Για πρώτη φορά, η Nissan ανακοινώνει σχέδιο βιωσιμότητας

Η Nissan Motor Co. Ltd. ανακοινωσε το Nissan Sustainability 2022, ενα στρατηγικο πλανο για τη μειωση των περιβαλλοντικων επιπτωσεων απο τις δραστηριοτητες της εταιρειας, την ενισχυση της ποικιλομορφιας, της εταιρικης ενσωματωσης οπως  και  της διακυβερνησης, συμφωνα με το ενδιαμεσο προγραμμα  Nissan M.O.V.E.,  εως το 2022.


Ειναι η πρωτη φορα που η Nissan ανακοινωνει ενα ολοκληρωμενο σχεδιο βιωσιμοτητας, το οποιο συγκεντρωνει ολες τις πτυχες των περιβαλλοντικων, κοινωνικων και διακυβερνητικων πρωτοβουλιων της, με μια ενιαια προσεγγιση.

Το σχεδιο ειναι αρρηκτα συνδεδεμενο με το συνεχιζομενο προγραμμα Nissan Green της εταιρειας, το οποιο ξεκινησε το FY2001 με μακροπροθεσμο οραμα προς το 2050. Το Nissan Sustainability 2022 θα εξασφαλισει οτι η εταιρεια βρισκεται στο σωστο δρομο για την επιτευξη των τιθεμενων στοχων,  καθως πλησιαζει στη μεση χρονικη διαρκεια του προγραμματος, διευρυνοντας τη νοοτροπια περι αειφοριας στην εταιρεια και συμπεριλαμβανοντας  την ποικιλομορφια και την εταιρικη ενσωματωση, καθως και την ισχυροτερη διακυβερνηση.


\”Το Nissan Sustainability 2022 ειναι πληρως ευθυγραμμισμενο με τους μεσοπροθεσμους στοχους μας για σταθερη αναπτυξη και πλευση στην εξελιξη της τεχνολογιας της αυτοκινητοβιομηχανιας\”, δηλωσε ο Hitoshi Kawaguchi, ανωτερος αντιπροεδρος της Nissan και γενικος διευθυντης αειφοριας . \”Πιστευουμε οτι η βιωσιμη κινητικοτητα θα συμβαλει στην επιτευξη ενος κοσμου με μηδενικες εκπομπες και μηδενικα θανατηφορα ατυχηματα.  Το σχεδιο μας,  επιπλεον ενισχυμενο απο τις προσπαθειες μας να ειμαστε μια πραγματικα διαφορετικη και χωρις αποκλεισμους εταιρεια, θα συμβαλλει σημαντικα σε αυτη την πορεια \”.

Το σχεδιο ειναι οργανωμενο γυρω απο ενα περιβαλλοντικο, κοινωνικο και διακυβερνητικο πλαισιο (ESG),  με κριτηρια που χρησιμοποιουνται συνηθως απο επενδυτες που παρακολουθουν τη δημιουργια αξιας σε μια επιχειρηση.

Περιβαλλοντικες πρωτοβουλιες

Η τεταρτη γενια του προγραμματος Nissan Green θα αποτελεσει βασικο στοιχειο του σχεδιου αειφοριας, το οποιο θα επικεντρωθει στην αντιμετωπιση της κλιματικης αλλαγης, της εξαρτησης  πορων, της ποιοτητας του αερα και της λειψυδριας.

Βασικοι στοχοι και πρωτοβουλιες  του προγραμματος περιλαμβανουν:

Μειωση των εκπομπων CO2 απο τα νεα οχηματα κατα 40% εως το FY2022, σε συγκριση με τα επιπεδα του FY2000, επιτευξιμο εν μερει απο την αυξηση της ηλεκτροκινησης . Η Nissan, ως ηγετιδα στην αγορα  ηλεκτροκινητων αυτοκινητων, στοχευει σε ετησιες πωλησεις 1 εκατομμυριου οχηματων μεχρι το τελος του FY2022, που ειναι ηλεκτρικα η εχουν ηλεκτροκινητηρες . Επισης  θα προωθησει την αναπτυξη συστηματων V2X (vehicle-to-everything) παγκοσμιως, για βελτιωμενη διαχειριση της ενεργειας.

