Από 16.500€ το νέο Fiat 500L

Ακομα πιο 500, πιο ανετο, πιο high-tech: αυτο ειναι το νεο Fiat 500L.
Το 40% των μερων ειναι νεα.
Ενας μοναδικος συνδυασμος ευρυχωριας και πρακτικοτητας.
Τρεις διαφορετικες εκδοσεις που καλυπτουν ολες τις αναγκες: Urban, Cross και Wagon.


Ηρθε η στιγμη της ανανεωσης του Fiat 500L, μετα την πετυχημενη παρουσια του τα τελευταια πεντε χρονια. Αξιοποιωντας τα χαρακτηριστικα που εχουν εδραιωσει την ευρωπαϊκη του κυριαρχια και την ηγετικη θεση του στην κατηγορια, το πιο ευρυχωρο 500 παρεχει πλεον περισσοτερη τεχνολογια και συνδεσιμοτητα, διαθετοντας παραλληλα πιο εντονη προσωπικοτητα. Τα χαρακτηριστικα αυτα αναδεικνυονται και στις τρεις εκδοσεις του αυτοκινητου: Urban, Cross και Wagon.

Ακομα πιο 500

Το νεο 500L εχει σχεδιαστει για να ενισχυσει την οικογενειακη αισθηση του μοντελου, δινοντας εμφαση στο ιδιαιτερο στυλ του. Η εξωτερικη του εμφανιση αναδεικνυει ολα εκεινα τα στοιχεια που εχουν συνοδευσει το εμβληματικο ιστορικο μοντελο απο την αρχη της πορειας του. Με την ανανεωση του ομως, το νεο 500L επιβεβαιωνει την ταυτοτητα του με πιο ολοκληρωμενο τροπο.

Οι πλεον σημαντικοτερες σχεδιαστικες επεμβασεις στο εμπρος μερος αφορουν στους ανω εμπρος προβολεις με χρωμιωμενες ενθεσεις που παραμενουν στρογγυλοι και στα φωτα ημερας τυπου LED, που σχηματιζουν τα δυο \”μηδενικα\” του 500. Επιπλεον, ο εμπροσθιος προφυλακτηρας και η μοντερνα χρωμιωμενη γριλια χαμηλα κατω απο τη μασκα, δινουν στο αυτοκινητο μια αισθηση κομψοτητας. Ταυτοχρονα, μια οριζοντια χρωμιωμενη μπαρα στη μασκα του ψυγειου τονιζει την ισχυρη προσωπικοτητα του μοντελου. Ετσι, το μπροστινο μερος του 500L γινεται ακομα πιο θελκτικο. Με αυτες τις στιλιστικες λεπτομερειες, το νεο 500L μπορει να ξεχωρισει ακομα και στο σκοταδι.

Το κυριο χαρακτηριστικο του πισω μερους ειναι τα χρωμιωμενα ενθετα που τονιζουν την οικογενειακη αισθηση του μοντελου. Τα φωτα ομιχλης και πορειας ειναι τοποθετημενα χαμηλοτερα στον προφυλακτηρα, καθιστωντας τη συγκεκριμενη αλλαγη περισσοτερο λειτουργικη παρα στυλιστικη, με στοχο τον αποδοτικοτερο φωτισμο.

Το νεο 500L ειναι διαθεσιμο σε δεκα παστελ η μεταλλικα χρωματα και τρεις διαφορετικους τυπους οροφης: στο χρωμα του αμαξωματος, σε γυαλιστερο μαυρο η λευκο η μαυρο ματ. Συνολικα διατιθενται περισσοτεροι απο 37 χρωματικοι συνδυασμοι με νεα χρωματα οπως το Μπλε Bellagio, το Πορτοκαλι Sicilian και Μπρονζε Donatello.


Ενας μοναδικος συνδυασμος ευρυχωριας και πρακτικοτητας

Καινουργιοι ειναι και οι εσωτερικοι χωροι του 500L, ξεκινωντας απο τον σχεδιασμο του ταμπλο. Η συνολικη αισθηση που αποπνεει ειναι περισσοτερο high-tech και περισσοτερο 500, οπως καταδεικνυει και η φωτεινη επιγραφη \”500\” πανω στο ταμπλο. Συνολικα, η καμπινα ειναι ανετη και φωτεινη, με μια ευελικτη διαταξη χωρων και προσοχη στην παραμικρη λεπτομερεια. Διαχυτες παντου ειναι και οι \”πινελιες\” 500. Ξεχωριζει επισης ο ανανεωμενος πινακας οργανων, οπου συναντα κανεις και μια εγχρωμη ψηφιακη οθονη 3.5 ιντσων. Νεο σε σχεδιαση ειναι και το τιμονι με χρωμιωμενα ενθετα διακοσμησης. Ο αρμονικος συνδυασμος του ταμπλο με το τιμονι παρεχει καλυτερη ορατοτητα του πινακα οργανων, στην οποια συμβαλλει και ο λευκος φωτισμος.

