Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Volvo έως το 2025

Ολα τα νεα μοντελα της Volvo θα εχουν τουλαχιστον δυο υβριδικες εκδοσεις

Η Volvo θετει ως στοχο την πωληση ενος εκατομμυριου ηλεκτρικων αυτοκινητων συνολικα, εως το 2025! Η ανακοινωση εγινε απο τον Χακαν Σαμουελσον, Προεδρο και CEO της Volvo Cars, ο οποιος χαρακτηρισε το στοχο «σκοπιμα ιδιαιτερα φιλοδοξο», καθως η σουηδικη μαρκα θελει να υπογραμμισει την προθεση της να ειναι σε ηγετικη θεση και οσον αφορα τη στροφη της παγκοσμιας αυτοκινητοβιομηχανιας προς την ηλεκτροκινηση. Η Volvo Cars σχεδιαζει να πετυχει τον στοχο της με το να προσφερει τουλαχιστον δυο υβριδικες εκδοσεις απο ολα τα μοντελα της, λανσαροντας στην αγορα το πρωτο αμιγως ηλεκτρικο της μοντελο το 2019.


Η Volvo Cars προετοιμαζεται πυρετωδως για την εξαπλωση των ηλεκτρικων οχηματων τα τελευταια πεντε χρονια. Εχει αναπτυξει δυο εντελως νεες αρχιτεκτονικες, τοσο για μεγαλα οσο και μικροτερα αυτοκινητα, τις γνωστες και ως SPA και CMA (Scalable Product Architecture – Μεταβλητη Αρχιτεκτονικη Προϊοντος και Compact Modular Architecture – Σπονδυλωτη Compact Αρχιτεκτονικη, αντιστοιχα). Και οι δυο αυτες αρχιτεκτονικες ειναι σε θεση να «φιλοξενησουν» πολυ ευκολα τοσο υβριδικες οσο και αμιγως ηλεκτρικες υλοποιησεις.


Η σειρα 90 και η σειρα 60 θα χρησιμοποιουν τη SPA ενω η σειρα 40, η οποια θα περιλαμβανει περισσοτερα μοντελα απ’ οτι σημερα, θα βασιστει στη CMA. Ολα αυτα τα μοντελα θα παρουσιαστουν και σε ηλεκτρικες εκδοσεις, οι συνολικες πωλησεις των οποιων μεχρι το 2025, εκφραζονται απο το στοχο του ενος εκατομμυριου που ανακοινωσε ο προεδρος της Volvo Cars. 

Στη συγκεκριμενη δεσμευση για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα, η Volvo εχει δωσει το ονομα \’omtanke\’, που στα Σουηδικα υποδηλωνει εκτιμηση, σεβασμο και φροντιδα. Μαλιστα, η Volvo Cars εχει ενταξει τη δεσμευση αυτη στο γενικοτερο στρατηγικο προγραμμα αειφοριας της εταιρειας, συμπεριλαμβανοντας την και στην Εκθεση Αειφοριας (Sustainability Report) της μαρκας για το 2015, που δοθηκε χθες στη δημοσιοτητα και που περιεχει αρκετες νεες εταιρικες δεσμευσεις, με την αειφορια στο επικεντρο του επιχειρηματικου modus operandi της Volvo στο μελλον.

Αναμεσα στις δεσμευσεις της Volvo Cars δεσποζουσα θεση κατεχει αυτη της επιτευξης «κλιματικα ουδετερης λειτουργιας της εταιρειας μεχρι το 2025»! Επισης, μεχρι το 2020 να εχει επιτυχει η Volvo Cars το 35% των διευθυντικων θεσεων εργασιας να καταλαμβανονται απο γυναικες και φυσικα η επιτευξη του Vision 2020 (Οραμα 2020), δηλαδη η αναπτυξη, εξελιξη και εφαρμογη μεχρι το 2020 ολης της απαραιτητης τεχνολογιας ωστε να μην υπαρχει απωλεια ζωης η σοβαρος τραυματισμος σε οποιοδηποτε νεο Volvo εμπλεκεται σε ατυχημα.  

«Η αειφορια δεν ειναι τιποτα καινουργιο η κατι απροσδιοριστο που βρισκεται εκτος της καθημερινοτητας μας. Ειναι ενα αναποσπαστο κομματι του οτιδηποτε ηδη κανουμε στη Volvo! Ειναι απλα ο τροπος που λειτουργουμε την καθε ημερα και οι δεσμευσεις μας εκφραζουν την πεποιθηση της Volvo Cars οτι αναπτυξη και υπευθυνοτητα ειναι εννοιες αλληλενδετες», δηλωσε ο κ. Σαμουελσον.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!