Έρχονται τα αυτόνομα οχήματα της Renault

Το μελλον ερχεται ταχυτατα. Σε ο,τι αφορα την αυτοκινηση, το μελλον ειναι οι δημοσιες μετακινησεις με αυτονομα οχηματα και το φερνει η Renault στη \”γειτονια\” μας, στην Ευρωπη. Η γαλλικη μαρκα ειναι ετοιμη να προσφερει στο κοινο της Ευρωπης υπηρεσιες δημοσιων μετακινησεων με οχηματα χωρις οδηγο και, οι τελικες δοκιμες που πραγματοποιουνται αυτη την περιοδο στην Γαλλια αποτελουν την αρχη για μια νεα σελιδα στην ιστορια του αυτοκινητου, αλλα και γενικοτερα των μεταφορων.   


Η Renault ως πρωτοπορος, τοσο στην τεχνολογια των ηλεκτρικων οχηματων, οσο και των συστηματων αυτονομης οδηγησης, εχει αναπτυξει μια σειρα πρωτοβουλιων με στοχο τη διαθεση στο ευρυ κοινο προηγμενων λυσεων μετακινησης. Σε αυτο το πλαισιο, η εταιρεια αυτες τις ημερες πραγματοποιει στην πολη Rouen της Νορμανδιας τις τελικες δοκιμες για μια νεα δημοσια υπηρεσια αυτονομης μετακινησης, η οποια αναμενεται να ειναι διαθεσιμη για το κοινο απο τον Σεπτεμβριο του 2018. Ουσιαστικα προκειται για την πρωτη αποπειρα του ειδους στην Ευρωπη -εαν εξαιρεσει κανεις το αυτονομο λεωφορειο το οποιο λειτουργησε και στη χωρα μας και συγκεκριμενα στα Τρικαλα, αλλα σε πειραματικο επιπεδο-, η οποια σε πρωτη φαση θα περιλαμβανει ενα στολο απο 4 ηλεκτρικα και αυτονομα Renault ZOE, καθως και ενα αστικο λεωφορειο i-Cristal.

Ενα Renault Zoe Autonomy, κινειται χωρις οδηγο σε δρομο της Γαλλιας. Στην Ελλαδα, θα πρεπει να του βαλουν και ενα αυτοματο χερι να μοιραζει μουντζες

Στοχος του προγραμματος ειναι να προσφερει λυσεις μετακινησης, ιδιαιτερα σε σημεια της πολης στα οποια οι υπαρχουσες επιλογες δεν ειναι επαρκεις. Τα οχηματα θα κινουνται σε τρεις «γραμμες», οι οποιες θα καλυπτουν περιπου 10χλμ η καθε μια, ενω οι χρηστες θα μπορουν να καλουν το οχημα μεσω μιας εφαρμογης στο κινητο τους. 


Τα 4 ηλεκτρικα Renault ZOE ειναι εφοδιασμενα με συστημα αυτονομης οδηγησης που εχει εξελιχθει απο την Transdev και τη Renault και δοκιμαζονται ηδη σε πραγματικες συνθηκες. Μετα την περιοδο των δοκιμων και εφοσον ολοκληρωθουν οι ελεγχοι, η υπηρεσια θα ειναι διαθεσιμη για το κοινο σε πρωτη φαση απο τον Σεπτεμβριο του 2018, εως και τον Δεκεμβριο του 2018. Αυτη η περιοδος θα δωσει τη δυνατοτητα να πραγματοποιηθουν βελτιωσεις στην υπηρεσια, αλλα και θα δωσει την ευκαιρια στους κατοικους της πολης να εξοικειωθουν με αυτη τη νεα τεχνολογια.  

Το εσωτερικο ενος Renault Zoe Autonomy, μοιαζει με… καθιστικο σπιτιου

Η εφαρμογη αυτης της πιλοτικης ενεργειας αποτελει μερος του πλανου του GROUPE RENAULT που ως στοχο εχει την παροχη σε ευρεια κλιμακα υπηρεσιων αυτονομης οδηγησης μεχρι το 2022. Σε συνδυασμο με την πρωτοπορια στα ηλεκτρικα οχηματα, το GROUPE RENAULT αναμενεται να ενισχυσει περαιτερω τη  θεση του προσφεροντας φιλικες προς το περιβαλλον, ασφαλεις, αλλα και διαθεσιμες για ολους λυσεις μετακινησης.

Δες στο βιντεο σε λειτουργια την πρωτη δημοσια υπηρεσια αυτονομης μετακινησης στην Ευρωπη απο τη Renault:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5JG3ZsHXrfc&w=320&h=266]


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!