Από 79.360 ευρώ η τιμή της Mercedes-Benz EQC στην Ελλάδα

Η «πρωτοτοκη» νεα Mercedes-Benz EQC (συνδ. ηλ. καταναλωση: 20.8 – 19.7 kWh/100 km. / συνδ. εκπομπη CO2: 0 g/km) , ειναι ετοιμη να δεχτει παραγγελιες και στη χωρα μας καθως η παραγωγη της εχει ηδη ξεκινησει στο εργοστασιο της Βρεμης. Εκει, η EQC ενσωματωθηκε στην τρεχουσα γραμμη παραγωγης των C-Class, GLC και GLC Coupé οπου η παραγωγη γινεται ψηφιακα, ευελικτα και με απολυτο σεβασμο στο περιβαλλον. 

 H EQC ως προμετωπιδα της νεας μαρκας προϊοντων και τεχνολογιας EQ, αποτελει την επιβεβαιωση της ολιστικης προσεγγισης που ακολουθει η Mercedes-Benz σχετικα με την ηλεκτροκινηση. Με τον τροπο αυτο, παραμενει συνεπης στο στρατηγικο σχεδιασμο CASE: Connected (διασυνδεση), Autonomous (αυτονομη οδηγηση), Shared & Services (ευελικτη χρηση και υπηρεσιες) και Electric (ηλεκτροκινηση). Με το πρωτο μοντελο της μεγαλης οικογενειας που δημιουργειται κατω απο την ομπρελα της EQ, την αμιγως ηλεκτρικη EQC, η Mercedes-Benz συνδυαζει την 133 ετων γνωση αυτοκινητικης μηχανικης με τις μελλοντικες αναγκες μετακινησης. 

Η νεα Mercedes-Benz EQC αποτελει το σημαιοφορο της avant-garde «ηλεκτρικης» εμφανισης, αφου επιδεικνυει μια πρωτοποριακη, ξεχωριστη αισθητικη συμβολιζοντας συγχρονως την προοδευτικη πολυτελεια, αυτο που στη γλωσσα της μαρκας λεγεται “Progressive Luxury”. Με τις καθαρες και ακρως λιτες γραμμες της, γινεται αμεσα αναγνωρισιμη ως ηλεκτρικο αυτοκινητο της Mercedes. Πολλα στοιχεια διακοσμου, υλικα επενδυσης και χρωματα σχεδιαστηκαν αποκλειστικα για την EQC και υπογραμμιζουν τη μοναδικοτητα της, ενω με τη νεα EQC παρουσιαζεται μια εντελως νεα εκδοχη της σχεδιασης SUV: η γραμμη της οροφης κλινει ελαφρως προς τα κατω μεχρι το πισω τμημα, ωστε να χαριζει δυναμικη εμφανιση χωρις να στερει χωρο πανω απο το κεφαλι για τους πισω επιβατες. 



Σε συνδυασμο με τις εκτεταμενες υπηρεσιες και την αυτονομια 445 – 471 km (NEDC)1 που προσφερει, καθιστα την ηλεκτροκινηση ανετη και ιδανικη για καθημερινη χρηση και ικανοποιει υψηλες προσδοκιες: εκτος απο την κορυφαια ασφαλεια και ανεση, ενθουσιαζει με την οδηγικη απολαυση που προσφερει, χαρη στους δυο ηλεκτροκινητηρες στον μπροστινο και τον πισω αξονα. Η οδηγηση με ελαχιστο θορυβο απο τον κινητηρα και η ομαλη επιταχυνση δημιουργουν εντονα συναισθηματα σε καθε διαδρομη, ενω οι ολοκληρωμενες υπηρεσιες Mercedes me γυρω απο την ηλεκτρικη οδηγηση εγγυωνται πιο ξεγνοιαστες μετακινησεις.  


