Γιατί το GT86 Shooting Break ενθουσίασε την Toyota

Τις τελευταιες μερες, στην πιστα δοκιμων της Toyota, Shibetsu Proving Ground, στο Hokkaido της Ιαπωνιας, κανει τους πρωτους του γυρους ενα μαλλον… απροσμενο μοντελο. Ειναι το Toyota GT86 Shooting Brake Concept.
Περιεργο στην οψη για εμας, χρηστικο για αλλους, το παραξενο της υποθεσης, ειναι οτι αυτο το concept φτιαχτηκε με την εγκριση του \”πατερα\” του Toyota GT86/Subaru BRZ, Tetsuya Tada, ο οποιος υπεραμυνεται με παθος της αρχικης συνταγης του GT86, αρνουμενος πεισματικα μια \”ενεση\” ιπποδυναμης, παροτι τη ζηταει ο… μισος πλανητης.

Οπως θα μπορουσες ευκολα να φανταστεις, λοιπον, ο Tada επετρεψε (!) η καλυτερα ζητησε να κατασκευαστει αυτο το concept, το οποιο δεν εχει καμια μηχανικη διαφορα απο το Toyobaru που ξερουμε, πλην της σχεδιαστικης.
Η Toyota μας λεει οτι \”απλα προκειται για μια σχεδιαστικη μελετη\”, ομως η ιστορια απο την οποια προεκυψε, μας δειχνει κατι διαφορετικο.

Το σχεδιο, προεκυψε απο την αυστραλεζικη σχεδιαστικη ομαδα της Toyota, ακριβως ως μελετη. Οι Αυστραλοι εφτιαξαν ενα τετοιο μοντελο, σε κλιμακα 1 προς 4, επισημαινοντας οτι η μακρυτερη οροφη του GT86 Shooting Brake Concept επιτρεπει τη μεταφορα σανιδων του σερφ (για την Αυστραλια μιλαμε) και αλλου παρομοιου εξοπλισμου.

Οταν ο Tada επισκεφθηκε την Αυστραλια στα τελη του 2014, του το εδειξαν και, περιεργως, αυτος ενθουσιαστηκε! Ετσι, ζητησε να φτιαχτει ενα πληρως λειτουργικο πρωτοτυπο στην Ιαπωνια, το οποιο και μαλιστα, δοκιμασε ο ιδιος.

Αν μιλαγαμε για οποιαδηποτε αλλη εταιρεια, θα ημασταν βεβαιοι οτι ενα τετοιο σχεδιο θα παρεμενε για… παντα στα χαρτια. Οχι ομως για την Toyota, η οποια εχει αποδειξει οτι ειναι τολμηρη. Αλλωστε, ποιο πισωκινητο χρηστικο \”μικρο\” υπαρχει, η θα υπαρχει στο μελλον;

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!