Το νεο 500L διαθετει μεγαλες γυαλινες επιφανειες που εξασφαλιζουν κορυφαια ορατοτητα και διευκολυνουν τον οδηγο στο παρκαρισμα. Ετσι αισθανεται οτι εχει τον απολυτο ελεγχο της καταστασης γυρω του. Η καμπινα ειναι εξαιρετικα φωτεινη και χαρη στη μεγαλη πανοραμικη ηλιοροφη 1.5 τ.μ.. Διαθεσιμη σε δυο εκδοσεις, σταθερη η με ηλεκτρικο ανοιγμα, η πανοραμικη οροφη του Fiat 500L δημιουργει ευχαριστο φωτισμο που χαριζει μια αισθηση ελευθεριας και ζεστασιας στους επιβατες.

Ενω το πανω μερος του ταμπλο αναδεικνυει τη νεα προσωπικοτητα του 500L, το κατω μερος εξασφαλιζει τη μεγιστη λειτουργικοτητα με νεους και μεγαλυτερους αποθηκευτικους χωρους. Επισης υπαρχουν νεες προσθηκες που ενισχυουν την ανεση, οπως το κεντρικο υποβραχιονιο, που σχεδιαστηκε εξ\’ ολοκληρου απο την αρχη. Ανασχεδιασμενος ειναι και ο επιλογεας, ο οποιος τοποθετειται πιο ψηλα για καλυτερη εργονομια και μεγαλυτερη ευκολια οδηγησης, ενω παραλληλα ειναι διακοσμημενος με το λογοτυπο \”500\”.

Να σημειωθει οτι η καθε εκδοση εξοπλισμου εχει τη δικη της προσωπικοτητα. Η εκδοση εξοπλισμου Pop Star εκφραζει τη νεανικη, λειτουργικη και πρακτικη πλευρα του μοντελου, με ενα απολυτα ταιριαστο ταμπλο στο χρωμα του αμαξωματος, μαυρα υφασματινα καθισματα και λευκα vinyl ενθετα με το λογοτυπο \”500\”.

Η εκδοση εξοπλισμου Lounge εκφραζει κομψοτητα και πολυτελεια. Εδω υπαρχει το αποκλειστικο ταμπλο με στανταρ οθονη αφης 7 ιντσων του συστηματος UconnectTM HD Live και χρωμιωμενα διακοσμητικα ενθετα, ενω δινεται η δυνατοτητα στον πελατη να επιλεξει αναμεσα σε ψυχρα η ζεστα χρωματα ταπετσαριας. Το ταμπλο ειναι φινιρισμενο με τεχνικο υφασμα στο χρωμα των καθισματων, προσδιδοντας αλλη μια πολυτελεια.

Η εκδοση Cross εκφραζει στο επακρο τη σπορ ψυχη και το πνευμα της περιπετειας του μοντελου διαθετοντας μια οθονη 7 ιντσων, μαυρα υφασματινα καθισματα και ενθετα vinyl τιτανιου με λογοτυπο \”500\”. Γκρι η μαυρα δερματινα καθισματα ειναι επισης διαθεσιμα στις εκδοσεις εξοπλισμου City και Wagon Lounge, καθως και στην εκδοση Cross.

Η καμπινα του 500L ειναι κορυφαια στην κατηγορια του, χαρη στο γενναιοδωρο μηκος του χωρου επιβατων. Ο χωρος αποσκευων με το πισω καθισμα σε εμπροσθια θεση αγγιζει τα 455 λιτρα για τις εκδοσεις City και Cross και τα 638 λιτρα για την εκδοση Wagon (416 λιτρα στην 7θεσια εκδοση). Η χωρητικοτητα αυξανεται στα 1480 λιτρα για τις εκδοσεις City και Cross και 1784 λιτρα για την εκδοση Wagon με αναδιπλωμενα τα καθισματα.


Ασφαλεια και ανεση
Ολοκληρη η γκαμα του 500L προσφερει πλουσιο εξοπλισμο υψηλης τεχνολογιας με σκοπο να βελτιωσει την οδηγικη εμπειρια, την ανεση και την ασφαλεια. Πρωτο και κυριοτερο, το πολυ χρησιμο Autonomous City Brake, το οποιο φρεναρει αυτοματα το 500L σε περιπτωση επικειμενης πιθανης συγκρουσης σε ταχυτητες κατω των 30 χλμ/ωρα. Αλλα κυρια στοιχεια του εξοπλισμου ειναι ο καθρεφτης εποπτειας του παιδιου (για τους επιβατες στην πισω σειρα), οι νεας σχεδιασης προβολεις ημερας τυπου LED και τα φωτα σταθμευσης που εξασφαλιζουν εξαιρετικη ορατοτητα.

Εξαιρετικη ζεστασια προσφερει και ο εσωτερικος φωτισμος, τον οποιον φροντιζει το φως της καμπινας στη βαση της κεντρικης κονσολας, στο κεντρικο τουνελ και στις πορτες. Εξελιγμενη ειναι και η καμερα οπισθοπορειας, με βελτιωμενη αναλυση σε συνθηκες χαμηλης ορατοτητας.

