Άλλο ένα ρεκόρ πωλήσεων για το Nissan Qashqai

Το εχουμε ξαναπει, οτι το Nissan Qashqai δεν ειναι απλα ενα best seller, αλλα ενα οροσημο με βαση τις εμπορικες του επιδοσεις. Το SUV της ιαπωνικης μαρκας, για χαρη του οποιου η Nissan λειτουργει το εργοστασιο του Sunderland 24 ωρες το 24ωρο, βγαζοντας ενα Qashqai το λεπτο για να προλαβει τη ζητηση, εσπασε ενα ακομα ρεκορ πωλησεων.

Την προηγουμενη εβδομαδα, απο τη γραμμη παραγωγης, στο Ηνωμενο Βασιλειο, εξηλθε το τριτο εκατομμυριοστο Qashqai. Η Nissan Europe κατεγραψε ενα μεγαλειωδες ρεκορ για το 2017 με την παραγωγη του 3 εκατομμυριοστου Nissan QASHQAI στο Ηνωμενο Βασιλειο, σε σχεδον μια δεκαετια απο τοτε που κυκλοφορησε στην αγορα και εμελε να κυριαρχησει στην κατηγορια.

Το επιτευγμα – οροσημο του εργοστασιου του  Sunderland της Nissan,  ηρθε ως “επιστεγασμα” των κορυφαιων πωλησεων, που εχει καταγραψει ποτε σε ετησια βαση η μαρκα στην Γηραια Ηπειρο,  συνολικου υψους 762.574 οχηματων σε μοντελα Datsun και Nissan. Αυτο το αποτελεσμα των πωλησεων “μεταφραζεται” σε αυξηση 3,8% απο το 2016.

Το QASHQAI διαδραματισε καθοριστικο ρολο στα αποτελεσματα των πωλησεων για τη Nissan, καθως το μοντελο ειχε μια ακομα χρονια ρεκορ, με τις πωλησεις του να αυξανονται κατα 1,2%. Το εργοστασιο του Sunderland κατασκευασε 346.856 αυτοκινητα του δημοφιλους crossover, εκ των οποιων τα 265.520 πωληθηκαν στην Ευρωπη.

Οι εξαιρετικες πωλησεις του QASHQAI συνετελεσαν  στο να  αποκτησει η Nissan μεριδιο αγορας 3,7% στην Ευρωπη, με την Ισπανια (9,4% αυξηση πωλησεων), τη Γαλλια (3% αυξηση πωλησεων) και τη Ρωσια (αυξηση πωλησεων 12,4%) να αντιπροσωπευουν τις πιο ισχυρες αγορες.

Το QASHQAI ειναι το πιο επιτυχημενο μοντελο στην ιστορια της Nissan στην Ευρωπη. Συνολικα, το Nissan QASHQAI εχει κερδισει περισσοτερα απο 80 βραβεια, μεταξυ των οποιων 19 τιτλους \”Car of the Year\”.

Ο Paul Willcox, προεδρος της Nissan Europe, δηλωσε: \”Το 2017 ηταν μια ακομη χρονια – ρεκορ για τη Nissan Europe, ενω και το 2018 ξεκινησε με τον ιδιο τροπο. Το επιτευγμα της παραγωγης 3.000.000 QASHQAI σε 10 χρονια, αποτελει σημαντικο οροσημο, οπως και  το νεο και πολυαναμενομενο Nissan LEAF που ηδη εχει  ρεκορ προ-παραγγελιων, με μια καθε 10 λεπτα.\”

Ο Willcox δηλωσε οτι η Nissan αναμενει να περαιτερω αυξηση το 2018, με τις συνολικες πωλησεις στην Ευρωπη και τη Ρωσια να αυξανονται κατα 2% στα 20,2 εκατομμυρια οχηματα. Συγκεκριμενα, η Nissan αναμενει οτι η Ευρωπαϊκη αγορα θα αυξηθει κατα 1% στα 18,4 εκατομμυρια οχηματα και η Ρωσια θα αυξηθει κατα 7% , στα 1,8 εκατομμυρια.

Στην Ελλαδα, η  Nissan κατεκτησε την δευτερη θεση στις ταξινομησεις επιβατικων αυτοκινητων για το 2017, με μεριδιο αγορας 8,2%. Επιπλεον, το QASHQAI επιβεβαιωνει την κυριαρχια του και στην Ελληνικη αγορα, οντας το πρωτο σε πωλησεις μοντελο στην κατηγορια C-SUV,  με 2.578 ταξινομησεις.  

Εκτος των παραπανω, η Nissan εξακολουθει να  πρωτοπορει σε σημαντικες,  νεες τεχνολογιες που αφορουν την αυτοκινηση,  τοσο με τα αμιγως ηλεκτροκινητα μοντελα της, οσο και με την καθοριστικη συμβολη της στην αναπτυξη της αυτονομης οδηγησης.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!