Γυναίκα της χρονιάς η επικεφαλής σχεδιασμού της Renault!

Η επικεφαλης σχεδιασμου των νεων Kadjar, Megane, Scenic, αλλα και της γκαμας ηλεκτρικων οχηματων της Renault, Agneta Dahlgren, ανακηρυχτηκε «Γυναικα της Χρονιας για το 2016» απο τον ανεξαρτητο οργανισμο Γυναικες και Οχηματα στην Ευρωπη (WAVE).     

Εχοντας αναγνωριστει για τον ξεχωριστο σχεδιασμο που εχουν τα μοντελα της, η ομαδα της Renault διαθετει μια απο τις σημαντικοτερες σχεδιαστριες στο χωρο του αυτοκινητου.  H Agneta Dahlgren, υπευθυνη σχεδιασμου για τα νεα Kadjar, Megane, Scenic, αλλα και για την εξαιρετικα επιτυχημενη γκαμα ηλεκτρικων αυτοκινητων της εταιρειας, ανακηρυχτηκε «Γυναικα της Χρονιας για το 2016» απο τον ανεξαρτητο οργανισμο Women and Vehicles in Europe (WAVE).
Η γεννημενη στη Σουηδια Agneta Dahlgren, μετα τις σπουδες της ως μηχανολογος μηχανικος συνεχισε την εκπαιδευση της στον τομεα του βιομηχανικου σχεδιασμου στη Γαλλια. Η πρωτη της επαφη με τη Renault εγινε το 1991, ενω απο το 2000 ανελαβε το τμημα σχεδιασμου των πρωτοτυπων οχηματων, οπου και παρεμεινε για περιπου μια δεκαετια. Οι γνωσεις της τοσο πανω στη μηχανολογια οσο και στον σχεδιασμο, της εδωσαν τη δυνατοτητα να ξεχωρισει κατα τη διαρκεια της δημιουργιας του ηλεκτρικου Renault ZOE, ενος μοντελου που κυριαρχει στην κατηγορια του.

Με την αναληψη της ηγεσιας του τμηματος σχεδιασμου της Renault απο τον Laurens van den Acker το 2009, η Dahlgren ανελαβε ως επικεφαλης σχεδιασμου των οχηματων της κατηγοριας C (μικρομεσαια). Τα νεα Kadjar, Megane, Scenic, αλλα και το νεο Grand Scenic που θα αποκαλυφθει στις 24 Μαϊου, σχεδιαστηκαν κατω απο τη δικη της ηγεσια. Συνδυαζοντας δυναμικες φορμες, με προηγμενες τεχνολογικες εφαρμογες, οπως η εφαρμογη τροχων 20 ιντσων στο νεο Scenic, η ομαδα της Dahlgren καταφερε να συνεχισει ιδανικα τη νεα σχεδιαστικη γλωσσα της Renault που εγκαινιαστηκε το 2012 με το Clio 4ης γενιας.
«Οι αναλογιες του νεου Scenic ειναι γεματες συναισθημα και επαναπροσδιοριζουν την κατηγορια των MPV. Η Agneta Dahlgren δουλεψε στο σχεδιασμο των αυτοκινητων της Renault εκφραζοντας την ταυτοτητα της εταιρειας με εναν απολυτα φυσικο τροπο. Τα νεα Megane και Scenic αποτελουν μοντελα που σιγουρα θα ενισχυσουν σημαντικα τη Renault»

Μελος της κριτικης επιτροπης της WAVE
Παραλληλα με την Dahlgren, μια σειρα γυναικων συνεβαλαν αποφασιστικα στη δημιουργια των νεων μοντελων, οπως η Jeremie Sommer (εξωτερικος σχεδιασμος), η Maxime Pinol (εσωτερικος σχεδιασμος) και η υπευθυνη του προγραμματος «Νεο Scenic», Irina Zaretskaya. Παρα το γεγονος οτι ο χωρος του αυτοκινητου θεωρειται ενας ανδροκρατουμενος χωρος, η Renault ειναι πεπεισμενη για τη δυναμικη και την ποιοτητα που μπορουν να προσφερουν οι γυναικες τοσο στον σχεδιασμο οσο και στα υπολοιπα τμηματα της εταιρειας. Ενα μεγαλο ποσοστο (σε ορισμενα τμηματα ξεπερνα το 50%) των στελεχων της Renault ειναι γυναικες, με την περιπτωση της Dahlgren να αποδεικνυει με τον καλυτερο τροπο την επιτυχια αυτης της φιλοσοφιας. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!