Ο πλουσιος βασικος εξοπλισμος της Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC  δινει μια προγευση του μελλοντος, αφου περιεχει χαρακτηριστικα και απο τους τεσσερις πυλωνες της στρατηγικης CASE (\”Connected\”, \”Autonomous\”, \”Shared & Services\” και \”Electric Drive\”). Ενδεικτικα, το πρωτοποριακο συστημα MBUX διαθετει υπηρεσιες που εξελιχθηκαν ειδικα για τη μαρκα EQ και αποτελει ενα απο τα highlights της νεας EQC. Περιλαμβανει εξ’ αποστασεως υπηρεσιες και πλοηγηση που προσφερονται στον στανταρ εξοπλισμο της EQC και διαθετουν μια γκαμα λειτουργιων ειδικα για την ηλεκτροκινηση. Για παραδειγμα, το συστημα πλοηγησης  με ευρεση της ιδανικης διαδρομης για οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυτονομια καθως και η αναγνωριση σταθμων φορτισης και ο προ-κλιματισμος της καμπινας του αυτοκινητου. Επιπλεον, διαθετει την υπηρεσια Mercedes me Charge, η οποια προσφερει ευκολη προσβαση στους σταθμους φορτισης πολλων παροχων, περα απο τα εθνικα συνορα. 


 Επιπλεον, υπαρχουν δεικτες οπως ο μετρητης ενεργειας στη δεξια πλευρα του ψηφιακου πινακα οργανων, ο οποιος αντικαθιστα το στροφομετρο και ειναι κατασκευασμενος ειδικα για τη Mercedes-Benz EQC, ωστε να απογειωσει την εμπειρια του χρηστη. Μια ακομα ξεχωριστη «πινελια» αποτελει  το εξυπνο συστημα υποβοηθησης του οδηγου με πεντε διαφορετικα προγραμματα οδηγησης και πεντε προσαρμοσιμα επιπεδα ανακτησης ενεργειας που μπορουν να προσαρμοστουν αναλογα με την ταχυτητα του οχηματος και τη διαδρομη που ακολουθει.


Με το πρωτοποριακο συστημα MBUX, τα συστηματα υποβοηθησης τελευταιας τεχνολογιας και τις υπηρεσιες που υπερβαινουν το πλαισιο του ιδιου του αυτοκινητου, αυτο το χαρισματικο premium SUV εντυπωσιαζει με το αθροισμα των χαρακτηριστικων του.  

Η τιμη για την Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC στην Ελλαδα ξεκινα απο τα €79.360 προσφεροντας ενα πληθος εξυπηρετικων υπηρεσιων και τον παρακατω βασικο εξοπλισμο:

Βασικος εξοπλισμος

Συστημα τετρακινησης 4MATIC
AC Φορτιστης 7.4kW 
DC Φορτιστης110kW
Καλωδια Φορτισης, 
 Καλωδιο φορτισης Type 2 /Mode 3 για Wallbox (4 μετρα)
 Καλωδιο φορτισης (mode2) για οικιακη πριζα (4 μετρα)
Ηχος προειδοποιησης πεζων
Προεγκατασταση για ρυθμιση και ελεγχο οχηματος
Ζαντες αλουμινιου 19΄΄ 5 ακτινων
MULTIBEAM Full-LED με συστημα high-beam assist
Πακετο παρκαρισματος
Πακετο Keyless Go Comfort
Keyless Start
Traffic Sign Assist
Active Lane Departure Warning
Collision Prevention Assist
Cruise Control
Dynamic Select (με λειτουργιες EV)
Blind Spot Monitoring
Πακετο καθρεπτων
Πακετο αποθηκευσης
EASY PACK SYSTEM – αυτοματη λειτουργια πορτας χωρου αποσκευων
Θερμοηχομονωτικα σκουρα φιμε κρυσταλλα
Πακετο ατμοσφαιρικου φωτισμου 
Πακετο εσωτερικου φωτισμου
Advanced Sound System
THERMATIC – συστημα κλιματισμου
Αναδιπλουμενα πισω καθισματα 40:20:40
Πακετο ανεσης καθισματων
Δερματινο πολυλειτουργικο τιμονι
Touchpad
Οθονη πολυμεσων 10,25’’
Digital πινακας οργανων 10,25’’
Προεγκατασταση NAVI με υπηρεσιες πλοηγησης 
Υπηρεσια Mercedes Me Charge δωρεαν για 3 χρονια

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!