Έτοιμη η BMW, για τη νέα σεζόν του DTM


Η BMW Motorsport και οι ομαδες ολοκληρωσαν τις προετοιμασιες εν οψει της νεας αγωνιστικης σεζον με τεσσερις ημερες δοκιμων στο Hockenheimring της Γερμανιας, την πιστα που θα φιλοξενησει του δυο πρωτους αγωνες DTM της χρονιας, 6 και 7 Μαϊου 2017. Και οι εξι οδηγοι της BMW οδηγησαν τη νεα BMW M4 DTM, για να την γνωρισουν καλυτερα .

Οι δυο ομαδες της BMW, RMG και RBM, συμπληρωσαν συνολικα 880 γυρους στην πιστα του Hockenheimring, μηκους 4,574 χιλιομετρων. Ο Πρωταθλητης του DTM, Γερμανος Marco Wittmann, ο Βραζιλιανος Augusto Farfus, ο Βρετανος Tom Blomqvist, ο Γερμανος Timo Glock, ο Βελγος Maxime Martin και ο Καναδος Bruno Spengler, ειχαν την ευκαιρια να οδηγησουν τα αυτοκινητα που αποδιδουν πλεον πανω απο 500 hp. Οι ομαδες εκμεταλλευτηκαν τις δοκιμες για να εξοικειωθουν με τις νεες διαδικασιες στα pit stop. Το πληρωμα της ομαδας RMR, που αποτελειται απο τεχνικους και μηχανικους και απο τις δυο ομαδες, εκανε επισης εξασκηση στην πιστα.

«Το σκηνικο ειναι ετοιμο για μια εξαιρετικη σεζον στο DTM», δηλωσε ο Διευθυντης της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Μπορουσες να αντιληφθεις την ανεβασμενη ψυχολογια που επικρατουσε σημερα στο Media Day, στο Hockenheim. Ηταν υπεροχο συναισθημα. Οπως και οι θεατες, ανυπομονουμε κι εμεις να ξεκινησει επιτελους η σεζον. Απο πλευρας ανταγωνισμου εχουμε μαθει πολλα τις τελευταιες ημερες προετοιμασιας. Καθε γυρος στο Hockenheimring ειναι εξαιρετικα χρησιμος στην προετοιμασια μας για το ξεκινημα της χρονιας. Δεν καναμε οσα χιλιομετρα ελπιζαμε, ομως οι δοκιμες γινονται για την αποκομιση εμπειριας. Ειμαι σιγουρος οτι οι νεοι τεχνικοι κανονισμοι και οι αλλαγες στους αγωνιστικους κανονισμους θα μας χαρισουν 18 συναρπαστικους αγωνες».

Ο Wittman ξεκινα την αγωνιστικη περιοδο ως Πρωταθλητης και ηδη μετρα τις ημερες μεχρι τον πρωτο αγωνα. «Ηταν μακρυς ο χειμωνας αλλα το διαλειμμα δεν ειναι βαρετο αν εισαι πρωταθλητης. Οι τελευταιες δοκιμες ηταν πολυ σημαντικες. Ειναι καλυτερα παντα να αντιμετωπιζεις τις οποιες δυσκολιες με το νεο αυτοκινητο κατα τη διαρκεια της προετοιμασιας απ’ ο,τι την πρωτη ημερα του αγωνα. Και ειναι σημαντικο να ολοκληρωνεις τις δοκιμες με τον ταχυτερο γυρο το τελευταιο απογευμα. Ετσι, ειμαι πραγματικα αισιοδοξος για το ξεκινημα της σεζον. Η προσμονη μεγαλωνει μερα με την ημερα».  

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!