Ακομα πιο σημαντικα νεα ερχονται απο τον τομεα της συνδεσιμοτητας, καθως στο νεο 500L κανουν πρεμιερα τα νεα εξελιγμενα συστηματα ενσωματωσης smartphone. Οι οδηγοι εχουν προσβαση πλεον στις εφαρμογες του smartphone κινητου τους απευθειας μεσα απο την οθονη αφης και υψηλης ευκρινειας 7 ιντσων του συστηματος UconnectTM HD Live που ειναι ενσωματωμενη στο ταμπλο.


Τρεις καινουργιες εκδοσεις: Cross, Urban και Wagon

Ο περιπετειωδης χαρακτηρας του 500L αναδεικνυεται στην εκδοση Cross, που εχει μηκος 4,28 μετρα, μεταξονιο 2,61 μετρα, πλατος 1,80 μετρα και υψος 1,68 μετρα. Προκειται για ενα μοναδικης εμφανισης crossover με νεους προφυλακτηρες και προστατευτικη ποδια, δυο νεες ζαντες 17 ιντσων με διχρωμο διαμαντε φινιρισμα και μια τολμηρη γριλια που προσδιδει στο αυτοκινητο μια πιο σπορ και macho εικονα. Η αποσταση απο το εδαφος εχει αυξηθει κατα 25 mm και το νεο Mode Selector ανηκει στον βασικο εξοπλισμο. Περιστρεφοντας τον διακοπτη που βρισκεται στην κεντρικη κονσολα, ο οδηγος μπορει να επιλεξει αναμεσα σε τρεις ρυθμισεις: Normal, Traction+ και Gravity Control, αναλογα με τον τροπο οδηγησης και τις συνθηκες του δρομου. \”Normal\” ειναι η ρυθμιση by default που προοριζεται για ενα ανετο και ασφαλες ταξιδι σε κανονικες συνθηκες. Η ρυθμιση \”Traction+\” μπορει να ενεργοποιηθει σε ταχυτητες κατω των 30 χλμ/ωρα, και συμβαλλει στην εκκινηση σε επιφανειες με χιονι, παγο η λασπη, ενω παραλληλα κατανεμει καλυτερα τη ροπη στον εμπρος αξονα, σταματωντας τον τροχο με τη λιγοτερη προσφυση και μεταφεροντας τη ροπη στον τροχο με την υψηλοτερη προσφυση. Στο \”Gravity Control\” η ταχυτητα διατηρειται σταθερη στις αποτομες κατηφορες, και μπορει να ενεργοποιηθει οταν ειναι σε λειτουργια η ρυθμιση Traction+. Η επιλεγμενη ρυθμιση εμφανιζεται στην οθονη TFT.


Η αστικη ψυχη του 500L βρισκει απολυτη εκφραση στην εκδοση Urban που διατιθεται με το επιπεδο εξοπλισμου Popstar και Lounge trim. Αποτελει την επιτομη του αυτοκινητου πολης που διαθετει ιδιαιτερο στυλ, πλουσιους χωρους για αποτελεσματικη χρηση και πολυ καλη συμπεριφορα στην κινηση της πολης. Ενα αυτοκινητο που καλυπτει τις πραγματικες αναγκες στην καθημερινη μετακινηση. Οι διαστασεις του 500L Urban ειναι οι εξης: 4,24 μηκος, μεταξονιο 2,61 μετρα, πλατος 1,78 μετρα και υψος 1,66 μετρα.

Η εκδοση Wagon, που διατιθεται και σε 7-θεσια διαμορφωση αποτελει την ιδανικη λυση για τον συνδυασμο της ευρυχωριας και της ευελιξιας με το ιδιαιτερο στυλ του 500. Προσφερεται με τις εξοπλιστικες εκδοσεις Popstar και Lounge, ενω αποτελει το πιο κομπακτ επταθεσιο της αγορας με μηκος 4,38 μετρα.

Για τις διαφορες εκδοσεις του μοντελου εχουν επιλεγει για την Ελληνικη αγορα οι πιο καταλληλοι κινητηρες για να καλυφθουν οι αναγκες των καταναλωτων. Η γκαμα των κινητηρων βενζινης περιλαμβανει τον 1,4 λιτρων με 95 ιππους και τον 0,9 λιτρων TwinAir με 80 ιππους (και την εκδοση με CNG). Στα μηχανικα συνολα του 500L ανηκουν και δυο κινητηρες πετρελαιου: ο 1,3 λιτρων 16V MultiJet 95 ιππων και ο 1,6 16V MultiJet που αποδιδει 120 ιππους. Ολοι οι κινητηρες ειναι προδιαγραφων Euro 6 και συνδυαζουν πολυ καλες επιδοσεις με οικονομια καυσιμου.

Σχετικα με την Ελληνικη αγορα, το νεο 500L αναμενεται να κοσμησει τις εκθεσεις της Fiat στο τελος του Ιουλιου. Οι δε τιμες προκειται να ανακοινωθουν επισημα εντος του Ιουνιου ξεκινωντας απο 16.500€ (αφορα την εκδοση 1.4 95hp Pop Star και δεν περιλαμβανεται προωθητικη ενεργεια), κρατωντας το μοντελο σε πολυ ανταγωνιστικα επιπεδα.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!