Από 13.030 ευρώ το νέο Suzuki Ignis Hybrid

Ειναι το πιο οικονομικο υβριδικο μοντελο στην αγορα. Ειναι βολικο, ειναι μικρο, ειναι SUV. Τωρα, ειναι και ανανεωμενο. Ο λογος για το νεο Suzuki Ignis Hybrid, το οποιο ανανεωθηκε στα σημεια, επιστρεφοντας με πιο δυναμικη εμφανιση, νεο κινητηρα για ακομα καλυτερες επιδοσεις και την αναβαθμισμενη τεχνολογια Suzuki HYBRID σε καθε εκδοση. Διαθεσιμο σε προσθιοκινητη και τετρακινητη εκδοση, με τιμες που ξεκινουν απο τα 13.030 ευρω, το νεο Ignis Hybrid, παραμενει το μοναδικο υβριδικο SUV αυτοκινητο στην κατηγορια Α’.

Με το λανσαρισμα του το στο τελος του 2016, το Ignis εδειξε οτι ηρθε για να ξεχωρισει ετσι καταφερε να διακριθει στους 3 κορυφαιους φιναλιστ στα World Car awards στην κατηγορια World Urban Car 2017 και συνεχισε να κερδιζει τους οδηγους σε ολο το κοσμο. Το νεο IGNIS συνδυαζει iconic style με ενα συμπαγες αμαξωμα και εξαιρετικες επιδοσεις. Ο παραπανω συνδυασμος του δινει την θεση της πιο ελκυστικης και πρακτικης προτασης στην αγορα.

Αλλα, ας δουμε τα highlights στο νεο Ignis Hybrid

 


Σχεδιαστικα, το μοντελο διατηρει την μινιμαλιστικη αισθητικη του, με τη νεα μπροστινη μασκα 5 ακτινων και οι επανασχεδιασμενοι εμπρος και πισω προφυλακτηρες σε ασημενια αποχρωση, ενισχυουν περαιτερω το SUV χαρακτηρα του αυτοκινητου και τη μοναδικοτητα του. Το νεο Suzuki IGNIS διατηρει τα stylish χαρακτηριστικα του προκατοχου του, προσθετοντας μια νεα μπροστινη μασκα 5 ακτινων και τους επανασχεδιασμενους εμπρος και πισω προφυλακτηρες σε ασημενια αποχρωση, ενισχυοντας περαιτερω τον SUV χαρακτηρα του αυτοκινητου και τη μοναδικοτητα του.


Το IGNIS διατιθεται σε εντεκα μονοχρωμιες ενω την γκαμα συμπληρωνουν επτα εντυπωσιακες διχρωμιες καλυπτοντας καθε επιθυμια. 
Περαν των χρωματισμων που ηδη γνωριζουμε προσθετονται επιπλεον τρια νεα μεταλλικα χρωματα και οι αντιστοιχες διχρωμιες τους Caravan Ivory Pearl Metallic, Rush Yellow Metallic, Tough Khaki Pearl Metallic.


Το εσωτερικο του, παραμενει urban με φουτουριστικες λεπτομερειες. Οι δυνατοτητες εξατομικευσης με ζωηρους χρωματικους συνδυασμους ασημι (silver) η οι μπλε (dark blue) που επενδυουν το εσωτερικο του αυτοκινητου στην κατω κεντρικη κονσολα και στις λαβες των θυρων προσθετουν μια ιδιαιτερη αισθηση συμπληρωνοντας την κομψοτητα και την νεανικη εμφανιση που διαθετει.


Θελοντας να ολοκληρωσει την δυναμικη εμφανιση με τον αδιαπραγματευτο SUV χαρακτηρα που διαθετει το μοντελο εξωτερικα, το εσωτερικο του Νεου IGNIS Hybrid σχεδιαστηκε σε urban στυλ με φουτουριστικες λεπτομερειες και minimal οριζοντιες γραμμες που αναδεικνυουν την ευρυχωρια του μοντελου.


Αυτη η κομψη αστικη εικονα εχει ενισχυθει περαιτερω στο μοντελο με τις λεπτομερειες σε μπλε και ασημι στην κατω κεντρικη κονσολα και στις λαβες των θυρων που ταιριαζουν αρμονικα με τις γκρι η μπλε ταπετσαριες καθισματων. Ο πινακας οργανων, ο οποιος διαθετει μια ανανεωμενη απεικονιση των μετρητων, χρησιμοποιει την κλασικη αντιθεση λευκου και μαυρου χρωματος.

Επιπλεον το νεο Suzuki IGNIS Hybrid διατηρει την πρωτια του ως το αυτοκινητο που διαθετει τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων (267 λιτρα) στην κατηγορια του.

Ο κινητηρας

Ενας νεος κινητηρας K12D 1.2 DUALJET σε συνδυασμο με το υβριδικο συστημα Suzuki Hybrid με σημαντικα αυξημενη χωρητικοτητα μπαταριας ιοντων λιθιου 10Αh, προσφερει βελτιωμενη αποδοση καυσιμου ενω πλεον διατιθεται και με κιβωτιο συνεχως μεταβαλλομενων σχεσεων (CVT). Ο νεος κινητηρας αποδιδει 83 ιππους στις 6.000 σ.α.λ. και μεγιστη ροπη 107 Nm / 2.800 σ.α.λ.

