Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων, αλλά…

Οι αριθμοι, δεν λενε παντα την αληθεια. Αυτο αποδεικνυεται απο την εικονα της αγορας αυτοκινητου, για την οποια οι αριθμοι δειχνουν αναπτυξη, με αυξηση πωλησεων, αλλα, με μια δευτερη αναγνωση, τα πραγματα αποδεικνυεται οτι ειναι εντελως διαφορετικα.

Και, τι λενε οι αριθμοι; Συμφωνα με τα πρωτογενη στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασια του ΣΕΑΑ, οι ταξινομησεις καινουργιων επιβατικων το μηνα Μαϊο 2016 υπηρξαν αυξημενες κατα +48,7%, ως προς το μηνα Μαϊο 2015.

Συνολικα, στο πενταμηνο Ιανουαριου-Μαϊου 2016 οι ταξινομησεις καινουργιων επιβατικων ειναι αυξημενες κατα +12,9% ως προς το αντιστοιχο διαστημα του 2015.
Ο ΣΕΑΑ, παντως, επισημαινει πως η σημαντικη αυξηση στις ταξινομησεις καινουργιων επιβατικων κατα το μηνα Μαϊο αιτιαζεται: α) στις αυξημενες πωλησεις αυτοκινητων προς ενοικιαση, β) στο αυξημενο αγοραστικο ενδιαφερον λογω της ληξης της αποσυρσης την 31/5/2016 (με ορισμενα αποθεματα να υπαρχουν ακομη) και γ) στην εσπευσμενη διαθεση αυτοκινητων, καθως προβλεφθηκαν σωστα οι καθυστερησεις στα τελωνεια απο την 1η Ιουνιου εξαιτιας του νεου, εν πολλοις ευνοϊκοτερου, φορολογικου καθεστωτος.

Σημειωνεται οτι ακομη και με την προοδο του περασμενου μηνος, η αγορα αυτοκινητου κατα το πρωτο πενταμηνο του 2016 βρισκεται -69,2% χαμηλοτερα ως προς το μεσο ορο προ κρισης (2000-2009).

Στα καινουργια φορτηγα παρατηρειται μειωση (-21,6%) απο τις αρχες του ετους, ως προς την ιδια περιοδο περυσι, ενω στα καινουργια δικυκλα (πλεον των 50 cc) οι ταξινομησεις απο τις αρχες του ετους παρουσιαζουν αυξηση κατα +1,9% ως προς το αντιστοιχο διαστημα το 2015.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!