμα με εναν κινητηρα 1.6 Multijet 120 HP που συνδυαζεται με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη.


Αμφοτερα τα μοντελα περιλαμβανουν τον πλουσιο εξοπλισμο της εκδοσης \”Lounge\”: ζαντες αλουμινιου 17 ιντσων με διαμαντε φινιρισμα, λεπτομερειες χρωμιου, καθως και δερματινο τιμονι και λεβιε ταχυτητων για ενα πιο εκλεπτυσμενο αποτελεσμα. Ολα τα αυτοκινητα Tipo διαθετουν στον βασικο εξοπλισμο εξι αεροσακους, ESC και Hill Holder, TPMS (tyre pressure monitoring system), που ολοκληρωνεται στον προαιρετικο εξοπλισμο απο ενα Safety Pack με προσαρμοζομενο Cruise Control, αυτοματο συστημα πεδησης εκτακτης αναγκης και Speed Limiter.

Τα μοντελα Tipo 5Θυρο και Sedan ειναι διαθεσιμα και στην εκδοση Business και προσφερουν επιπλεον στοιχεια σε επιπεδο τεχνολογιας, ανεσης και εμφανισης, σε σχεση με τη βασικη εκδοση.



Fiat 500S

Το Fiat 500S ειναι η νεα σπορ εκδοση του εμβληματος της Fiat, η οποια χαρακτηριζεται απο την τολμηρη εμφανιση και τον πληρη βασικο εξοπλισμο και απευθυνεται στους νεους, κυριως ανδρες, οδηγους, οι οποιοι αναζητουν ενα αυτοκινητο με ισχυρη σπορ προσωπικοτητα.

Το μοντελο που παρουσιαζεται στην εκθεση ειναι σε αποχρωση μπλε Italia και εξοπλιζεται με τον δικυλινδρο κινητηρα βενζινης 0.9 TwinAir 105 HP που προσφερει χαμηλη καταναλωση και χαμηλες εκπομπες ρυπων, αλλα και εξαιρετικες επιδοσεις. Στο εσωτερικο του 500S ξεχωριζουν οι \”Satin Graphite\” λεπτομερειες, το σπορ τιμονι, το μαυρο χρωμα σε καθισματα και οροφη της καμπινας, το οποιο συνδυαζεται απολυτα με ορισμενες λεπτομερειες στα καθισματα και τα πανελ θυρων σε ανοιχτο μπλε, λευκο και κιτρινο χρωμα.



Fiat 500L

Το Fiat 500L ολοκληρωνει την παρουσια της οικογενειας του 500, προσφεροντας εναν συνδυασμο στυλ και λειτουργικοτητας, που συναδει με το \”Made in Fiat\” design και την εμβληματικη προσωπικοτητα του 500. Η εκδοση Trekking της εκθεσης εχει ως κυριο χαρακτηριστικο τη διχρωμια, ενω συνδυαζει λεπτομερειες χρωμιου με σατεν φινιρισμα. Οι βαμμενες κοκκινες δαγκανες των φρενων ολοκληρωνουν την εμφανιση.

Το μοντελο της εκθεσης διαθετει συστημα ηχου BeatsAudioTM, ενω ο δυναμικος του χαρακτηρας ενισχυεται περαιτερω απο τον εξαιρετικο κινητηρα 1,4 T-Jet 120 HP. Την crossover πλευρα του 500L Trekking τονιζει η παρουσια της τεχνολογιας Traction+ και των ελαστικων M+S στον βασικο εξοπλισμο, για βελτιωμενο κρατημα σε γλιστερους δρομους.


Fiat Panda

Η Εκθεση της Γενευης δεν θα ηταν ολοκληρωμενη χωρις το Panda, το best-seller στην κατηγορια του το 2016. Σε ειδικη θεση βρισκεται το Fiat Panda Cross, το οποιο συνδυαζει τα χαρακτηριστικα off-road μοντελων μεγαλυτερων κατηγοριων σε ενα αυτοκινητο μολις 370 εκ. Προκειται για ενα μοναδικο στο ειδος του οχημα, καθως συνδυαζει ολα τα off-road χαρακτηριστικα με τις επιδοσεις και τη φιλοσοφια ενος SUV, παραλληλα με τις εξωτερικες διαστασεις, την αποτελεσματικοτητα και την ευελιξια ενος αυτοκινητου πολης.


Το αυτοκινητο που εμφανιζεται στην Εκθεση ειναι λευκου Gelato χρωματος εξωτερικα, ενω στην καμπινα ξεχωριζουν τα καθισματα σε γκρι υφασμα και καφε οικολογικο δερμα, καθως και το καφε ταμπλο. Διατιθεται με εναν δικυλινδρο κινητηρα 0.9 TwinAir 90 HP και ηλεκτρονικο διαφορικο.




Το περιπτερο της Fiat

Μια σειρα κομψων και πρωτοτυπων αξεσουαρ που αναπτυχθηκαν σε συνεργασια με τη Mopar παρουσιαζεται σε ειδικο χωρο της εκθεσης. Μεταξυ αυτων ξεχωριζει η σειρα 500, σχεδιασμενη για να ικανοποιησει οσους αγαπουν το στυλ και τη μοναδικοτητα για τον ελευθερο χρονο τους. Επιπλεον, ο ειδικα σχεδιασμενος χωρος για την επετειακη εκδοση 500, δειχνει ιδιαιτερα εκλεπτυσμενος χαρη στη συλλογη «Fiat 500 Gabsule Collection\”.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!