Αυτή η Mercedes 230 SL Pagoda είναι ό,τι καλύτερο θα δεις σήμερα

Κατι εχουμε παθει τις τελευταιες ημερες με τα classics. Λιγο η φοβερη και τρομερη δημοπρασια του Sotheby\’s, λιγο οι τιμες τους που κανουν ραλλυ διεθνως, λιγο η νοσταλγια για τα παλια, καλα χρονια και \”εδεσε το γλυκο\”. Για σημερα λοιπον, αφου δεν μπορουσαμε να αντισταθουμε, επιλεξαμε μια \”Ελληνιδα\”. Για την ακριβεια, μια Γερμανιδα απο την Ελλαδα.
Αν σου αρεσουν τα κλασικα, πολυτελη αυτοκινητα, αυτο ειναι το αμαξι σου. Και, τωρα, που μας εχει… φαει το κρυο, περιμενουμε πως και πως να ανοιξει ο καιρος και να κανουμε μια ωραια, \”ανοιχτη\” βολτα.


 Βαλε ο,τι θελεις διπλα της. Αυτη η Merc, ειναι καταδικασμενη να ξεχωριζει

Μιλαμε για μια Mercedes-Benz SL 230 PAGODA. Αυτη η κυρια του 1965, δεν εχει απλα και μονο λιγα χιλιομετρα στο κοντερ της, αλλα ειναι συντηρημενη οπως της πρεπει. Δεν εχει ιχνος σκουριας πανω της, διαβεβαιωνει ο πωλητης της, εχει ξοδευτει μια περιουσια για τα γνησια ανταλλακτικα της, για να διατηρηθει στην κατασταση που ειναι τωρα. Γιατι να κανεις λιφτινγκ, αλλωστε, οταν μπορεις να συντηρεις την ομορφια σου;  

Οι διπλες αποληξεις του εξακυλινδρου inline και το χρωμιο που τοσο αγαπαμε

Στο σχεδον… επιβεβλημενο για μια κλασικη Merc ασημι, αψεγαδιαστο χρωμα, αυτη η Pagoda, εχει μπλε υφασματινη οροφη και, ομοιως μπλε hard top. Και επειδη μια κυρια ξερει να συνδυαζει αυτα που φορα, στο ιδιο, ακριβοθωρητο αλλα ομορφο χρωμα ειναι και το –δερματινο φυσικα- σαλονι της.
Με νεα μοκετα και επενδυσεις ξυλου, αν παρατηρησεις τις φωτογραφιες της, θα δεις οτι η κατασταση της μοιαζει με αυτη με την οποια αγοραστηκε πριν απο 52 περιπου χρονια. Σκεψου το: Ενα αυτοκινητο με ηλικια ανω του μισου αιωνα.
Παροτι δεν ειναι ωραιο να ειναι κανεις αγενης, δεν κρατηθηκαμε. Σκυψαμε και κοιταξαμε απο κατω της. Θελησαμε να δουμε αν εκει, στα αποκρυφα της σημεια, θα δειξει την ηλικια της. Το αποτελεσμα, μας ευχαριστησε. Ειναι σαν τα πρωτα της νιατα. Δικαιως ζητα τα περιπου 70.000 ευρω ο ιδιοκτητης της, για να τη δωσει σε… ξενα χερια.
Και, βλεποντας το τιμονι και το ταμπλο της, σκεπτομενος οτι δεν εχει δα και υπερβολικα τελη (φοραει εναν 2,3 λιτρων, αποδοσης 140 ιππων), αν σου περισσευουν αυτα τα λεφτα, μπορεις να την απολαμβανεις στο γκαραζ σου, να της χαϊδευεις το τιμονι, να κανεις χαλαρες, καλοκαιρινες βολτες με τον αερα να χαϊδευει τα μαλλια σου και τη μουσικη απο το μοτερ της, τα αυτια σου…
Περισσοτερα, μπορεις να δεις εδω

 Αυτο δεν ειναι τιμονι, ειναι εργο τεχνης

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!