Ανανεώνει τη γκάμα των κινητήρων της η Peugeot

Εναρμονιζομενη πληρως με τις νεες προδιαγραφες της Ευρωπαϊκης Ενωσης σχετικα με τον τροπο μετρησης των εκπομπων CO2, η Peugeot υιοθετει σε ολη τη γκαμα της νεους κινητηρες προδιαγραφων Euro 6.2, νεα κιβωτια ταχυτητων 6 και 8 σχεσεων, μηχανικα και αυτοματα, αναβαθμισμενα τεχνικα χαρακτηριστικα και αυξημενες ιπποδυναμεις.

Η ανανεωση αυτη διατηρει την PEUGEOT στην κορυφη απο πλευρας επιδοσεων και οικονομιας καυσιμου / χαμηλων εκπομπων ρυπων. Ετσι, σε συνδυασμο με το μοναδικο design, την εργονομικη θεση οδηγησης PEUGEOT i-Cockpit®, τη συνδεσιμοτητα και τα συγχρονα συστηματα ασφαλειας στην οδηγηση (ADAS), τα αυτοκινητα PEUGEOT ειναι σχεδιασμενα και κατασκευασμενα για να προκαλουν ολες τις αισθησεις και να προσφερουν μια απαραμιλλη οδηγικη εμπειρια.



Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει ο νεος τρικυλινδρος κινητηρας βενζινης 1.2 PureTech Turbo προδιαγραφων Euro 6.2. Κομπακτ και ισχυρος – με ιπποδυναμη 110hp και 130hp, αποτελει υποδειγμα οικονομιας και τεχνολογιας αιχμης, προσφεροντας απολαυστικη οδηγηση ακομα και στις χαμηλες στροφες χαρη στην αριστη σχεση ροπης/ισχυος, ενω επιτυγχανει ταυτοχρονα σημαντικο περιορισμο των εκπομπων  CO2.    

Ο 1.2 PureTech Turbo της Peugeot αναδειχθηκε «Διεθνης Κινητηρας της Χρονιας 2018» στην κατηγορια του (1.0 -1.4 λιτρα). Η βραβευση αυτη ειναι η τεταρτη συνεχομενη (2015 – 2016 – 2017 – 2018) για ενα απολυτα πετυχημενο μηχανικο συνολο και απονεμεται καθε χρονο απο τη διεθνη ομαδα καταξιωμενων δημοσιογραφων του Engine Technology International Magazine.

Ο ακομα πιο sport χαρακτηρας της γκαμας κινητηρων Euro 6.2 αναδεικνυεται μοναδικα απο την Peugeot με τους νεους κινητηρες βενζινης 1.6 PureTech με ιπποδυναμη 180HP και 225HP,  αποκλειστικα διαθεσιμους σε  συνδυασμο με το νεο αυτοματο 8-ταχυτο κιβωτιο EAT8. Το νεο κιβωτιο ειναι σχεδιασμεμο για γρηγορες και ομαλες αλλαγες ταχυτητων χαρη στον νεο επιλογεα Shift & Park by wire και τα paddles στο τιμονι, επιτυγχανοντας ταυτοχρονα τιμες καταναλωσης καυσιμου αντιστοιχες ενος μηχανικου κιβωτιου ταχυτητων.

Εντελως νεος ειναι ο δεκαεξαβαλβιδος κινητηρας diesel 1.5 BlueHDi Euro6.2 με 100HP και HP130 ιππους, ο οποιος διαθετει ενα ακομη πιο αποτελεσματικο συστημα αντιρυπανσης. Ετσι, τοσο σε συνδυασμο με 6-ταχυτο μηχανικο κιβωτιο, οσο και με το νεο 8-ταχυτο αυτοματο κιβωτιο EAT8, εξασφαλιζει υψηλες επιδοσεις, χαμηλη καταναλωση και περιορισμενες εκπομπες ρυπων.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!