Βραβείο για την τεχνολογία e-POWER της Nissan

Η τεχνολογια των ηλεκτροκινητηρων e-POWER της Nissan, η οποια βοηθησε στο να γινει το  Nissan Note  το πρωτο σε πωλησεις compact μοντελο στην Ιαπωνια το περασμενο ετος, κερδισε ενα σημαντικο περιβαλλοντικο βραβειο στην Ιαπωνια, ως αναγνωριση της συμβολης της στη μειωση των εκπομπων CO2.
Συγκεκριμενα, το Κεντρο Εξοικονομησης Ενεργειας της Ιαπωνιας (ECCJ), μια οργανωση που υποστηριζεται απο το Υπουργειο Οικονομιας, Εμποριου και Βιομηχανιας της Ιαπωνιας, θα απονειμει στο e-POWER το Chairman’s Prize, στο πλαισιο των Μεγαλων Βραβειων για την Εξοικονομηση Ενεργειας κατα το οικονομικο ετος 2017.

Η Nissan παρουσιασε για πρωτη φορα την τεχνολογια e-POWER στο Nissan Note στην Ιαπωνια, τον Νοεμβριο του 2016. Η εταιρεια εργαζεται για την κυκλοφορια περισσοτερων ηλεκτρικων και e-POWER μοντελων παγκοσμιως, ως μερος του οραματος Nissan Intelligent Mobility, για την αλλαγη του τροπου με τον οποιο τα οχηματα τροφοδοτουνται, οδηγουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια. Στην Ιαπωνια, η Nissan θα κυκλοφορησει και μια εκδοση του δημοφιλους minivan Nissan Serena εξοπλισμενου με την τεχνολογια e-POWER, την ερχομενη ανοιξη.

Το Nissan Note e-POWER κινειται απο εναν ηλεκτροκινητηρα που τροφοδοτειται απο βενζινοκινητηρα. Το 100% ηλεκτρικο συστημα κινησης προσφερει στον οδηγο ισχυρη επιταχυνση, αθορυβη λειτουργια και εξαιρετικη οικονομια καυσιμου.

Ο ρολος του κινητηρα βενζινης αφορα αυστηρα την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας. Επειδη ο κινητηρας λειτουργει παντα στη βελτιστη κατασταση, το Note e-POWER διαθετει 30% καλυτερη αποδοση καυσιμου, σε σχεση με τα αυτοκινητα που τροφοδοτουνται με συμβατικους βενζινοκινητηρες και με παρομοια αποδοση*. Η βαθμολογια οικονομιας καυσιμου του e-POWER  των 34,0 χλμ. /λτ.** υπερβαινει τα προτυπα οικονομιας καυσιμου στην Ιαπωνια κατα 97%, για το 2015.

Στην λειτουργια Drive το e-POWER του Note, επιτρεπει στον οδηγο να επιταχυνει και να επιβραδυνει χρησιμοποιωντας μονο το πενταλ γκαζιου. Το συστημα ανακτησης ενεργειας μεσω της πεδησης, συμβαλλει και αυτο στη βελτιωση της αποδοσης του καυσιμου, φορτιζοντας την μπαταρια.

Το Nissan Note e-POWER ειναι εξαιρετικα δημοφιλες στην Ιαπωνια, καθως εχει ξεπερασει τα 100.000 πωληθεντα αυτοκινητα απο τον Οκτωβριο του 2017. Το Note, συμπεριλαμβανομενης της εκδοσης e-POWER, ηταν το κορυφαιο compact αυτοκινητο στην Ιαπωνια για το ημερολογιακο ετος 2017.

Το ECCJ προωθει την βελτιστη διαχειριση της ενεργειας και αυξανει την ευαισθητοποιηση αναγνωριζοντας προγραμματα, προϊοντα και επιχειρηματικα μοντελα με εξαιρετικα χαρακτηριστικα εξοικονομησης ενεργειας. Η τελετη Μεγαλων Βραβειων για την Εξοικονομηση Ενεργειας για το 2017, θα πραγματοποιηθει στις 14 Φεβρουαριου στο Tokyo Big Sight της Ιαπωνικης πρωτευουσας.

* Συμφωνα με τη δοκιμη JC08 της Ιαπωνιας; συγκριση των X DIG-S και Medalist

** e-POWER X, e-POWER Medalist

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!