Από 32.990 ευρώ το Nissan LEAF στην Ελλάδα

Mε αυτονομια ως και 415 χλμ σε συνθηκες πολης, μηδενικη καταναλωση βενζινης, μηδενικα τελη κυκλοφοριας, τεχνολογια αιχμης και επιδοσεις που \”φερνουν\” πιο κοντα σε σπορ αυτοκινητο (ισχυς 110 kW και ροπη 320 Nm, με σπριντ απο σταση στα 100 km / h στα 7,9 δευτερολεπτα), φαινεται πως αξιζε η αναμονη. Το μελλον της αυτοκινησης, με τα σηματα της Nissan, ηρθε στην Ελλαδα και ετοιμαζεται να… κλεψει καρδιες. Ο λογος για το νεο Nissan LEAF, το πρωτο σε πωλησεις στον κοσμο, κορυφαιας τεχνολογιας, αμιγως ηλεκτροκινητο μηδενικων εκπομπων ρυπων αυτοκινητο, το οποιο διατιθεται πλεον και στη χωρα μας, απο τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαρακης Α.Ε.  


Το νεο Nissan LEAF ειναι η επομενη γενια του αμιγως  ηλεκτροκινητου αυτοκινητου μηδενικων εκπομπων ρυπων, με τις καλυτερες πωλησεις στον κοσμο. Περισσοτεροι απο 300.000 συνανθρωποι μας εχουν επιλεξει το πρωτης γενιας  LEAF, απο το 2010 οποτε και κυκλοφορησε. Τωρα το ολοκαινουργιο μοντελο προσφερει ακομη μεγαλυτερη εμβελεια, βελτιωμενο δυναμικο σχεδιασμο, κορυφαιες τεχνολογιες υποστηριξης του οδηγου και βελτιωμενη συνδεσιμοτητα. 


Τι ειναι ομως το LEAF; Ας αφησουμε τη Nissan να μας το περιγραψει: Αφου ψηφιστηκε ως “Πρασινο” Αυτοκινητο της Χρονιας και ελαβε την υψηλοτερη δυνατη βαθμολογια με πεντε αστερια στην  ασφαλεια, απο το Προγραμμα Αξιολογησης Νεων Αυτοκινητων στην Ιαπωνια, τωρα ερχεται να  προστεθει στο “χαρτοφυλακιο” του νεου Nissan LEAF και η κορυφαια βαθμολογια των 5 αστερων στις πλεον αυστηρες δοκιμες ασφαλειας του ανεξαρτητου ευρωπαϊκου οργανισμου ασφαλειας, Euro NCAP. 


Ενας νεος τροπος σκεψης

Το Nissan LEAF ειναι η ενσαρκωση του Nissan Intelligent Mobility. Ειναι μια εντελως νεα εμπειρια οδηγησης, σχεδιασμενη να μετακινει τους ανθρωπους με μεγαλυτερη ευχαριστηση, εμπιστοσυνη και συνδεση με τον κοσμο γυρω τους.


Αυτη η νεα προταση αγορας,  περιλαμβανει τρεις κυριους πυλωνες : α) το  Intelligent Power, που συγκροτειται απο το νεο, προηγμενο e-powertrain 40kW του LEAF, με βελτιωμενη ενεργειακη αποδοση, αυξημενη ροπη αλλα και  ισχυ εξοδου για πιο συναρπαστικη οδηγηση,  β) το Intelligent Driving,  μια τεχνολογια που εχει σχεδιαστει για να βελτιωνει την αυτοπεποιθηση του οδηγου, ενισχυοντας  την ασφαλεια και μειωνοντας το στρες και γ) το Nissan Intelligent Integration , τη συνδεση του αυτοκινητου με την ευρυτερη κοινωνια  και τα ενεργειακα δικτυα,  μεσω της μοναδικης τεχνολογιας αμφιδρομης χρεωσης.


