Αντί για χαρταετό, βολτάρουμε μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα

Καθαρα Δευτερα σημερα και επειδη εμεις εδω, στο TopSpeed.gr ειμαστε ενα βημα πιο μπροστα απο τους αλλους, ειπαμε να μην πεταξουμε χαρταετο σημερα. Ουτε drone. Ειπαμε να κανουμε μια πτηση με ενα Hoversurf. Το οποιο, για την ακριβεια, ειναι μια ιπταμενη μοτοσικλετα. Αντιο ιπταμενη DeLorean! Το ονειρο ειναι πια αληθινο!


Ναι, καποιοι τρελοι τυποι απο τη Ρωσια (που αλλου;) εκαναν αυτο που και εμεις σκεφτομασταν, αλλα δεν ειχαμε τα λεφτα, την τεχνογνωσια και την τολμη να δημιουργησουμε: Εφτιαξαν μια startup εταιρεια, την οποια ονομασαν Hoversurf και δημιουργησαν μια ιπταμενη μοτοσικλετα. 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=odVFa_3lmiM&w=320&h=266]


Το Scorpion-3, οπως ονομαζεται, ειναι στην ουσια ενα γιγαντιαιο τετρακοπτερο, σαν αυτα που αγοραζουμε απο τα μαγαζια (ενταξει, αρκετα μεγαλυτερο) και εχει και καθισμα. Και, σε αντιθεση με τα προηγουμενα πρωτοτυπα που ειχαν φτιαξει οι μηχανικοι, το Scorpion-3 δινει τον ελεγχο απευθειας στα χερια του οδηγου, η καλυτερα πιλοτου. 

Μπορει για καποιους να ειναι μια κρυφη ματια στο μελλον των μετακινησεων μας, ομως προς το παρον, δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα εργαλειο παραγωγης αδρεναλινης για τους λατρεις των extreme sports. 

Δεν ειναι ολα ροδινα βεβαια στο Scorpion-3. Η Hoverbike λεει οτι εχει βαλει \”κοφτες\” ταχυτητας και υψους για λογους ασφαλειας, ομως δεν θελεις να φανταστεις τι θα συνεβαινε αν επεφτες, οδηγωντας το, η, ακομα χειροτερο, αν επεφτες με τους εκτεθειμενους ελικες επανω σε καποιον. Το μελλον λοιπον, οπου καποιος/καποια περναει με κοκκινο η οδηγα μεθυσμενος/η και σου κοβει το κεφαλι \”κατα λαθος\”, μπορει να περιμενει. Για τους αλλους. Οχι για εμας.  

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!