Μειωση των εκπομπων διοξειδιου του ανθρακα απο την παραγωγη και τις εταιρικες δραστηριοτητες κατα 30% εως το FY2022, σε συγκριση με τα επιπεδα της χρησης του FY2005, επιτευξιμο εν μερει απο τις δραστηριοτητες NESCO (Energy Saving Collaboration)

Μειωση της χρησης νεων υλικων στο 70% εως το FY2022, επιτευξιμο εν μερει με την προωθηση της κυκλικης οικονομιας των επαναχρησιμοποιουμενων και ανακυκλωμενων μπαταριων ιοντων λιθιου, που χρησιμοποιουνται στα ηλεκτρικα οχηματα.

Μειωση των ρευστων οργανικων ενωσεων στις διαδικασιες παραγωγης οχηματων και,

Μειωση της προσληψης νερου ανα μοναδα στην παγκοσμια παραγωγη κατα 21% εως το FY2022, σε συγκριση με το FY2020.

Κοινωνικες πρωτοβουλιες

Η Nissan εχει απο καιρο θεωρησει οτι η οδηγικη ασφαλεια και η εταιρικη φιλανθρωπια αποτελουν θεμελιωδη χαρακτηριστικα των κοινωνικων πρωτοβουλιων της. Το νεο σχεδιο αειφοριας θα στηριχτει σε αυτες τις δεσμευσεις, εστιαζοντας ταυτοχρονα στην ποικιλομορφια και την εταιρικη ενσωματωση.

Οι πρωτοβουλιες στους τομεις αυτους περιλαμβανουν:

Καθορισμο του απωτερου στοχου μειωσης των θανατων με οχηματα Nissan στο μηδεν, που επιτυγχανεται εν μερει με την προωθηση της αυξημενης ασφαλειας των οχηματων με πιο αυτονομα συστηματα, οπως το ProPILOT, που θα προσφερεται σε 20 οχηματα σε 20 αγορες εως το τελος του 2022 και,

Αυξηση του ποσοστου των γυναικων διευθυντων στο 16% παγκοσμιως και στο 13% στην Ιαπωνια μεχρι την 1η Απριλιου 2023, επιτευξιμο εν μερει με την παροχη καταρτισης για την ποικιλομορφια και την ενσωματωση σε ολα τα επιπεδα του οργανισμου, καθως και με  την προαιρετικη εφαρμογη πολιτικων ευελικτης και εξ αποστασεως εργασιας.

Πρωτοβουλιες διακυβερνησης

Το Nissan Sustainability 2022 περιλαμβανει επισης τη βελτιωση της διακυβερνησης της εταιρειας,  μεσω αναθεωρημενων συστηματων συμμορφωσης.

Η Nissan εχει εφαρμοσει ενα συστημα \”τριων γραμμων αμυνας\”, διασφαλιζοντας μεγαλυτερη συνεχεια και συνεπεια στη διαχειριση συμμορφωσης και στους συναφεις ελεγχους.

Περαιτερω δρασεις περιλαμβανουν:

Συνεπης επικοινωνια σχετικα με τα μηνυματα συμμορφωσης στο χωρο εργασιας.

Συστημα διαχειρισης συμμορφωσης που εχει δημιουργηθει και παρακολουθειται απο μια ειδικη ομαδα εμπειρογνωμονων.

Δημιουργια  λειτουργιας παρακολουθησης εσωτερικου ελεγχου.

Διορισμος ανεξαρτητων, πληρους αφοσιωσης,  περιφερειακων στελεχων,  αρμοδιων για την συμμορφωση, που  θα αποτελεσουν τη βασικη γραμμη υποστηριξης  σε περιφερειακο επιπεδο.

Προωθηση ευκαιριων για την εκφραση των αποψεων των εργαζομενων, καθως  και για θεματα που δεν εμπιπτουν στη συμμορφωση και  που πρεπει να επιλυθουν με αποτελεσματικο τροπο,  μεσω του συστηματος  SpeakUp της Nissan και,

Ενισχυση της εταιρικης διακυβερνησης με ανεξαρτητους διευθυντες που θα  αποτελουν το ενα τριτο του διοικητικου συμβουλιου.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!