Πολυ περισσοτερο απο ενα 100% ηλεκτρικο οχημα, το νεο Nissan LEAF ειναι μια κινητη μοναδα ισχυος που επιτρεπει στους κατοχους του να διαχειριζονται τη χρηση ενεργειας, ειτε μεσω λυσεων στο σπιτι, ειτε στο γραφειο.

Κομψη σχεδιαση 


Με  συνολικο μηκος 4,49m, πλατος 1,79m, υψος 1,54m και μεταξονιο 2,70m, το νεο Nissan LEAF διαθετει ενα κομψο προφιλ, με “κοφτερη”, δυναμικη εμφανιση, οπως και  εξαιρετικη αεροδυναμικη με συντελεστη οπισθελκουσας  (Cd) 0,28. Οποιοσδηποτε ειναι εξοικειωμενος με το σχεδιασμο της Nissan, θα αναγνωρισει αμεσως τους προβολεις σχηματος μπουμερανγκ, το  “μετωπο” εμπρος με τον χαρακτηριστικο σχεδιασμο V-motion, ενω τα μπλε στοιχεια, οπως η μπροστινη μασκα και το “καλουπωμα” του πισω προφυλακτηρα, αναδεικνυουν τον 100% ηλεκτρικο, μηδενικων εκπομπων ρυπων,  χαρακτηρα του αυτοκινητου.

Το νεο Nissan LEAF, διατιθεται στους εξης  10 εξωτερικους χρωματισμους: Arctic Solid White, Solid Red, Bronze Metallic, Gun Metallic, Spring Cloud, Silver Blade, Magnetic Red, Pearl Whit, Metallic Black και σε διχρωμο με Pearl White στο αμαξωμα  & Metallic Black στην οροφη.

Οδηγοκεντρικο εσωτερικο 

Το νεο Nissan LEAF εχει ενα εντελως ανασχεδιασμενο εσωτερικο, το οποιο εστιαζει στον οδηγο και συνδυαζει την εξυπνη χρηση του  χωρου με την βελτιστη λειτουργικοτητα. Ο σχεδιασμος  τυπου “πτερυγιων” χαρακτηριζεται απο την “ζωντανη” μπλε ραφη στα καθισματα, το ταμπλο και το τιμονι, δημιουργωντας μια χαλαρη ατμοσφαιρα, καθως  και μια αισθηση υψηλης ποιοτητας. Ο χωρος αποσκευων χωρητικοτητας  435 λιτρων και το αναδιπλουμενο πισω καθισμα 60/40,  προσφερουν  εντυπωσιακες επιλογες αποθηκευσης και μεγιστη χρηστικοτητα,  καθιστωντας το νεο Nissan LEAF το τελειο οικογενειακο αυτοκινητο. Η μεγιστη χωρητικοτητα αποσκευων με πτυσσομενα τα καθισματα φτανει τα 1.176 λιτρα.

Μεγαλυτερη εμβελεια, περισσοτερος ενθουσιασμος

Το νεο e-powertrain στο νεο Nissan LEAF προσφερει ισχυ 110 kW και ροπη 320 Nm, βελτιωνοντας την επιταχυνση απο 0 εως 100 km / h στα 7,9 δευτερολεπτα, γεγονος που το φερνει στην κορυφη της κατηγοριας C ως προς την συγκεκριμενη επιδοση του. Το νεο Nissan LEAF εχει μια εμβελεια 378 km NEDC. Επιπλεον, το νεο Nissan LEAF ειναι το πρωτο EV που υποβληθηκε σε δοκιμες WLTP*, επιτρεποντας στους κατοχους του να οδηγουν εως και 415 χλμ. σε συνθηκες πολης,  με μια μονο φορτιση. Αυτη  η διαδικασια μετρησεων, αντικατοπτριζει τις πραγματικες καταστασεις στην οδηγηση,  με μεγαλυτερη ακριβεια. Αυτο σημαινει οτι οι οδηγοι μπορουν να απολαμβανουν μεγαλυτερες διαδρομες, διασυνδεδεμενες με  το εκτεταμενο ευρωπαϊκο δικτυο ταχειας φορτισης  CHAdeMO. 


