Έτσι θα είναι ο Μονομάχος της Jeep

Αν η νεα γενια του Renegade ηταν μεγαλα, τεραστια νεα για τη Jeep, οπως και των Cherokee/Grand Cherokee, τα μεγαλυτερα, δεν εχουν ερθει ακομα. Στην εκθεση του Detroit, ο επικεφαλης της αμερικανικης φιρμας, Mike Manley επιβεβαιωσε οτι η νεα γενια του σκληροτερου εκ των Jeep, του θρυλικου Wrangler, θα εχει και pickup version.

Αν και το Wrangler Pickup, το οποιο πιθανοτατα θα ονομαζεται Gladiator (Μονομαχος), δεν θα βγει στην παραγωγη πριν απο το 2019 (το νεο Wrangler θα αποκαλυπτεται εντος του 2016 απο την FCA), στις ΗΠΑ κυκλοφορουν διαφορες φημες για το ποιον και τις ικανοτητες του, καθως ειναι μια αγορα που \”καιει\”, στις ΗΠΑ.

Η ομαδα του Topspeed.com δημιουργησε ενα rendering του νεου Wrangler pickup, το οποιο, τουλαχιστον σε πρωτη φαση, ειναι εντυπωσιακο.
Προς το παρον, ξερουμε οτι το Wrangler και το Wrangler pickup θα μοιραζονται το ιδιο σασι, τους ιδιους κινητηρες, το ιδιο εσωτερικο (εδω θα υπαρχουν γιγαντιαιες αλλαγες σε σχεση με το σημερινο, αφου θα υπαρχει το Chrysler Uconnect 8.4 και αρκετα στοιχεια ανεσης) και τα περισσοτερα απο τα εξωτερικα μερη τους, με στοχο να κρατηθουν τα κοστη χαμηλα.

Πρωταρχικος στοχος για τους Αμερικανους ειναι να δημιουργησουν ενα οχημα το οποιο θα ειναι το ιδιο ικανο σε ολα τα τεραιν με το σημερινο Wrangler, αλλα θα ειναι περισσοτερο χρηστικο σε κινηση στην ασφαλτο.

Σε ο,τι αφορα τους κινητηρες, εδω ειναι τα πιο ενδιαφεροντα: Απο τις ΗΠΑ μαθαινουμε, οτι σε πρωτη φαση, τα νεα Wrangler θα παρουσιαστουν με μια ανανεωμενη εκδοση του υπαρχοντος 3,6 λιτρων V6 Pentastar, αποδοσης περιπου 300 ιππων και 28 κιλων ροπης. Και με τον 3λιτρο EcoDiesel με 200 ιππους και 45 κιλα ροπης (!), καθως η ντηζελ εκδοση του Wrangler θα ειναι ειδικα φτιαγμενη για ρυμουλκηση και μεταφορα βαρεων αντικειμενων, εκτος απο extreme off roading.

Και οι δυο κινητηρες θα φορανε το γνωστο οκταταχυτο κιβωτιο της φιρμας. Το κιβωτιο θα εχει τη δυνατοτητα απεμπλοκης των δυο τροχων (εννοειται πως η τετρακινηση θα ειναι στανταρ) για κινηση σε ασφαλτο, εκτος απο τις γνωστες επιλογες των Jeep.

Και για το τελος, μηπως θα πρεπει, εκτος απο το Rubicon, να περιμενουμε και μια extreme εκδοση του Μονομαχου, για να μπει \”απεναντι\” απο την AMG 6X6; Ολα ειναι πιθανα…

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!