Ακόμα πιο απολαυστικά στην οδήγηση τα επερχόμενα Volvo χάρη στο νέο εξομοιωτή πλαισίου

Προκειται για τον ιδιο εξομοιωτη πλαισιο που χρησιμοποιουν γνωστοι κατασκευαστες σπορ αυτοκινητων, οπως η Ferrari και η Porsche

Η Volvo Cars εγινε ο πρωτος premium κατασκευαστης αυτοκινητων που προμηθευτηκε τον πλεον προηγμενο εξομοιωτη πλαισιου παγκοσμιως, γνωστο και ως Vi-Grade, προκειμενου να εξελιξει την επομενη γενια των μοντελων της. Προκειται για τον ιδιο εξοπλισμο που χρησιμοποιουν γνωστοι κατασκευαστες σπορ αυτοκινητων, οπως η Ferrari και η Porsche.

Ο εξομοιωτης Vi-Grade προσφερει εικονικη προσβαση σε συναρπαστικα περιβαλλοντα και εγνωσμενης φημης απαιτητικες πιστες δοκιμων, οπως το πασιγνωστο γερμανικο Nürburgring. Αναμεσα τους, πεδια δοκιμων και απο τις μυστικες ιδιοκτητες εγκαταστασεις δοκιμων της Volvo Cars στη Σουηδια. Η χρηση του επιτρεπει στη Volvo να δουλευει σε εξαιρετικα πρωιμο σταδιο εξελιξης, χαρακτηριστικα που συνθετουν κορυφαια οδικη συμπεριφορα (driving dynamics), οπως ειναι η ευσταθεια στην υψηλη ταχυτητα, το τελειο «ζυγισμα» και οι εκτενεις ρυθμισεις για διαφορετικα οδηγικα σεναρια. Αποτελεσμα, η εξελιξη αυτοκινητων που χαρακτηριζονται απο καλυτερη αποκριση, εμπνεουν για συμμετοχικη οδηγηση ενω ειναι ακομη πιο απολαυστικα τοσο στην καθημερινη οσο και στην πιο σπορ χρηση!

Συμμετοχικη οδηγηση
 «Κανουμε σημαντικες επενδυσεις σε εμψυχο υλικο, τεχνολογια κι εγκαταστασεις, με σκοπο να επαναπροσδιορισουμε την οδηγικη εμπειρια που προσφερει η Volvo. Στοχος μας ειναι να παρεχουμε αισθηση και σιγουρια απολυτου ελεγχου, ευκολια και ακριβεια στους χειρισμους του οδηγου. Θα αναγαγουμε σε ανωτερο επιπεδο την οδηγικη ευκολια και ικανοποιηση σε ολοκληρη την γκαμα των αυτοκινητων μας», ειπε ο Δρ. Πητερ Μερτενς (Dr. Peter Mertens), Ανωτερος Αντιπροεδρος Ερευνας και Αναπτυξης της Volvo Cars.

Η χρηση του εξομοιωτη Vi-Grade απο τη σουηδικη μαρκα σε τομεις οπως η ευσταθεια στην υψηλη ταχυτητα, το «ζυγισμα» και οι οδηγικες ρυθμισεις για διαφορετικα οδηγικα σεναρια, επιτρεπει τη γρηγορη δοκιμη των διαφορων μηχανικων επιλογων, καθως η εμπειρικη κριση ενος πραγματικου οδηγου-δοκιμαστη συνδυαζεται με την αντικειμενικη αναλυση δεδομενων μεσω υπολογιστη.

Η κινηση προαναγγελλει μια νεα αρχη για τη Volvo Cars σε ορους οδηγικης εμπειριας, δηλωνει ο Δρ. Μερτενς. «Οι σημαντικες επενδυσεις που καναμε τον τελευταιο καιρο, τοσο στις εγκαταστασεις μας Ερευνας κι Εξελιξης οσο και στο μηχανολογικο σχεδιασμο των προϊοντων μας, αρχιζουν τωρα να αποφερουν καρπους. Η εντελως νεα Μεταβλητη Αρχιτεκτονικη Προϊοντος (SPA – Scalable Product Architecture), το σπονδυλωτο μας προγραμμα νεων κινητηρων-κιβωτιων και η προσθηκη του νεου εξομοιωτη, ειναι μονο η αφετηρια.»

Ελευθερια για καινοτομια
 Ο νεος εξομοιωτης παρεχει περισσοτερη ελευθερια για καινοτομια στη φαση εξελιξης των πρωτοτυπων, αλλα και μικροτερο χρονο εξελιξης, συμφωνα με τον Δρ. Μερτενς, επιτρεποντας την επιτευξη μιας συναισθηματικα εντονης οδηγικης εμπειριας.

«Η ομορφια του νεου εξομοιωτη εγκειται στο οτι μας προσφερει την ευκαιρια να βιωσουμε με φυσικο τροπο τα υπολογιστικα μοντελα και να τα εκτιμησουμε χρησιμοποιωντας ανθρωπους ως δοκιμαστες, αντι να «ατενιζουμε» γραφικα και αριθμους σε μια αιθουσα συσκεψεων», λεει ο Στεφαν Καρλσον (Stefan Karlsson), Υπευθυνος Δυναμικης Οχηματων της Volvo Cars. «Προκειται για μια επιπλεον αποδειξη της δεσμευσης μας στην κατευθυνση της αναπτυξης με επικεντρο τον ανθρωπο κι εναν ακρογωνιαιο λιθο στην αναπτυξη μιας μοναδικης οδηγικης εμπειριας.»
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=W0UFKERa_7s]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!