Ο χρονος φορτισης απο την στιγμη  ειδοποιησης μεχρι το  80% (γρηγορη φορτιση – 50kw) διαρκει 40 με 60 λεπτα, ενω ειναι 7,5 ωρες απο την στιγμη ειδοποιησης εως το 100% με το Wallbox των 7Kw.

Προηγμενα χαρακτηριστικα ασφαλειας

Το νεο Nissan LEAF προσφερει στους οδηγους πληρη εμπιστοσυνη οσον αφορα την ασφαλεια. Τα στανταρ χαρακτηριστικα απο την αρχικη εκδοση του μοντελου, περιλαμβανουν εξι αεροσακους (μπροστινους, πλευρικους και κουρτινας), υποδοχη ISOFIX, συστημα αντι-μπλοκαρισματος φρενων (ABS), ηλεκτρονικη κατανομη δυναμης πεδησης (EBD), υποβοηθηση πεδησης (BA) και συστημα Hill Start Assist (HSA). Η αναγνωριση κυκλοφοριακων σηματων και η προειδοποιηση Blind Spot ειναι επισης στανταρ, οπως και η εξυπνη πεδηση εκτακτης αναγκης με αναγνωριση πεζων και ποδηλατων.


Οι προηγμενες  τεχνολογιες ασφαλειας οπως η Προειδοποιηση Αναχωρησης Λωριδας, η Εξυπνη Παρεμβαση Εσφαλμενης Αλλαγης Λωριδας και η Προειδοποιηση Πισω Διασταυρουμενης Κυκλοφοριας, αποτελουν  επισης μερος του στανταρ εξοπλισμου του Nissan LEAF.

Προηγμενες τεχνολογιες υποστηριξης οδηγου

Το νεο Nissan LEAF ειναι εξοπλισμενο με την πρωτοποριακη τεχνολογια Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομενης της βοηθειας του οδηγου ProPILOT για ασφαλεστερη και πιο ανετη οδηγηση, οπως  και με το ProPILOT Park, για πληρως αυτονομο τροπο σταθμευσης με το πατημα ενος κουμπιου.

Το ProPILOT εχει σχεδιαστει για χρηση σε μια λωριδα σε εναν αυτοκινητοδρομο και εχει βελτιστοποιηθει για λειτουργια σε βαρια κυκλοφοριακη συμφορηση,  η σε σεναρια οδηγησης  σε αυτοκινητοδρομους ταχειας κυκλοφοριας.

Ο οδηγος μπορει να ενεργοποιησει το ProPILOT τοσο ευκολα οσο ενα συμβατικο συστημα ελεγχου ταχυτητας ταξιδιου (cruise control), ρυθμιζοντας την επιθυμητη ταχυτητα και αποσταση. Υποστηριζομενο απο  Ρανταρ και Καμερα, το  ProPilot θα προσαρμοσει την ταχυτητα με βαση την προπορευομενη  κυκλοφορια και θα κρατησει το αυτοκινητο στο κεντρο της λωριδας. Διαχειριζεται ακομα καταστασεις κυκλοφοριακης συμφορησης, καθιστωντας την καθημερινη μετακινηση πιο χαλαρωτικη και μειωνοντας την κοπωση του οδηγου.

