Αυτο το Navara είναι… όπλο!

Οι ανθρωποι της Nissan λενε οτι αυτο, ειναι το πιο ικανο Navara που εχουν κατασκευασει ποτε. Πως ειναι ο,τι πιο σκληροτραχηλο, εστιασμενο στο να κατακτησει τις πιο δυσβατες περιοχες του πλανητη. Το ονομα αυτου, Navara OFF-ROADER AT32.
Προκειται για μια ειδικη εκδοση του δημοφιλους pickup της ιαπωνικης μαρκας, στα στανταρ χαρακτηριστικα του οποιου, περιλαμβανονται η ρυθμιζομενη αναρτηση που αυξανει το ωφελιμο υψος κατα 20 χιλιοστα, η πληρης προστασια του πατωματος και τα μεγαλυτερα ελαστικα. Για την απολυτη αποδοση στις εκτος δρομου περιπετειες, στον προαιρετικο εξοπλισμο περιλαμβανεται  μια εξατμιση τυπου snorkel για μεγαλυτερο βαθος βυθισης, καθως και κλειδωμα του εμπρος διαφορικου.
 

Το Navara OFF-ROADER AT32 εχει σχεδιαστει απο την Arctic Trucks, μια Ισλανδικη εταιρεια που ειδικευεται στην κατασκευη οχηματων 4WD για αποστολες στα πιο δυσβατα εδαφη του κοσμου. Το AT αντιπροσωπευει το Arctic Trucks και το 32 αντιπροσωπευει τη διαμετρο (σε ιντσες) των εκτος δρομου ελαστικων του οχηματος.
 


Οπτικα, η πιο σημαντικη αναβαθμιση ειναι η αναρτηση του Navara, η οποια αυξηθηκε για να βελτιστοποιησει την αποδοση προσφεροντας προσθετη αποσταση απο το εδαφος που φθανει   τωρα τα 243 χιλιοστα, σε συγκριση με τα 223 χιλιοστα του στανταρ Navara. Η μεγιστη γωνια προσεγγισης εχει αυξηθει σε 35° (απο 30,4°), ενω η γωνια διαφυγης ειναι στις 24° (απο 22,2°).

Αλλες εμφανεις βελτιωσεις περιλαμβανουν τους μεγαλους θολους των τροχων, σχεδιασμενους για να ενισχυσουν τη νεα ψηλοτερη θεση του οχηματος, αλλα και για να προσφερουν μεγαλυτερη προστασια του αμαξωματος κατα την ακραια οδηγηση εκτος δρομου. Κρυμμενες απο κοινη θεα, βρισκονται οι ποδιες κατω απο το αυτοκινητο που προστατευουν τον κινητηρα, το συστημα μεταδοσης, καθως και τη δεξαμενη του καυσιμου.

Οι ζαντες των 17 ιντσων εχουν σχεδιαστει απο την Arctic Trucks, ενω τα ελαστικα των 32 ιντσων εχουν επιλεγει ειδικα για να βελτιωσουν την προσφυση εκτος δρομου,  διατηρωντας παραλληλα εξαιρετικες επιδοσεις και στο δρομο. Η τοσο μεγαλη διαμετρος των ελαστικων επιτρεπει στον οδηγο να μειωσει την πιεση σε περιπτωση που χρειαστει επιπλεον προσφυση, οπως για παραδειγμα σε μαλακη αμμο η  χιονι.

Με 20mm μεγαλυτερη αποσταση απο το εδαφος και με τα μεγαλυτερα ελαστικα, το συνολικο υψος του οχηματος εχει αυξηθει κατα 40mm.

Για τους τυχερους ιδιοκτητες που επιζητουν τις απολυτες εκτος δρομου επιδοσεις, διατιθενται προαιρετικα μια εξατμιση τυπου snorkel καθως και κλειδωμα του εμπρος διαφορικου.

Η εξατμιση τυπου snorkel ειναι τοποθετημενη στην κολονα Α του οχηματος, επιτρεποντας στο οχημα να βυθιστει σε βαθος 800mm – 200mm περισσοτερο σε σχεση με το στανταρ Navara. Παραλληλα βελτιωνει την εισαγωγη του αερα και προστατευει τον κινητηρα απο σκονη και νερο. Το κλειδωμα του εμπρος διαφορικου, λειτουργει παραλληλα με το κλειδωμα του πισω διαφορικου του Navara, παρεχοντας την καλυτερη δυνατη προσφυση σε καθε τυπο επιφανειας.

Τα παραπανω νεα χαρακτηριστικα της εκδοσης OFF-ROADER AT32 , ερχονται να συμπληρωσουν την ενσωματωμενη “σουιτα” προηγμενων τεχνολογιων του υπαρχοντος Navara. Στον βασικο εξοπλισμο του μοντελου περιλαμβανονται  το Hill Start Assist, το Hill Descent Control, το Intelligent Emergency Braking, καθως και το Intelligent Around View.

Οπως συμβαινει με καθε ελαφρυ επαγγελματικο οχημα της Nissan, το Navara OFF-ROADER AT32 συνοδευεται απο  πενταετη εγγυηση η εγγυηση 160.000 χλμ, με επιπλεον εγγυηση πεντε ετων της Arctic Trucks για τα νεα εξαρτηματα.

Ο Ken Ramirez, ανωτερος αντιπροεδρος πωλησεων και μαρκετινγκ της Nissan Europe, λεει οτι  \”το Nissan Navara OFF-ROADER AT32 ειναι το πιο ικανο Navara που εχουμε πουλησει ποτε. Ο συνδυασμος των βελτιωμενων off-road δυνατοτητων του και των αναβαθμισμενων εξωτερικων χαρακτηριστικων του, θα προσελκυσει ενα νεο κοινο ιδιαιτερων απαιτησεων, τοσο για επαγγελματικη χρηση οσο και για αναψυχη.\”

Με αφορμη την Παγκοσμια Ημερα των Ωκεανων, η Nissan θελησε να επικοινωνησει το λανσαρισμα του Navara OFF-ROADER AT32 Navara με μια ταινια, οπου το ειδικο μοντελο προαγει τον εθελοντισμο μια κοινοτητας ανθρωπων που αποφασιζουν να αντιμετωπισουν την ρυπανση με πλαστικα σε μια παραλια.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=pc_-HrtRzI4&w=320&h=266] 
Συγκεκριμενα, στην ταινια που βλεπουμε παραπανω, παρακολουθουμε εναν πατερα με την κορη του, πλαισιωμενους απο μια ομαδα εθελοντων, να αναλαμβανουν μια ακρως προκλητικη αποστολη εκκαθαρισης μιας παραλιας απο πλαστικα, προσεγγιζοντας βραχωδες εδαφος και απομακρυνοντας αντικειμενα, οπως  πλαστικα διχτυα, που ειναι βαθια θαμμενα στην αμμο.

Με την ταινια αυτη, η Nissan καλει ομαδες κοινοτητων σε ολοκληρη την Ευρωπη να βρουν απομακρυσμενες και δυσκολες παραλιες η αλλες τοποθεσιες, οπου το Navara θα μπορουσε να τους βοηθησει για να τις καθαρισουν απο τα πλαστικα αποβλητα.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!