Γίνε εφευρέτης φτιάχνοντας λογισμικό για drones, για να βοηθήσεις τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης και κέρδισε 100.000 δολάρια!


Γινε ο εφευρετης για την Ford, και αυτη θα γινει ο ευεργετης σου…


Η Ford και η κατασκευαστρια drone DJI ανοιγουν νεους δρομους με ενα ευφυες λογισμικο επικοινωνιας οχηματος με drone στο πλαισιο του διαγωνισμου DJI Developer Challenge 

Το DJI Developer Challenge στοχευει στη δημιουργια ενος συστηματος αμεσης εποπτευσης για χρηση απο τον ΟΗΕ σε περιοχες πληγεισες απο καταστροφες.

Μια ακομα καινοτομια του σχεδιου Ford Smart Mobility που θα οδηγησει την εταιρια στο επομενο επιπεδο συνδεσιμοτητας, μετακινησης, αυτονομων οχηματων, εμπειριας πελατων & διαχειρισης δεδομενων  

Οραματιζομενες ενα κοσμο με αποδοτικοτερη επικοινωνια μεταξυ οχηματων και μη επανδρωμενων αεροσκαφων (drones), η Ford και η DJI ανακοινωσαν το DJI Developer Challenge. Προκειται για ενα διαγωνισμο μεσα απο τον οποιο θα αναδειχτει το λογισμικο μιας τετοιας τεχνολογιας.

Σε συνεργασια με τη DJI, πρωτοπορο σε επαγγελματικα συστηματα drone και λογισμικο, η Ford καλει επιδοξους εφευρετες να σχεδιασουν συστηματα επικοινωνιας οχηματος με drone χρησιμοποιωντας τα Ford SYNC® AppLink η OpenXC. Στοχος ειναι η δημιουργια ενος συστηματος για το Προγραμμα Αναπτυξης των Ηνωμενων Εθνων το οποιο θα εποπτευει περιοχες σε κατασταση εκτακτης αναγκης, δυσπροσιτες ακομα και για τα πιο ευελικτα οχηματα. 

Η τεχνολογια θα επιτρεπει στις ομαδες διασωσης των Ηνωμενων Εθνων σε περιπτωσεις σεισμων η τσουναμι να στελνουν αμεσα drones που θα χαρτογραφουν και θα εκτιμουν τις ζημιες στις πληγεισες περιοχες – ολα απο την καμπινα ενος Ford.

«Στη Ford, λανσαρουμε καινοτομιες σε καθε τομεα της επιχειρησης μας, θελοντας να βελτιωσουμε την καθημερινοτητα των ανθρωπων,» δηλωσε ο Ken Washington, Ford vice president, Research & Advanced Engineering. «Μεσα απο τη συνεργασια με τη DJI και τον ΟΗΕ μας δινεται η ευκαιρια να κανουμε τη διαφορα με συνεργαζομενα οχηματα και drones για το κοινο καλο.»

Οσοι ενδιαφερονται να λαβουν μερος στο διαγωνισμο μπορουν να επισκεφθουν το συνδεσμο http://developer.dji.com/challenge2016. Ο νικητης θα λαβει επαθλο ως 100.000 δολαρια.

Ο διαγωνισμος αποτελει τμημα του σχεδιου Ford Smart Mobility που θα οδηγησει την εταιρια στο επομενο επιπεδο συνδεσιμοτητας, μετακινησης, αυτονομων οχηματων, εμπειριας πελατων και διαχειρισης δεδομενων.

Ενα οχημα Ford γινεται σταθμος βασης drone
Οι προγραμματιστες καλουνται να δημιουργησουν ενα λογισμικο που θα επιτρεπει την επικοινωνια μεταξυ ενος οχηματος  και ενος drone σε πραγματικο χρονο. Το συστημα ταχειας ενεργοποιησης & εποπτευσης ιδανικα θα πρεπει να λειτουργει ως εξης:

Σε περιπτωσεις καταστροφων, μια ομαδα αμεσης επεμβασης θα οδηγει ενα οχημα οσο γινεται πιο κοντα στη ζωνη που εχει πληγει απο σεισμο η τσουναμι. 

Απο την οθονη αφης του Ford SYNC® 3, ο οδηγος θα μπορει να αναγνωριζει μια περιοχη-στοχο και να εκτοξευει ενα drone το οποιο θα πετα πανω απο την πληγεισα περιοχη, βιντεοσκοπωντας και εντοπιζοντας επιζωντες με φωτογραφιες σε κοντινα πλανα. 

Χρησιμοποιωντας το smartphone του οδηγου, το οχημα θα δημιουργει ενα συνδεσμο σε πραγματικο χρονο μεταξυ drone, οχηματος και υπολογιστικου νεφους (cloud) με σκοπο την ανταλλαγη δεδομενων. Το οχημα θα μπορει να συνεχιζει σε ενα νεο προορισμο και το drone θα ενημερωνεται με σχετικες συντεταγμενες ωστε να επιστρεφει στη βαση του. 

Για να πετυχουν τη συνεχη επικοινωνια του οχηματος με το drone, οι διαγωνιζομενοι θα μπορουν να χρησιμοποιησουν δεδομενα του οχηματος διαθεσιμα μεσω SYNC AppLink η της πλατφορμας OpenXC.

Αν και το εν λογω project εχει συγκεκριμενη αποστολη, το λογισμικο μπορει μελλοντικα να χρησιμοποιηθει και σε αλλους τομεις οπως γεωργια, δασοκομια, κατασκευες, επιθεωρηση γεφυρων, αναζητηση & διασωση και πολλα ακομα εργασιακα περιβαλλοντα με δυσκολια προσβασης. 

Ford Developer Program
Αυτος ο διαγωνισμος για την εξελιξη λογισμικου drone ειναι το πιο προσφατο παραδειγμα καινοτομιας που επιχειρει η Ford μεσω του Ford Developer Program, το οποιο παρουσιαστηκε στη εκθεση Consumer Electronics Show  (CES) το 2013. 

Αξιοποιωντας το Ford AppLink και την πλατφορμα OpenXC, η εταιρια καλει ενδιαφερομενους απο ολο τον κοσμο να δημιουργησουν το πρωτο ολοκληρωμενο ‘οικοσυστημα’ προγραμματιστων στη βιομηχανια αυτοκινητου. 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rjxSObMxozE]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!