O νεος βενζινοκινητηρας K12D 1,2 DUALJET διαθετει συστημα διπλου ψεκασμου, το οποιο εξασφαλιζει ισορροπια υψηλου επιπεδου μεταξυ της αμεσα ισχυρης αποκρισης, των εξαιρετικων επιδοσεων και της ασυγκριτης οικονομιας καυσιμου. Αυτη η ισορροπια ενισχυεται ακομη περισσοτερο με την υιοθετηση προηγμενων τεχνολογιων, οπως ο ηλεκτρικα ελεγχομενος μεταβλητος χρονισμος βαλβιδων, η μεταβλητου χρονισμου αντλια λαδιου και τα μπεκ για την ψυξη των εμβολων του κινητηρα. 

Το Suzuki IGNIS Hybrid συνδυαζει την τετρακινηση της Suzuki με την υβριδικη τεχνολογια. Το συστημα τετρακινησης All Grip Auto που διαθετει το νεο IGNIS βελτιστοποιει την προσφυση του αυτοκινητου σε καθε τυπο οδοστρωματος. Με την χρηση ενος συνεκτικου συμπλεκτη, το συστημα κατανεμει αυτοματα τη ροπη στους πισω τροχους οταν ανιχνευσει απωλεια προσφυσης στους μπροστινους. 

Εξοπλισμενο με το υβριδικο συστημα Suzuki Hybrid 12V, το νεο IGNIS προσφερει μεγαλυτερη οικονομια καυσιμου. Η οικονομια καυσιμου ενισχυεται περαιτερω οταν συνδυαστει με το συστημα Suzuki Hybrid που τροφοδοτειται απο μπαταρια ιοντων λιθιου εξαιρετικης ενεργειακης αποδοσης με χωρητικοτητα που εχει επεκταθει απο 3Ah σε 10Ah. To υβριδικο συστημα Suzuki Hybrid μετατρεπει την κινητικη ενεργεια που παραγεται κατα την επιβραδυνση σε ηλεκτρικη ενεργεια που φορτιζει την μπαταρια ιοντων λιθιου και χρησιμοποιειται για την υποβοηθηση του κινητηρα κατα την επιταχυνση ωστε να επιτευχθει η μεγιστη οικονομια καυσιμου.  Προκειται για το βελτιστο υβριδικο συστημα για μικρα αυτοκινητα, σχεδιασμενο να προσφερει οχι μονο οικονομια στην καταναλωση των καυσιμων, αλλα επιπλεον εξοικονομηση χωρου και βελτιστη κατανομη βαρους.

Η επιλογη του αυτοματου κιβωτιου CVT προσφερει ισχυρη αποδοση επιταχυνσης σε χαμηλες ταχυτητες και εξαιρετικα χαμηλη καταναλωση και σε υψηλες ταχυτητες.

Συστημα τετρακινησης ALL GRIP AUTO 

Το Suzuki IGNIS Hybrid ειναι το μονο αυτοκινητο που συνδυαζει την υβριδικη τεχνολογια με την τετρακινηση και μπορει να οδηγησει τον οδηγο σε οποια διαδρομη φανταστει, εξασφαλιζοντας του οδηγικη απολαυση και οικονομια καυσιμου. Με τη χρηση ενος συνεκτικου συμπλεκτη, μεταφερεται ροπη αυτοματα στους πισω τροχους, οταν ανιχνευεται απωλεια προσφυσης στους εμπρος, προκειμενου να εξασφαλιστει η απροσκοπτη κινηση του οχηματος σε καθε ειδους επιφανεια.


Το συστημα τετρακινησης ALLGRIP AUTO διαθετει επισης την λειτουργια Grip Control που εξασφαλιζει την ομαλη εκκινηση σε ολισθηρα οδοστρωματα με χιονι η λασπη. Τα φρενα ενεργοποιουνται αμεσα στους τροχους που ολισθαινουν, ενω η ροπη του κινητηρα μεταδιδεται στους τροχους που διαθετουν προσφυση, διευκολυνοντας τον απεγκλωβισμο του οχηματος και τον περιορισμο της απωλειας ροπης του κινητηρα.

Ασφαλεια

Το νεο IGNIS συνεχιζει να πρωτοπορει και στο τομεα της ασφαλειας τοσο των επιβατων, οσο και των πεζων, αποτελωντας μια απο τις πιο ασφαλεις προτασεις στην κατηγορια του: 

Dual Camera Brake Support (DCBS), για πιο ασφαλη οδηγηση με συστημα Προειδοποιησης Αλλαγης Λωριδας και συστημα Προειδοποιησης Εκτροπης Αυτοκινητου
6 αεροσακοι
Συστημα Hill Hold
Συστημα ελεγχου καταβασης Hill Descent Control
Συστημα Cruise Control
Συστημα Grip Control (εκδοσεις με ALLGRIP AUTO)

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!