Έρχονται πρόστιμα για 600.000 ανασφάλιστα

Νεο γυρο τσουχτερων προστιμων μεσω του Taxis, για περισσοτερους απο 600.000 ιδιοκτητες ανασφαλιστων οχηματων ετοιμαζει η ΑΔΑΕ. Ηδη, εγινε ενας πρωτος ελεγχος -στον οποιο εντοπιστηκε ο παραπανω αριθμος- και, τις επομενες ημερες θα γινει το τελικο \”σκαναρισμα\” για να επιβληθουν τα προστιμα.

Το… concept ειναι να βρεθουν οι ιδιοκτητες των οχηματων που, το καλοκαιρι, με τον φοβο του προστιμου, τα ασφαλισαν μεχρι να \”περασει η καταιγιδα\”. Περιπου μισο εκατομμυριο συμβολαια που εγιναν εκεινες τις ημερες -και του χαους που ακολουθησε με τα λαθη απο την πλευρα των ελεγχοντων- εχουν ηδη ληξει, η ληγουν τις επομενες ημερες. Οσοι δεν… σπευσουν, θα βρεθουν στην τσιμπιδα της ΑΔΑΕ και θα δουν το σχετικο \”μπιλιετακι\” στη σελιδα της προσωποιημενης πληροφορησης, στο Taxis.

Μεχρι το τελος του 2017, στην Ελλαδα ηταν ασφαλισμενα 6 εκατομμυρια οχηματα εναντι 5,6 εκατομμυριων οχηματων το 2016. Στην πραξη, περυσι τα ασφαλιστηρια συμβολαια στα οχηματα σημειωσαν αυξηση 7,09%, λογω και του… φοβου των καλοκαιρινων προστιμων. Ωστοσο συμφωνα με τα επισημα στοιχεια κυκλοφορουν περιπου 8 εκατομμυρια οχηματα.

Και ποσο θα ειναι αυτο το \”μπιλιετακι\”; Συμφωνα με τα μεχρι στιγμης στοιχεια και αν δεν αλλαξει κατι, οι ιδιοκτητες των ανασφαλιστων οχηματων θα κληθουν να πληρωσουν:

    –100 ευρω για δικυκλα οχηματα εως 250 κυβικα εκατοστα.
    –150 ευρω για δικυκλα ανω των 251 κ.εκ.
    –200 ευρω για αυτοκινητα εως 1.000 κ.εκ. και
    –250 ευρω για αυτοκινητα ανω των 1.000 κ.εκ.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!