Έτσι θα ειναι τα μελλοντικά crossover της Nissan

Στο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου της Βορειου Αμερικης, στο Ντιτροϊτ, η Nissan επελεξε να μην ακολουθησει την \”πεπατημενη\” των υπολοιπων αυτοκινητοβιομηχανιων που παρουσιαζουν την αιχμη της τεχνολογιας. Αλλα να παρουσιασει (μεταξυ αλλων) ενα πρωτοτυπο μοντελο το οποιο \”παντρευει\” την υψηλη τεχνολογια με τη συμβατικη, αλλα και κουλτουρες…
Βασισμενο  στη μακρα ιστορια της Nissan στην κατασκευη crossovers αιχμης και SUV, το νεο, πρωτοτυπο Nissan Xmotion, αποτελει μια εξερευνηση στο πεδιο του σχεδιασμου για τη δημιουργια ενος αλλου, ενδεχομενως πρωτοποριακου compact SUV.

Με την αποκαλυψη του στο το Xmotion concept διαθετει τα ισχυρα σημεια ενος παραδοσιακου SUV : Υψηλη θεση, τις αναλογιες ενος οχηματος υψηλης χρηστικοτητας και τα ογκωδη φτερα, που πλαισιωνονται απο ζαντες και ελαστικα παντος εδαφους. Το ονομα Xmotion του πρωτοτυπου (που προφερεται “cross motion” και σημαινει διασταυρουμενη κινηση) “συγχωνευει” την Ιαπωνικη κουλτουρα και την παραδοσιακη τεχνικη με το Αμερικανικο χρηστικο στυλ και της νεας γενιας τεχνολογια του Nissan Intelligent Mobility.

Για τη Nissan, τα πρωτοτυπα αυτοκινητα  ειναι μια αποψη για το μελλον, ενας τροπος για να ονειρευτουμε σε τρεις διαστασεις. Το  εξωτερικο του Xmotion concept, ειναι το “παραθυρο” που μας  επιτρεπει να δουμε την επομενη γενια των crossover και SUV της Nissan, προβαλλοντας μια δυναμικη διασταση, κατι που στην σχεδιαστικη γλωσσα αποκαλειται ως \”σκοπιμη δυναμη\”.
Με το μακρυ μεταξονιο, τους τροχους και τα ελαστικα που ωθουνται στα ακρα των γωνιων, το Xmotion concept επιτρεπει τη δημιουργια μιας νεας διαταξης επιβατων  τυπου \”4 + 2\”. Διαθετει τρεις σειρες ξεχωριστων καθισματων  και  εχει σχεδιαστει για να προσφερει εναν ιδανικο χωρο για δυο ζευγαρια, οπου στην τριτη σειρα μπορουν να φιλοξενηθουν δυο παιδια η τα κατοικιδια τους.
Η Διεπαφη Ανθρωπου και Μηχανης (HMI) στο  Xmotion concept, οπως και ο σχεδιασμος του οχηματος, ειναι πολυ απλα. Για παραδειγμα, η εναλλαγη  απο τη λειτουργια οδηγησης ProPILOT στη λειτουργια χειροκινητης οδηγησης και αντιστροφα, μπορει να γινει χρησιμοποιωντας το PD Commander, που βρισκεται στην κεντρικη κονσολα και στο φουτουριστικο τιμονι.
Το Xmotion concept, περιλαμβανει επισης συνολικα επτα τμηματα ψηφιακης οθονης. Οι τρεις κυριες οθονες και οι οθονες του αριστερου και του δεξιου ακρου, καλυπτουν το πλατος του πινακα οργανων. Υπαρχει επισης ενας \”ψηφιακος καθρεπτης\” στην οροφη, καθως και μια κεντρικη οθονη στην κονσολα.

Οι οθονες και το συστημα πληροφοριων ψυχαγωγιας μπορουν να ελεγχθουν με χειρονομιες και κινησεις των ματιων. Οι διαισθητικοι ελεγχοι και το συστημα φωνητικων εντολων επιτρεπουν στον οδηγους να εστιασει στην οδηγηση, προσφεροντας προσβαση σε διαφορες πληροφοριες με εξυπνο, ευκολο και ασφαλη τροπο.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!