Έρχονται πρόστιμα σε όσους καπνίζουν και οδηγούν!

Update: Τελικα, ηταν πολυ καλη ιδεα για το Πρωταπριλιατικο ψεμα μας. Ελαχιστοι \”μυριστηκαν\” οτι ηταν ψεμα. Καλο μηνα! Και του χρονου!

Να προχωρησει στην επεκταση του αντικαπνιστικου νομου και στα αυτοκινητα αποφασισε σημερα η κυβερνηση. Συμφωνα με πηγες του Μεγαρου Μαξιμου, η προταση, η οποια κατατεθηκε απο ειδικη επιτροπη του Υπουργειου Υγειας, εγινε δεκτη και θα περασει στη Βουλη για υπογραφη μαζι με το υπολοιπο πακετο των μετρων που προβλεπει το μνημονιο, ως νομοσχεδιο, τη Μεγαλη Εβδομαδα. 


Το νομοσχεδιο, το οποιο θα φερουν στη Βουλη ο υπουργος Προστασιας του Πολιτη, κ. Τοσκας και ο αν. υπουργος Υγειας, Π. Πολλακης, θα προβλεπει την επιβολη βαρυτατων προστιμων σε οσους καπνιζουν ενω οδηγουν. Οι ιδιες πηγες αναφερουν οτι υπαρχει διαφωνια μεταξυ των δυο Υπουργειων, που ειναι και η αιτια καθυστερησης καταθεσης του σχετικου νομοσχεδιου, σε ο,τι αφορα το υψος των προστιμων. 

Απο τη μια το Υπουργειο Υγειας προτεινει το ποσο του προστιμου να ανερχεται στα 250 ευρω και σε περιπτωση υποτροπης, δηλαδη αν ο ιδιος οδηγος συλληφθει να καπνιζει ξανα ενω οδηγει, το προστιμο να διπλασιαζεται και να αφαιρειται το διπλωμα οδηγησης για εναν μηνα. Απο την αλλη, το Προστασιας του Πολιτη, προτεινει το προστιμο να ειναι πολυ μικροτερο (της ταξης των 125 ευρω) και να μην υπαρχει πεναλτι υποτροπης. Ολα ομως φαινεται πως κλινουν στο να επικρατησει η αποψη του Υπουργειου Υγειας. Κι αυτο γιατι περισσοτερα κυβερνητικα στελεχη συμφωνουν οτι το νεο μετρο θα βοηθησει σημαντικα την αντικαπνιστικη εκστρατεια. Οι ιδιες πηγες επισημαινουν οτι την προταση ενεκριναν και οι Θεσμοι που βρισκονται στην Αθηνα, παρα το γεγονος οτι η επικεφαλης του κλιμακιου της Τροϊκας, Ντελια Βελκουλεσκου, ειναι μανιωδης καπνιστρια.

Ασαφες παραμενει παντως το αν η επιβολη προστιμων στους καπνιστες, θα αφορα μονο τους οδηγους η και τους αλλους επιβατες στο αυτοκινητο. Υπενθυμιζουμε πως ηδη εχει απαγορευθει το καπνισμα στο αυτοκινητο στο οποιο επιβαινουν παιδια, αν και γι\’ αυτο, δεν θα χρειαζοταν νομος, μιας και ειναι αυτονοητο. 

Νεοτερες αποκλειστικες πληροφοριες με λεπτομερειες για το νομοσχεδιο θα διαβασεις αυριο μονο στο TopSpeed.gr. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!