Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Volvo V90 στην Ελλάδα


Το Νεο Volvo V90 ειναι το τριτο μελος της κορυφαιας Σειρας 90 της Volvo. Προκειται για ενα luxury wagon που προστιθεται στα ηδη πολυ επιτυχημενα XC90 και S90, διαθετοντας κοινη οπτικη ταυτοτητα με αυτα, προσφεροντας την ιδια απαραμιλλη αισθηση πολυτελειας. Με το λανσαρισμα του Νεου Volvo V90 οι Σουηδοι ανεβασαν την κατηγορια των premium wagons σε πρωτογνωρα επιπεδα, θετοντας νεα standards στο τομεα της αισθητικης, των υλικων και του φινιρισματος, χωρις να κανουν τον παραμικρο συμβιβασμο οσον αφορα την πρακτικοτητα, που αποτελει σημα κατατεθεν καθε wagon μοντελου.


Το Νεο V90, οπως και τα προηγουμενα δυο μοντελα της γκαμας των «90», βασιζεται στη νεα Μεταβλητη Αρχιτεκτονικη Προϊοντος (Scalable Product Architecture – SPA). Προκειται για τη νεα, αρθρωτη πλατφορμα της Volvo, η οποια προσφερει στη σουηδικη μαρκα ενα τεραστιο ευρος δυνατοτητων για αναπτυξη νεων μοντελων στη μεσαια και μεγαλη κατηγορια.


Αν κατι χαρακτηριζει τη Σειρα 90, αυτο ειναι η κορυφαια τεχνολογια! Στο βασικο εξοπλισμο του μοντελου περιλαμβανεται το Pilot Assist, προσδιδοντας δυνατοτητα ημι-αυτονομης οδηγησης. Συνυπαρχει με τα πλεον προηγμενα συστηματα ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας στο κοσμο που περιλαμβανουν εως και ανιχνευση μεγαλων ζωων με αυτοματη πεδηση ενω το Apple CarPlay προσφερει μια ξεχωριστη εμπειρια οσον αφορα στη συνδεσιμοτητα. Παραλληλα, στον τομεα των κινητηριων συστηματων, το Νεο V90 διαθετει τους γνωριμους απο τα XC90 και S90 κινητηρες και κιβωτιο ταχυτητων, οτι πιο hi-tech υπαρχει σημερα στην αυτοκινητοβιομηχανια. Στην κορυφη, βρισκεται η T8 Twin Engine plug-in υβριδικη εκδοση, η οποια προσφερει ισχυ περιπου 410 ιππων ενω η αυτονομια αποκλειστικα με ηλεκτροκινηση θα ειναι σχεδον 50 χιλιομετρα.


Λιγες μερες μετα την πανελληνια πρεμιερα του νεου μοντελου στην εκθεση αυτοκινητου «Αυτοκινηση 2016», το Νεο Volvo V90 κοσμει ηδη τις εκθεσεις Volvo στην Αθηνα καθως και το stand που διατηρει η Volvo Car Hellas στο εμπορικο κεντρο Golden Hall, στην πρωτευουσα. Παραλληλα, η Volvo Car Hellas ανακοινωσε τις προτεινομενες τιμες λιανικης για το νεο μοντελο, με το βασικο εξοπλισμο να περιλαμβανει το εξαιρετικο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 8-σχεσεων. Επιπροσθετα, στο βασικο εξοπλισμο ανηκει το πακετο  City Safety (ανιχνευση/αυτοματο φρεναρισμα για αποφυγη οχηματων, πεζων, δικυκλιστων η ποδηλατων, μεγαλων ζωων, αντιθετα ερχομενων οχηματων σε διασταυρωσεις κλπ. χωρις περιορισμο ταχυτητας, μερα και νυχτα) και συστημα αποφυγης εκτροπης απο το δρομο. Ακομα, Pilot Assist, το οποιο συμπεριλαμβανει Adaptive Cruise Control και Distance Alert και επισης Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning και πολλα αλλα. Αξιζει ακομα να αναφερθει το Sensus (κεντρικη οθονη αφης 9\”, ψηφιακος πινακας οργανων, ηχοσυστημα με 10 ηχεια, Bluetooth, Internet Browsing, Keyless Start κλπ.) καθως και αυτοματος διζωνικος κλιματισμος και φυσικα ολα οσα θεωρουνται εκ των ων ουκ ανευ σε ενα συγχρονο premium μοντελο αυτης της κατηγοριας.


Αναλυτικοτερα, οι διαθεσιμες εκδοσεις και οι προτεινομενες τιμες λιανικης για το Νεο Volvo V90 εχουν ως εξης:

ΝΕΟ VOLVO V90



MOMENTUM
INSCRIPTION
R-DESIGN

Χωρητ/τα (cm3)
Ισχυς (ΗΡ)
CO2 (g/km)
Προτεινομενη τιμη λιανικης (€)
Προτεινομενη τιμη λιανικης
(€)
Προτεινομενη τιμη λιανικης (€)
Βενζινη






T6 AWD Geartronic (Auto)
1.969
320
169
61.520
66.820
64.750
Diesel






D4 Geartronic (Auto)
1.969
190
119
54.410
60.340
58.310
D5 AWD Geartronic (Auto)
1.969
235
129
59.780
64.870
62.880

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!