Γιατί το Peugeot 3008 κέρδισε τον τίτλο του Car of the Year 2017

Σαρωσε το Ραλλυ Ντακαρ, σαρωσε τα τοπικα βραβεια στις χωρες οπου παρουσιαστηκε, τι του ειχε μεινει, του Peugeot 3008; Μα φυσικα, να παρει το απολυτο βραβειο για ενα αυτοκινητο, τον τιτλο του διεθνους Car of the Year. Με πανισχυρους αντιπαλους, το γαλλικο SUV, απεσπασε 319 βαθμους, εναντι 296 της δευτερης, Alfa Romeo Giulia και αναδειχθηκε Car of the Year 2017, μπαινοντας με το δεξι στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης. 


Η επιτροπη των 58 Ευρωπαιων δημοσιογραφων, αξιολογησε τη σχεδιαση του αμαξωματος, το μοντερνο διακοσμο και ολα τα προτερηματα του νεου 3008, το οποιο ως μοντελο προσθετει την 12η διακριση στην τωρινη του γενια και συνολικα τον 5o τιτλο για την γαλλικη μαρκα στον θεσμο του COTY.

Τι ηταν αυτο ομως που εδωσε στο γαλλικο μοντελο τη νικη και μαλιστα με τοσο μεγαλη διαφορα; Για εμας, στο TopSpeed.gr, ηταν φαβορι, απο την πρωτη ωρα που παρουσιαστηκε, παροτι ο ανταγωνισμος του στο θεσμο του COTY (Alfa Romeo Giulia, Mercedes Benz E-Class, Volvo S90, Citroen C3, Toyota C-HR, Nissan Micra) ηταν φετος πολυ σκληρος, μιας και ολα τα μοντελα που διεκδικουσαν τον τιτλο ειναι ξεχωριστα και αξιολογα. Κι αυτο γιατι η Peugeot, καταφερε ουσιαστικα να \”παντρεψει\” δυο κατηγοριες, αυτη των SUV με αυτη των MPV, συνδυαζοντας τα θετικα και εξαλειφοντας τα αρνητικα καθε μιας απο αυτες. 

Για παραδειγμα, το 3008, διαθετει το υφος, την εμφανιση, τις δυνατοτητες, τον εξοπλισμο ως και το υψος ενος premium SUV, αλλα και την ευρυχωρια και πρακτικοτητα ενος MPV, με αριστη ποιοτητα κυλισης, αποδοτικους κινητηρες, τεχνολογικες καινοτομιες, οπως ο απιστευτος πινακας οργανων i-cockpit και αλλα, με τιμολογηση ενος χαμηλοτερης κατηγοριας SUV. 

Διαβασε εδω τη δοκιμη του TopSpeed.gr για το 3008. 

Η διακριση του «Car of the Year 2017» επιβεβαιωνει την αξια του νεου Peugeot 3008, ενος οικογενειακου SUV με ξεχωριστο ντιζαϊν που πρωταγωνιστει στην κατηγορια του. Το Peugeot 3008 προσφερει ενα μοναδικο συνδυασμο στιλ, ανεσης και οδηγικης απολαυσης, ενω πρωτοστατει με το προηγμενο τεχνολογικα PEUGEOT i-Cockpit®. Ειδικα στην τελευταια του γενια, το PEUGEOT i-Cockpit® προσφερει μια μοναδικη οδηγικη εμπειρια πισω απο το κομπακτ τιμονι, τα πληρως ψηφιακα οργανα διαστασης 12,3 ιντσων και την υψηλων προδιαγραφων οθονη αφης στην κεντρικη κονσολα που πλαισιωνεται απο τους πρωτοτυπους διακοπτες. 

Στιγμιοτυπο απο τη χθεσινη βραβευση

Αλλωστε το νεο Peugeot 3008 διαθετει πολλες τεχνολογικες καινοτομιες, στις οποιες συμπεριλαμβανονται τα τελευταιας γενιας συστηματα ανεσης και υποβοηθησης, καθως και πληρη υποστηριξη σε επιπεδο διασυνδεσης.

Ηδη, 100.000 Ευρωπαιοι εχουν μπει στην λιστα με τις παραγγελιες, με το 84% να εχει επιλεξει τις εκδοσεις εξοπλισμου Allure, GT Line και GT. 


Στις 6 Μαρτιου 2017 το νεο PEUGEOT 3008 ηταν αυτο που τελικα συγκεντρωσε την υψηλοτερη βαθμολογια! «Ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενος και περηφανος επειδη το νεο Peugeot 3008 κατεκτησε το βραβειο του Car of the Year award 2017. Αυτη η βραβευση ερχεται να επισφραγισει την εξαιρετικη δουλεια που εκαναν ολες οι ομαδες της μαρκας και του ομιλου» δηλωσε ο διευθυντης της Peugeot,  Jean-Philippe Imparato. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!