Βρέθηκε παράνομο λογισμικό και στους 3λιτρους V6 της VW

Νεο σοκ για τη Volkswagen, η οποια πλεον παρασυρεται πιο δυνατα απο ποτε στη δινη του dieselgate, παιρνοντας, αυτη τη φορα μαζι της και τις ομοσταυλες Audi και Porsche. Η αμερικανικη αρχη EPA, ανακοινωσε οτι βρηκε παρανομο λογισμικο (defeat device) και στους 3λιτρους V6 TDI κινητηρες της γερμανικης εταιρειας. Η ανακοινωση της EPA λεει οτι \”οι μεγαλυτεροι diesel κινητηρες ειχαν επισης συσκευες που ειχαν ενσωματωθει για να ξεγελουν τα τεστ μετρησης ρυπων\”.
Τα πραγματα γινονται χειροτερα για τον γερμανικο κολοσσο, τωρα που οι Audi και Porsche, οι οποιες ειχαν μεινει \”αμολυντες\” απο το σκανδαλο, πεφτουν στο μπλεντερ των αποκαλυψεων. Οι Αμερικανοι λενε οτι τα μοντελα παραγωγης απο το 2014 VW, Audi, Porsche τα οποια φορανε τους εξακυλινδρους diesel της μητρικης εταιρειας βρεθηκαν να εχουν λογισμικο παρομοιο με αυτο που ειχε βρεθει στους τετρακυλινδρους για να ξεγελουν τα τεστ μετρησης ρυπων και να δειχνουν μικροτερες εκπομπες NOX. Η ΕΡΑ λεει οτι σε πραγματικες συνθηκες, τα μοντελα αυτα εκπεμπουν ως και εννεα φορες περισσοτερους ρυπους απο τα ορια.
Πληροφοριες αναφερουν οτι η Volskswagen ειχε ενημερωθει για το θεμα απο τις 18 Σεπτεμβριου, οποτε και η EPA αρχισε να διεξαγει ελεγχους σε ολα τα οχηματα της εταιρειας με τον 3λιτρο V6 TDI με σκοπο να ανακαλυψει το παρανομο λογισμικο- οπως και εκανε, βρισκοντας περισσοτερα μοντελα με το defeat device.

Αναμεσα στα μοντελα που επηρρεαζονται τωρα ειναι, εκτος του Volkswagen Touareg, η Porsche Cayenne, τα Audi A6 Quattro, A7 Quattro , A8, A8L, και Q5. Οι αμερικανικες Αρχες υπολογιζουν οτι περισσοτερα απο 10.000 αυτοκινητα με τον συγκεκριμενο κινητηρα και το defeat device εχουν πουληθει στις ΗΠΑ.

Παντως η volkswagen αρνειται οτι ειχε γνωση αυτου του σκανδαλου, εξηγωντας οτι τα αυτοκινητα στα οποια αναφερεται η EPA \”ειχαν μια λειτουργια στο software, η οποια δεν ειχε περιγραφει ακριβως στη διαδικασια αδειοδοτησης τους\”. Η γερμανικη εταιρεια τονιζει οτι αυτη η λειτουργια στην οποια αναφερεται, δεν ειναι ικανη να αλλαξει τους ρυπους \”με τροπο που απαγορευεται\”.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!