Σε κυκλοφοριακη συμφορηση, εφαρμοζοντας την ιδια λογικη, το  ProPILOT θα διαχειριζεται αυτοματα την αποσταση απο το προπορευομενο οχημα και θα εφαρμοζει τα φρενα για να φερει το οχημα σε πληρη σταση, εαν αυτο ειναι απαραιτητο. Μετα την ακινητοποιηση, το οχημα θα παραμεινει στη θεση του, ακομη και αν το ποδι του οδηγου  δεν παταει στο πενταλ του φρενου. Μολις ξεκινησει η κυκλοφορια, το αυτοκινητο θα ξαναρχισει αυτοματα  την οδηγηση. Αν η κυκλοφορια σταματησει για περισσοτερο απο 3 δευτερολεπτα, το ProPILOT θα ξεκινησει με απλο πατημα του πενταλ γκαζιου η με το αγγιγμα του  τιμονιου.
Το ProPILOT Park ειναι μια λειτουργια αυτοματης σταθμευσης χωρις χερια και ποδια. Το ProPILOT Park λειτουργει τοσο σε παραλληλο οσο και σε καθετο  χωρο σταθμευσης (προς τα εμπρος η προς τα πισω) και θα σταθμευει ευκολα το νεο Nissan LEAF οταν ο οδηγος επιλεγει ενα απο τα σημεια που προτεινει το συστημα. Πατωντας το κουμπι ProPILOT Park, το νεο Nissan LEAF θα διαχειριστει πληρως τις διαδικασιες σταθμευσης και θα εφαρμοσει αυτοματα το χειροφρενο, οταν ολοκληρωθει ο ελιγμος.


Το e-Pedal

Η νεα επαναστατικη τεχνολογια e-Pedal του Nissan LEAF αλλαζει  τον τροπο με τον οποιο οι ανθρωποι οδηγουν επιτρεποντας την επιταχυνση, την επιβραδυνση και την πληρη σταση με την απλη αυξηση η μειωση της πιεσης που ασκειται στο γκαζι. Απελευθερωνοντας το γκαζι, το αυτοκινητο θα επιβραδυνει και θα φτασει σε πληρη σταση, ακομη και αν βρισκεται σε ανηφορικο σημειο,  χωρις να χρειαστει να πιεσετε το πενταλ του φρενου. Με ρυθμο επιβραδυνσης εως και 0.2G, το e-Pedal εξαλειφει την αναγκη οι οδηγοι να μετακινουν συνεχως το ποδι τους απο το γκαζι στο πενταλ του φρενου για να επιβραδυνουν η να σταματησουν. Αυτο βοηθαει στην μειωση της κουρασης και της πιεσης στην καθημερινη οδηγηση στην πολη, επιτρεποντας στον οδηγο να χρησιμοποιει το πενταλ του φρενου εως 90% λιγοτερο απο τα συμβατικα αυτοκινητα.

Κορυφαιο Infotainment 

Η νεα βελτιωμενη οθονη 7 ιντσων, πληρους χρωματος (TFT) του Nissan LEAF, απεικονιζει βασικα χαρακτηριστικα λειτουργιων,  συμπεριλαμβανομενου του ηχοσυστηματος και της πλοηγησης.

Η τελευταια εκδοση του Συστηματος Πλοηγησης Nissan Connect EV περιλαμβανει συνδεσιμοτητα  Bluetooth και ραδιοφωνο DAB. Εκτος απο τις τυπικες λειτουργιες πλοηγησης, περιλαμβανει επισης πληροφοριες σε πραγματικο χρονο για τα πλησιεστερα σημεια φορτισης. Τα Apple CarPlay και Android Auto ειναι επισης διαθεσιμα για βελτιωμενη συνδεσιμοτητα (αναλογα με την αγορα).

Ενα απο τα πιο δημοφιλη χαρακτηριστικα του LEAF, εγκειται στη δυνατοτητα να ρυθμισετε τον κλιματισμο του αυτοκινητου και να τον ενεργοποιησετε σε μια συγκεκριμενη ωρα, θερμαινοντας  η δροσιζοντας το αυτοκινητο, πριν ξεκινησετε για ενα ταξιδι. Αυτο επιτρεπει στους κατοχους του LEAF να εξοικονομουν μπαταρια, φορτιζοντας η ψυχοντας το αυτοκινητο ενοσω φορτιζεται απο το δικτυο παροχης ισχυος.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!