Έρχονται οι δαγκάνες για το παράνομο παρκάρισμα

Τελος το… τυλιγμα αυτοκινητων, τα σημειωματα, οι καυγαδες και η προσπαθεια για οσους παρκαρουν τα τετρατροχα καμαρια τους επανω σε διαβασεις αναπηρων, εμποδιζουν την κυκλοφορια, η τα παρατανε οπου να ναι στην πρωτευουσα. Ο Δημος Αθηναιων ετοιμαζεται να… δειξει τα δοντια του.

«Το να αφηνεις το αυτοκινητο σου στην πλατεια, δεν ειναι αναγκη. Ειναι νοοτροπια. Σε λιγες μερες ομως, ο Δημος δαγκωνει». Αυτα τα λογια, ανηκουν στον δημαρχο Αθηναιων, Γιωργο Καμινη. Ο κ. Καμινης, αναφερεται στο νεο συστημα τιμωριας των οδηγων που παρκαρουν απαραδεκτα, το οποιο φερνει ο Δημος.

Απο την ερχομενη εβδομαδα, η Δημοτικη Αστυνομια θα τοποθετει «δαγκανες» σε παρανομως παρκαρισμενα αυτοκινητα, προκειμενου να αντιμετωπισει φαινομενα αντικοινωνικης σταθμευσης. Προκειται για το ειδικο συστημα ακινητοποιησης παρανομως σταθμευμενων οχηματων, το οποιο χρησιμοποιειται κατα κορον στις μεγαλυτερες πολεις τους εξωτερικου. Ουσιαστικα, ειναι μια «δαγκανα», η οποια κλειδωνει στον τροχο του παρανομα σταθμευμενου αυτοκινητου, μη επιτρεποντας την κινηση του.
 
 Ο δημαρχος Αθηναιων, Γ. Καμινης τουιταρει τι περιμενει οσους παρκαρουν οπου να ναι, οπως ναι

Το μετρο, ερχεται απο την επομενη εβδομαδα και το προανηγγειλε ο δημαρχος Αθηναιων Γιωργος Καμινης μιλωντας την Παρασκευη στον ραδιοφωνικο σταθμο Αθηνα 9,84, τονιζοντας οτι σκοπος του αυστηρου αυτου μετρου ειναι η προστασια του ελευθερου δημοσιου χωρου, με αιχμη τις πλατειες, τους πεζοδρομους και τις ραμπες εξυπηρετησης Ατομων Με Ειδικες Αναγκες.

«Στην ακραια αντικοινωνικη σταθμευση, ο δημος Αθηναιων θα αρχισει να δαγκωνει» ειπε ο κ. Καμινης, σημειωνοντας οτι προκειται για εμπεδωμενες κακες νοοτροπιες δεκαετιων, που επιδεινωθηκαν απο τη διετη απουσια της Δημοτικης Αστυνομιας. Ηδη απο τον περασμενο Οκτωβριο που επαναδραστηριοποιηθηκε, η Δημοτικη Αστυνομια εχει βεβαιωσει 56.000 παραβασεις (κλησεις) για παρανομη σταθμευση και 184.000 παραβασεις για την ελεγχομενη σταθμευση.  Και εδω προκυπτει ενα ερωτημα: Αραγε ο Δημος σκοπευει να επεκτεινει το μετρο της «δαγκανας» και για οσους δεν εφαρμοζουν το συστημα της ελεγχομενης σταθμευσης;

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!